Reacties voor: Apple gebruikt steeds vaker aparte schroefjes in iPhone 4

Apple gebruikt in de iPhone 4 bijzondere schroefjes. maar iFixit heeft nu een schroevendraaierkit gemaakt waarmee je ze wel kunt losdraaien.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 32 reacties

  1. “(..) Screw your iPhone”
    Klinkt wel leuk. :’)

  2. Wow slimme zet van Apple.

  3. Zoek nog een schroeven draaier voor mijn iphone 4
    Lijken hele kleine ster schroefjes te zijn,.

    Hhmmmm het zijn echte kleine ster schroefjes, dus niet zo`n rare als in het filmpje.
    Als iemand dus iets heeft of weet voor mij ?

  4. Origineel geplaatst door Vincent
    7 euro 40 incl verzending

    Slechts 2 commentaren, waarvan 1 negatief. Ik zou niet van deze eBay verkoper kopen!

  5. Dit zou je moeten melden bij mevrouw Kroes, want nu kun je dus niet zelf kiezen of je het zelf wil doen of dat je hem wilt laten maken. Als ik het zo (half) heb gevolgd zou dit mogen van de EU (?). Heb zelf geen 4 en heb zelf nooit m’n 3GS open geschroefd ,maar ik vind wel (net als die chick van het filmpje) dat je zelf moet kunnen bepalen wat je ermee doet. Ik snap Apple ook wel, maar dit is wel heel erg.

    En ik ben het best wel met Jeroen eens 😆

  6. Of je koopt deze.

  7. Heb er bij mij kruiskop in zitten… Nu nog een schroevendraaier hier in de la zien te vinden die klein genoeg is 😉

  8. Nou, ik moest laats een iphone 4 open schroeven voor reparatie en toen ik weer klaar was zag ik pas dat het die NIEUWE schroefjes waren.

    Dus, die nieuwe torx schroefjes kun je gewoon met een normale kleine kruiskopschroevendraaier los krijgen.

    Ook nog ZONDER beschadiging aan de schroefjes!!!

  9. bij mijn iphone 4 32gigh uit nederland zitten gewoon de kruiskopjes onderin bij de dock connecter. Wordt hij nog geld waard dan 😉 de mijne is lekker aan te passen die van jullie lekker niet hahahahaha 😉 :P.

    Zonder gekheid: Wat kan mij het eigenlijk intereseren. Zoals je ziet zijn de schroevendraaiers al weer overal te koop de keuze om het zelf te doen is nog steeds aanwezig.

  10. Deal extreme heeft ze al langer

  11. Aan de ene kant erg flauw van apple maar aan de andere kant past het wel bij ze..

  12. Het is natuurlijk wel waar dat je met je gekochte producten mag doen wat je wil, maar ik zie geen enkele reden om mijn iphone open te draaien

  13. @Vincent: Die van eBay gaat niet passen, is een andere maat.

  14. Dit soort schroefjes (ik heb die 5-bladige nog niet onder handen gehad) ga ik meestal te lijf met een platte schroevendraaier die precies tussen twee tegenover elkaar staande bladen past, dan draai je ze zo los. Zal bij dezen ook vast lukken. En zoals Gogi schreef lukt het blijkbaar ook met een gewone kruiskop. Zolang Apple maar niet op het idee komt om ze te borgen met Loctite.

    Wel flauw dat ze dat doen, ze kunnen toch op hun vingers natellen dat binnen de kortste keren heel China uitpuilt (via oa. eBay) met passende schroevendraaiers.
    (Red.) Reactie aangepast.

  15. Volgens mij doet Apple dit niet om ons tegen te houden om die schroefjes los te schroeven, maar gewoon omdat ze nieuwe schroefjes WILLEN gebruiken.

    Want iedereen kan een schroefje los krijgen!!! Ze zitten er niet een super strak in!!!!

  16. Ik heb gelukkig normale kruisschroefjes=] Maar wel balen als Apple elke 2 weken van schroefjes gaat wisselen, want als er iets is, wil ik wel graag zelf mijn iPhone open kunnen maken. Kan je toch een hoop geld schelen!

  17. Heel irritant inderdaad. Onverwacht eigenlijk van Apple. Dit komt overigens wel vaker voor. Moulinex die al heel lang “holle Torx” schroefjes gebruikt. Probeer daar maar ‘s een schroevendraaier voor te vinden. Dan is het wel handig als je een “technische dienst” in je bedrijf hebt. 🙂
    Naja, gelukkig heeft iFixit alweer een kitje en dat was wel te verwachten. Mijn iP4 heeft overigens gewoon kruiskopjes, dus die krijg ik wel open, mocht het nodig zijn.
    (Red.) Reactie aangepast.

  18. Schroefjes.. Whats next?

  19. Verrek, nu zie ik het pas. Net voor de kerst mijn iPhone (met kruisschroefjes) ter reparatie ingeleverd bij T-mobile. Een nieuwe teruggehad, met wat nu blijkt, pentalobular schroeven.

  20. Als ik Apple was, zou ik de volgende iPhone dichtlassen.. Wat een geneuzel allemaal over een paar schroefjes. Ik hoef m’n iPhone niet te openen, ik gebruik hem gewoon …..

  21. Er komt een tijd dat Apple écht tegenwind krijgt. Waar Apple groot door is geworden (onafhankelijk van de heersende standaard) wordt straks tegen ze gebruikt.

  22. Ik snap het van Apple wel; ze willen niet dat mensen gaan kloten met iPhones, en als het fout gaat toch bij Apple aan gaan kloppen.
    Anderzijds: doordat Apple zulke bizarre reparatieprijzen hanteert (iPhone 4 schermunit €319!!), creëren ze zelf ruite in deze markt, doordat anderen onder deze prijs gaan zitten. Als Apple hun reparatieprijzen nou drastisch zou verlagen, zou het al een heel minder gedoe zijn.

    (Red.) Reactie aangepast.

  23. Goeie marvin.
    Vind het ook onzin dat het ‘moet’ maar kan het ook wel weer snappen.
    Voor sommige met vragen: kijk t filmpje

  24. Heb pas nieuw scherm in 3G gezet met handleiding ifixit. Werkt top!

  25. Mc donalds en nintendo ( gameboy) gebruiken al langer vage schroeven, klaagt ook niemand over.

  26. Maar…. hij is toch van mij. Als ik hem open is dat toch mijn probleem. Blijkt dat ik hem huur. Het IOS ok maar de hardware. Straks krijg ik een boete van Apple als ik hem laat vallen…

  27. iPhone 4 hier maar er zitten gewoon kleine ‘ ‘ schroefjes in hoor.

  28. Volgende stap schroefjes met een appeltje 🙂

  29. Geen goeie actie van Apple want eenmaal gekocht is het mijn eigendom en ik wil zelf kunnen bepalen wie ik daar aan wil laten sleutelen. Inderdaad een kwestie voor mevrouw Kroes die uiteraard ook meteen eens moet kijken hoe dat bij andere merken zit.

    Overigens heeft een T-Mobile medewerker van de reparatieafdeling mij destijds verteld helemaal geen reparaties uit te voeren. De toestellen worden bekeken en dan omgeruild of naar Apple gestuurd. In verband met de waterschade die ik toen had viel er NIETS meer aan te doen. Zou een nieuwe moeten kopen, kosten ca 600 Euro.

    Bij Telworld Kinkerstraat 6 Amsterdam hebben ze mijn toestel echter schoongemaakt en loopt nu alweer 1 jaar als een trein. Kosten: 35 Euro. Voor 20x lagere kosten was ik dus uit de brand.

    Apple moet wel even in de gaten houden dat ze mijn leven(skosten) niet onmogelijk maken met het onmogelijk maken van dit soort reparaties want dan ga ik toch echt naat een ander merk overstappen.

    Apple maakt dikke winsten en moet niet zeuren, leven en laten leven is het devies Apple! Laat anderen ook wat kruimels toevallen want aan schraperigheid van rijken heb ik zo en verschrikkelijke hekel. Bah!

    En trouwens, sommige auto-merken zijn JUIST zo groot, gewild en succesvol geworden OMDAT ze makkelijk ZELF te repareren waren. In tijden van crisis is dat een koopcriterium wat mij betreft: kan ik het zelf nog fixen of ben ik bij problemen meteen de lul met astronomische reparatiekosten?

  30. Ach in een blender gaat ie vanzelf wel open, ongeacht welke schroefjes er in zitten! 😉

  31. Hmmmm ik had die mooie nieuwe schroefjes direct bij aankoop er al in…..

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.