Apple geeft tips om oververhitte iPhone-batterij tegen te gaan

Apple heeft officieel gereageerd op de verschijnselen van overhitting van de iPhone. Op de support pagina's zijn tips opgenomen. De belangrijkste is dat je de iPhone gewoon af moet zetten en in een koelere omgeving moet bewaren om overhitting tegen te gaan.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Apple Responds to overheating iPhone 3G/3GS
Apple heeft de waarschuwing op de supportpagina’s bijgewerkt, waarin ze uitleggen hoe je oververhitting van de iPhone 3G en de iPhone 3GS kunt voorkomen. De indruk wordt nu een beetje gewekt dat ze daarmee de oververhitting eindelijk toegeven, maar dat is niet het geval: het supportdocument bestaat al minstens een maand. Wel is het de eerste keer dat Apple officieel melding maakt dat de oververhitting bij de 3GS kan optreden (voorheen betrof dit alleen de 3G). De afgelopen week zijn er enorm veel meldingen binnengekomen over te heet geworden iPhone 3GS-toestellen, waardoor verkleuringen optraden.

Tip: lees ons aparte artikel ‘iPhone oververhit: oorzaken en oplossingen‘.

Vele iPhone 3GS-gebruikers klaagden op fora, waaronder Gizmodo en Engadget, dat de iPhone abnormaal heet wordt, met name de witte iPhone variant.

iphone oververhitApple heeft nog niet officieel toegegeven dat er problemen zijn met de 3GS. Het enige wat Apple gedaan heeft is het probleem bij de gebruikers neerleggen: zij moeten maatregelen nemen om te voorkomen dat de iPhone te heet wordt. Apple zegt dat overhitting kan optreden als de iPhone langdurig blootgesteld wordt aan de zon, er veelvuldig gebruik gemaakt wordt van het GPS signaal of het luisteren naar muziek in vol zonlicht. Als de telefoon achtergelaten wordt in de auto kan de temperatuur oplopen tot 45º graden. Daarvoor is de iPhone niet ontworpen.

Apple geeft zelf aan dat als de interne temperatuur de normale grens overschrijdt er symptomen zichtbaar kunnen zijn: de iPhone stopt met opladen, de beeldschermverlichting wordt minder en het signaal kan wegvallen. Apple zegt hierbij ook dat er een ingebouwde melding kan verschijnen als de temperatuur te hoog wordt. Dit zou een ingebouwde beveiliging zijn voor de iPhone 3G/3GS.

Het advies van Apple om deze verschijnselen tegen te gaan? Gewoon je iPhone uit zetten en naar een koudere omgeving verplaatsen. Bedankt, Apple!

Via: Examiner

Ruim een maand geleden hebben we het supportdocument gebruikt voor een tip over oververhitting: Drie tips bij een slecht werkende of hete batterij.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 september 2013, 17:38
Categorieën Achtergrond, Apple
Onderwerpen apple, garantie, iphone 3gs, support

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.