Apple heeft deal met vier Britse uitgevers

Apple heeft toch contracten gesloten met vier Britse uitgevers. Tegelijk met de lancering van iPad in Groot-Brittannië kunnen in dat land boeken worden gekocht in de iBookstore.

ibooks shop Apple heeft toch overeenkomsten kunnen sluiten met een aantal Britse uitgevers, waardoor in de iBookstore in Groot-Brittannië vanaf vandaag boeken te koop zijn. Het gaat om boeken van uitgevers Hachette UK, Penguin, HarperCollins and Pan Macmillan. Deze bedrijven vertegenwoordigen samen 36 procent van de Britse markt. Britten die vandaag een iPad kopen, kunnen dus direct boeken downloaden.

Gisteren schreven we op basis van The Bookseller dat Apple problemen zou hebben met het sluiten van deals met uitgevers. Nu blijkt dat het voor één land, het Verenigde Koninkrijk, toch gelukt is om de deals op tijd rond te hebben voor de Europese lancering van de iPad.

Er is wel één kanttekening te plaatsen bij het positieve nieuws. Het gaat namelijk om vier Britse afdelingen van internationale uitgevers met wie Apple al deals had in de VS. Eén van de uitgevers met wie Apple al een contract had in de VS zit er zelfs niet bij: Simon & Schuster.

Hoogstwaarschijnlijk hebben de uitgevers een contract getekend volgens Apples welbekende ‘agency model’, waarbij Apple 30 procent van de verkoopprijs van de e-books in eigen zak steekt. Gisteren gaf The Bookseller aan dit mogelijk niet legaal was in het Verenigd Koninkrijk, maar blijkbaar zien Apple en de uitgevers toch geen probleem.

Bron: The Bookseller

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 14:46
Categorieën Apple, Apps
Onderwerpen aankondiging, apple, ebook, ibooks, oorlog, unlock

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.