‘Toekomstige iPhone ruilt Infineon-chip in voor Qualcomm’

Volgens de Chinese krant China Times ruilt Apple de chips van Infineon (Intel) in voor chips van Qualcomm, voor de toekomstige opvolger van de iPhone 4.

QualcommDe iPhone 4 is nog geen twee maanden verkrijgbaar en inmiddels wordt er alweer druk gespeculeerd over de opvolger van het toestel die we voor het gemak maar even iPhone 5 noemen. Volgens de Chinese krant China Times (Google Translate) zal niet Infineon maar Qualcomm de baseband-chip voor de iPhone 5 gaan leveren. Hiermee worden de geruchten dat Apple zou werken aan een CDMA-iPhone voor onder meer de Amerikaanse markt opnieuw aangewakkerd.

Chipfabrikant Intel nam Infineon afgelopen maand over voor 1,4 miljard dollar om zijn aanwezigheid in de mobiele markt te vergroten. Infineon levert de chips voor de iPhone 4 en de iPad Wi-Fi + 3G en heeft ook alle eerdere iPhone-modellen van baseband-hardware voorzien. Er gaan al enige tijd geruchten over een iPhone die geschikt is voor CDMA-netwerken. Omdat Infineon geen CMDA-chips maakt, zou Apple voor Qualcomm moeten kiezen. Logisch gevolg is dat Apple dan ook andere producten van Qualcomm-chips zal voorzien.

Analisten beschouwen de switch naar Qualcomm als een belangrijke verandering. Volgens hen wordt het bedrijf door een ‘diversiteit aan leveranciers minder afhankelijk van één enkele leverancier’, zoals nu met Infineon het geval is. Qualcomm heeft momenteel een marktaandeel van 69 procent in de markt voor chipsets voor CMDA-telefoons. Het wordt gezien als een logische keuze om Apple te helpen uitbreiden naar andere netwerken.

De gemiddelde tijd van ontwerp tot het op de markt brengen van een nieuw telefoontoestel bedraagt ongeveer achttien maanden. Het is dan ook logisch dat Apple nu al bezig is met de opvolger van de iPhone 4. Apple’s vaste partner Foxconn zal volgens China Times ook nu weer de assemblage van het toestel voor zijn rekening nemen. Het toestel wordt volgend jaar juni verwacht.

Via: AppleInsider en Unwiredview

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 september 2010, 14:45
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, geruchten, infineon, qualcomm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.