Apple-hardwarechef Bob Mansfield gaat met pensioen

Apple's hardwarechef Bob Mansfield stapt op. Hij gaat met pensioen en zal worden vervangen door Dan Riccio, nu hardware-baas voor iPads.

bob mansfieldHeb je de productfilmpjes van Apple wel eens bekeken, dan ken je Bob Mansfield. Mansfield is senior vice president of Hardware Engineering bij Apple en zorgt ervoor dat de ideeën van Jonathan Ive worden omgezet naar concrete producten. In een persbericht heeft Apple vannacht laten weten dat Mansfield met pensioen gaat en zal worden opgevolgd door Dan Riccio. Riccio is momenteel nog vice president of iPad Hardware Engineering en zal geleidelijk worden ingewerkt. Mansfield is sinds 1999 werkzaam voor Apple. Dat was niet eens een bewuste keuze, maar het gevolg van een overname. Mansfield werkte als vice president of Engineering bij Raycer Graphics, toen Apple het in 1999 besloot te kopen.

Mansfield’s opvolger Dan Riccio werkt zelfs een jaar langer bij Apple. Hij trad in 1998 in dienst als vice president of Product Design en wordt omschreven door Tim Cook als iemand die al lange tijd als rechterhand van Mansfield fungeerde. Mansfield was verantwoordelijk voor de hardwareproductie van de Mac sinds 2005, van de iPhone en iPod sinds 2010 en de iPad vanaf het moment dat de eerste ideeën op de tekentafel lagen.

In Apple’s productfilmpe van de MacBook Pro treedt Mansfield vermoedelijk voor het laatst op:

https://www.youtube.com/watch?v=Neff9scaCCI

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 juni 2012, 9:05
Categorie Apple
Onderwerpen apple, personeel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.