‘Meer sociale integratie in toekomstige versies iOS’

Diep verscholen in 4.3 beta 2 van Apple's mobiele besturingssysteem staat een map met de naam MediaStream met daarin een tweede map Photo Streams genaamd, waarmee gebruikers zelf zogenaamde Photo Streams kunnen maken, waar vrienden zich op kunnen abonneren.

SocialHet lijkt erop dat Apple het iOS-besturingssysteem van meer sociale functies wil gaan voorzien. In de eerste beta van iOS 4.3 doken al aanwijzingen op van een nieuwe functie, ‘Find My Friends’ genaamd, een locatiegebaseerde dienst waarmee je kunt zien waar je vrienden zich bevinden. Volgens 9 to 5 Mac bevat ook de tweede beta van iOS 4.3, die Apple gisteravond beschikbaar stelde, weer nieuwe aanwijzingen voor diepere sociale integratie.

Diep verscholen in 4.3 beta 2 van Apple’s mobiele besturingssysteem staat een map met de naam ‘MediaStream’, zo ontdekte de website. Die map bevat vervolgens weer informatie over een functionaliteit die Apple ‘Photo Streaming’ noemt. De website ontleedde verschillende waarschuwingen en plists (voorkeuren) en trekt daaruit de conclusie dat iPhone-gebruikers hiermee zelf ‘Photo Streams’ kunnen maken, waar vrienden zich op kunnen abonneren. Met privacyvoorkeuren zou het tevens mogelijk zijn om te bepalen wie jouw ‘stream’ wel en niet mag zien.

Met Photo Streams, kan je tevens andere gebruikers ‘uitnodigen’ om jouw foto’s te bekijken zodra je ze hebt genomen en hebt geupload naar een dienst. Deze dienst lijkt nauw verbonden te zijn met MobileMe en we vermoeden dat ‘Media Stream’ ook direct verbonden kan worden met ‘Find My Friends.’

Find My Friends zou volgens insiders al een langdurig project van Apple zijn à la Google Latitude: een kaart met je vrienden erop. Hoewel de functionaliteit “Media Stream” heet heeft 9 to 5 Mac naar eigen zeggen alleen informatie over ‘Photo Stream’ kunnen vinden en niet over ‘Media Stream’. Het is mogelijk dat Apple hier nog aan werkt en dat dit in de toekomst verder zal gaan dan alleen foto’s, aldus de website.

Wij denken dat Apple dit uit zal breiden naar muziek en video’s, wellicht zoals AirPlay tussen mobiele iOS-apparaten waarmee je kan luisteren of kijken naar media van je vrienden. En natuurlijk zal Apple ook voorzien in eenvoudige links om content rechtstreeks in iTunes te kopen.

9 to 5 Mac denkt overigens niet dat de functionaliteit onderdeel van iOS 4.3 zal zijn, maar van iOS 5. Ook denkt de website dat Media Stream en Photo Stream deel uit gaan maken van Apple’s plannen voor een groter sociaal netwerk.

Waarom iOS 5? Nou, de bestanden zijn nogal verborgen en niet zo informatief als andere functies die we hebben gevonden zoals de iPad 2 met twee camera’s en Photo Booth’s komst naar iOS. We denken ook dat de lancering van iOS 4.3 dichterbij komt en dat Apple de dienst wil laten werken met haar nieuwe North Carolina data center.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2011, 23:00
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS
Onderwerpen fotostream, geruchten, ios 4, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.