Intel XMM 8160-modem

‘Apple wil Intel’s 5G-modemdivisie in Duitsland overnemen’

Apple zou in onderhandeling zijn om een belangrijk deel van Intel's smartphonemodem-business over te nemen. De afdeling werd gesloten nadat Apple en Qualcomm in april hun geschil bijlegden.

Apple wil Intel’s modemdivisie overnemen

Volgens The Information is Apple van plan om de Duitse tak van Intel over te nemen. Deze is gespecialiseerd in modems, met name voor smartphones. Het personeel bestaat voornamelijk uit engineers van Infineon, de chipmaker die Intel in 2011 overnam voor een bedrag van 1,4 miljard dollar. Infineon maakte tussen 2007 en 2010 baseband-chips voor de iPhone en had dus al nauwe banden met Apple. Daarna stapte Apple over naar Qualcomm.


Met een overname zou Apple honderden ervaren modem-engineers in huis kunnen halen om een eigen 5G-modem te ontwikkelen. Een Intel-woordvoerder wil alleen kwijt dat er externe adviseurs zijn aangetrokken om de strategische opties te onderzoeken. Er zit zowel waarde in de producten die Intel heeft ontwikkeld, als in het intellectuele eigendom. Er zou “aanzienlijke interesse” zijn voor het bedrijfsonderdeel dat modems maakt, maar concrete aankondigingen zijn er nog niet. Apple zou zowel de producten als de patenten kunnen overnemen.

Intel XMM 8160-modem

Sommige voormalige Infineon/Intel-medewerkers zijn uit eigen beweging al overgestapt naar Apple. Zo werkt Stefan Wolff, voormalig hoofd van Intel’s Duitse modelbedrijf, sinds een paar maanden voor Apple. Ook Umashankar Thyagarajan stapte over. Hij zou een cruciale rol hebben gespeeld bij de ontwikkeling van Intel’s 5G-modem, de XMM 8160.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2019, 7:50
Categorie Apple
Onderwerpen intel, modem, overname

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.