Privacy screenprotector voor iPhone

Reacties voor: Apple geeft toe dat aftappen van pushmeldingen mogelijk is

Apple heeft bevestigd dat zogenaamde 'push notificatie spionage' door overheidsinstanties mogelijk is. Niet nader genoemde landen kunnen bij Apple en Google informatie opvragen over de pushmeldingen die naar smartphonegebruikers zijn gestuurd. En daaruit valt veel vertrouwelijke informatie af te leiden, waaronder het Apple ID.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 2 reacties

  1. Apple had het de gebruikers volgens de berichten zelf al eerder willen vertellen, maar werden gedwongen dit stil te houden door de overheid. Vraag me af of ze dan nu iets toe geven of dat ze zich niet meer aan het embargo hoeven te houden. De vraag is verder of er meer zaken zijn die niet verteld mogen worden, maar wel gebeuren/ mogelijk zijn.

    • Origineel geplaatst door Chris

      Apple had het de gebruikers volgens de berichten zelf al eerder willen vertellen, maar werden gedwongen dit stil te houden door de overheid. Vraag me af of ze dan nu iets toe geven of dat ze zich niet meer aan het embargo hoeven te houden. De vraag is verder of er meer zaken zijn die niet verteld mogen worden, maar wel gebeuren/ mogelijk zijn.

      Twijfel je daar uberhaupt aan? Een smartphone bevat een schat aan informatie en we hebben jaren lang via ‘leuke’ apps, gezichtscans, vingerafdrukken en zo goed als alle dagelijkse taken zoals bank, medisch, interesses, bestellingen, een database opgebouwd waarvan ik me kan voorstellen dat dit zeer interessant is voor overheden. En niet alleen als ze informatie willen over een crimineel.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.