Nieuwe functie Bluetooth Sharing zou met Passbook of iPod-horloge kunnen werken

iOS 6 beta 4 bevat een nieuwe functie Bluetooth Sharing. Die zou te maken kunnen hebben met iPod nano-horlogefuncties of een koppeling met Passbook.

bluetooth sharingIn iOS 6 beta 4 heeft Apple een aantal veranderingen doorgevoerd. Een van de nieuwere functies is een optie om gegevens te delen via Bluetooth. Het doel is nog niet helemaal duidelijk, maar er zou een link met Passbook kunnen zijn, Apple’s nieuwe app waarin je kortingsbonnen en pasjes registreert. Een andere mogelijkheid is dat Bluetooth Sharing iets te maken heeft met de iPod nano, die je als horloge kunt gebruiken en waarbij je wellicht straks realtime gegevens kunt aflezen, die van de iPhone naar de iPod nano worden gestuurd. Het succes van het Pebble-horloge laat zien dat mensen wel interesse hebben in slimme horloge-functies.


In de nieuwe instellingen van iOS 6 beta 4 is Bluetooth Sharing te vinden in de instellingen-app onder het kopje Privacy. Je krijgt daarna een lijst van apps te zien die je toestemming hebt gegeven om gegevens te delen via Bluetooth. Volgens een bron van iLounge werkt Apple aan een nieuwe functie in iOS 6 waarbij een brug wordt gevormd tussen apparaten die Bluetooth 4.0 ondersteunen. Daarbij kan bijvoorbeeld een iPod nano iMessage-berichten van de iPhone tonen, voicememo’s opnemen en zelfs telefoongesprekken starten, net als Dick Tracey.

Is de functie bedoeld voor Passbook, dan zou Apple er een betalingssysteem aan kunnen koppelen. Je gebruikt dan Bluetooth 4.0 in plaats van NFC, het systeem waar Google met Google Wallet voor gekozen heeft. De Bluetooth Sharing-functie maakt het mogelijk om data van apps te delen met andere apparaten, ook als je de app zelf niet gebruikt.

passbook ios6

Meest opvallend in iOS 6 beta 4 was overigens het verdwijnen van de YouTube-app, een ontwikkeling die misschien wel positieve gevolgen kan hebben. Voor gebruikers betekent het één standaardapp minder, handig voor mensen die toch geen video’s kijken. Google maakt een losse app en je bepaalt als gebruiker voortaan zelf of je die wilt installeren. Als Apple ook nog apps als Aandelen, Dictafoon, Kompas en Kiosk optioneel maakt (de kans is erg klein dat zoiets gaat gebeuren), kun je je homescreen nog verder opruimen. Een losse YouTube-app betekent ook dat Google de app vaker kan updaten, onafhankelijk van Apple. Ook zit in iOS 6 beta een reeks nieuwe 3D-kaarten van Europese en Amerikaanse steden.

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.