ontwikkelaar apple

Apple opent eerste Europese iOS App Development Center

Apple heeft zojuist het eerste iOS App Development Center aangekondigd voor Europa. In het Italiaanse Napels kunnen beginnende ontwikkelaars van Apple zelf les krijgen in het maken en ontwikkelen van apps.

ontwikkelaar apple

Apple gaat binnenkort het eerste iOS App Development Center van Europa openen. Het centrum opent zijn deuren in Italië en leert studenten hoe ze apps voor de iPhone en iPad kunnen ontwikkelen. Apple is van plan om ook in andere landen soortgelijke ontwikkelcentra te openen.


Het iOS App Development Center wordt gevestigd in het Italiaanse Napels, waar Apple zal gaan samenwerken met een lokaal partnerinstituut. De studenten kunnen een speciaal lesprogramma gaan volgen dat zal leiden tot duizenden toekomstige ontwikkelaars, aldus het persbericht.

De keuze om het eerste iOS App Development Center in Italië te openen is opmerkelijk, omdat het een land is waar de lokale bevolking relatief weinig iPhones bezit. Dat zou te maken kunnen hebben met de relatief hoge prijs van de iPhone ten opzichte van de VS.

Om het App Development Center wat extra kracht bij te zetten zal Apple samenwerken met partners in Italië die nu al ontwikkelaars opleiden. Apple heeft nog geen openingsdatum bekendgemaakt voor het centrum.

Eerste Europese App Development Center

Volgens het persbericht is Apple van plan om dit programma in de toekomst wereldwijd uit te breiden. Dat het ook iets oplevert blijkt wel uit het feit dat de iOS App Store volgens Apple voor Europese ontwikkelaars al meer dan 10,2 miljard euro opgeleverd heeft. Bovendien zou Apple’s ecosysteem in Europa voor meer dan 1,4 miljoen banen zorgen, waarvan 1,2 miljoen een directe link hebben met het iOS besturingssysteem. Andere cijfers wijzen zelfs op 1,64 miljoen banen per januari 2016, als ook Noorwegen en Zwitserland worden meegerekend.

Tim Cook zegt dat in Europa enkele van de meest creatieve ontwikkelaars ter wereld verblijven. “We kunnen niet wachten om de volgende generatie ondernemers in Italië de vaardigheden aan te reiken om succesvol te zijn”, aldus Cook.

In Italië zouden 75.000 banen te danken zijn aan de appeconomie. Bekende namen zijn IK Multimedia (maker van muziek-accessoires en bijbehorende apps), Musement (reizen en excursies boeken) en Qurami (een virtueel ticketsysteem).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.