Volkswagen maakt iPad-magazine voor klanten

Volkswagen gaat een klantenmagazine op de iPad uitbrengen. Ook op andere tablets komt het magazine, dat volgens marketingmanager Luca de Meo meer is dan image bouwen.

volkswagenAutomaker Volkswagen lanceert een eigen tijdschrift op de iPad. De naam van het blad is DAS, afkorting voor Digital Automotive Space en tevens een verwijzing naar Volkswagen’s slogan ‘Das Auto’. Elk kwartaal komt er een nieuwe uitgave, steeds met vijf hoofdstukken. Luca de Meo, marketingmanager voor de personenautodivisie van Volkswagen (zie foto) zegt dat het niet alleen om image gaat.

De technologie maakt het mogelijk om in interactie met de consument te gaan. Dat levert klantenbinding op, denkt De Meo. Het magazine verschijnt ook op andere tablets en als internetmagazine. Er zit ook een Nederlandse kant aan het blaadje: Readers house Brand Media uit Amsterdam is ingeschakeld om DAS te maken. Het idee komt overigens ook van Volkswagen Nederland.

Natuurlijk staat er in het blad vooral nieuws over de autofabrikant zelf. In de eerste uitgave komt bijvoorbeeld de terreinauto Touareg in beeld, waarbij je virtuele zandkorrels van het iPad-scherm moet wegvegen.

Tipgever: Geeske

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 mei 2010, 15:45
Categorie Apps
Onderwerpen ipad, luidspreker, magazine, reclame, volkswagen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.