Apple gebruikt steeds vaker aparte schroefjes in iPhone 4

Apple gebruikt in de iPhone 4 bijzondere schroefjes. maar iFixit heeft nu een schroevendraaierkit gemaakt waarmee je ze wel kunt losdraaien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iphone liberation kitReparatiedienst iFixit heeft een video gemaakt om uit te leggen welke schroefjes Apple in de loop van de tijd heeft gebruikt in de iPhone 4, bij Amerikaanse en buitenlandse iPhones. Na reparatie blijken veel mensen een iPhone terug te krijgen met een nieuw type schroefje, dat je met een standaard Torx-schroevendraaier niet kunt verwijderen. Om in bezit te komen van de juiste schroevendraaier moet je partnerbedrijf van Apple zijn. Halverwege 2009 gebruikte Apple ook al speciale schroefjes in de MacBook Pro om te voorkomen dat mensen eigenhandig hun batterij zouden vervangen. In de handboeken van Apple worden de schroefjes ‘pentalobular’ genoemd, schroefjes met een bloempatroon met vijf blaadjes.

Dezelfde schroeven worden alleen in de buitenste behuizing van de iPhone gebruikt en zijn duidelijk bedoeld om te voorkomen dat je de iPhone openschroeft. Bij iPhones die buiten de VS zijn verkocht zitten de bijzondere schroefjes er vaak al standaard in, maar dan in een kleinere variant. Maar er is een oplossing om het ‘boosaardige’ Apple te slim af te zijn. iFixit heeft een reparatiekit gemaakt waarmee je de schroeven toch los kunt draaien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2011, 3:32
Categorie iDevices
Onderwerp ifixit

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.