GeoHot brengt beta-jailbreak voor iPhone 3GS uit

GeoHot wil niet langer wachten op het iPhone Dev Team voor het uitbrengen van een jailbreak voor de iPhone 3GS. Hij brengt vandaag zijn eigen methode uit: purplera1n.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

purplera1nHet iPhone Dev Team zal niet blij zijn met de activiteiten van GeoHot. Die heeft namelijk op eigen houtje via zijn website een jailbreak voor de iPhone 3GS vrijgegeven. Je gebruikt het op eigen risico en hebt er Windows (geen Windows 7) en de laatste versie van iTunes voor nodig. De iPhone 3GS moet op de 3.0-firmware draaien. GeoHot legt op zijn website uit dat hij normaalgesproken geen tools voor het algemene publiek uitbrengt en liever wacht op het iPhone Dev Team. Maar in dit geval ziet hij geen reden waarom mensen op OS 3.1 zouden moeten wachten. “Zo wordt het spelletje gespeeld”, zegt GeoHot: wij brengen iets uit, Apple lost het op en wij (de hackers dus) vinden nieuwe lekken.

GeoHot denkt dat het geen zin heeft om te wachten omdat je dit de “laatste hole” in je iPhone zou moeten zijn. Volgende week vindt hij wel weer een nieuwe.

De jailbreakmethode is te vinden op purplera1n.com en werkt als volgt:
1. Download de software.
2. Check of je de laatste versie van iTunes hebt geïnstalleerd.
3. Sluit je iPhone normaal aan.
4. Klik op ‘Make it ra1n’ en wacht.
5. Na het booten start je Freeze, de installer-applicatie van purplera1n.
6. Daarna vind je zelf wel je weg.

De tool is beta, dus maak een backup voordat je begint. Mocht Cydia niet verschijnen na het gebruik van Freeze, voer dan een reboot uit.

Support met deze methode kun je zoals altijd kwijt op het forum.
Tipgevers: Bluesky en Sander

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2013, 13:59
Categorie Jailbreak
Onderwerpen geohot, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.