Reacties voor: ‘Apple experimenteerde met 4K-video in 2013’

Zal de Apple TV ooit 4K-video ondersteunen? Apple experimenteerde volgens gelekte documenten al jaren geleden met de hogere videoresolutie.
Lees het complete artikel → ‘Apple experimenteerde met 4K-video in 2013’
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Vind ik eigenlijk een gemis. Het zal toch niet zo verschrikkelijk moeilijk zijn voor een bedrijf met miljarden in de kluis om 4k te ondersteunen. Terwijl die markt ongelooflijk hard aan het groeien is.

  2. Dit is echt weer Apple. Als je nu deze optie hebt om erin te maken. Nee, dat doen ze lekker niet.

    Eerst komt er nog een uitgeklede Apple tv met mogelijkheid om spelletjes te downloaden en een jaar later komt pas 4K erin. Dan hebben ze hem mooi 2x kunnen verkopen aan de echte koop fan.

    Kijk maar naar de watch, hij is hier nog niet te koop en in 2016 ligt de volgende alweer in de winkel, die weer beter is en meer kan dan nummer 1. Echt Apple!!

  3. De 4k mac is dr toch?

  4. Origineel geplaatst door Jonas: Vind ik eigenlijk een gemis. Het zal toch niet zo verschrikkelijk moeilijk zijn voor een bedrijf met miljarden in de kluis om 4k te ondersteunen. Terwijl die markt ongelooflijk hard aan het groeien is.

    Heb mijn twijfel bij het hard groeien van 4K. Omroepen beginnen hier nog niet aan en daarom tot nu toe nog altijd overbodig om zo’n tv te kopen.

  5. @tim:

    Eigenlijk hebben ze geen 4K maar het is een iMac met 5K.

  6. Origineel geplaatst door Marc:

    Heb mijn twijfel bij het hard groeien van 4K. Omroepen beginnen hier nog niet aan en daarom tot nu toe nog altijd overbodig om zo’n tv te kopen.

    Belachelijk, he. Betalen toch belastingen ervoor? Uitzendingen op NPO zijn van lage kwaliteit, nog steeds.

  7. @truus:

    Betaal jij belasting voor 4k televisie? Lage kwaliteit is echt onzin, ga eens wat verder van je televisie afzitten als je last hebt van lage kwaliteit.

    Ook heeft niemand een 4k televisie, dus zou het nogal onzinnig zijn om hieraan veel belastinggeld uit te geven waar ook wel betere doeleinden voor zijn.

  8. Een groot deel van de android boxen ondersteunen al 4k. Zou het dan ook een misser vinden van apple om dit ook niet te ondersteunen.

  9. 4K tv’s beginnen nu redelijk betaalbaar te worden en heel langzaam sommige huiskamers binnen te komen. Ook 4K content begint langzaam te komen, kijk naar Netflix met sommige series in 4K.
    Bedrijven moeten niet alleen blijven hangen in hd, maar ook eens een stapje in de toekomst zetten, anders doet niemand het en blijven we hangen. Dus apple, blijf niet op safe spelen maar durf eens wat met al je kapitaal.

  10. Origineel geplaatst door Jan Verstraeten: Een groot deel van de android boxen ondersteunen al 4k. Zou het dan ook een misser vinden van apple om dit ook niet te ondersteunen.

    Omdat Android het heeft, moet Apple het ook maar hebben? Wat een onzin!! Als je graag 4K wil dan weet je wat je moet doen. Juist, overstappen naar Android.

    Brrr, best eng om Android te schrijven 😀😉

  11. Voor degene die het nog niet doorhadden…Apple gaat geen features toevoegen omdat de consument het wil. Apple bepaalt zelf wat de consument nodig heeft. En vaak hebben ze het bij het rechte eind. Ze waren de eerste die het aandurfde om de floppydrive te verwijderen. Dvd spelers werden ook uit gefaseerd en BlueRay zijn ze nooit aan begonnen. Mensen wilde Flash en USB op de iPad, Apple niet.

    4K staat echt nog in de kinderschoenen. Kabelaars zenden het niet uit. Netflix heeft een minimaal aanbod. Waarom zou Apple nu een 4K Apple TV introduceren? Voor die enkeling die al en toe een film kan kijken?

  12. Origineel geplaatst door Flieps
    Voor degene die het nog niet doorhadden…Apple gaat geen features toevoegen omdat de consument het wil. Apple bepaalt zelf wat de consument nodig heeft. En vaak hebben ze het bij het rechte eind. Ze waren de eerste die het aandurfde om de floppydrive te verwijderen. Dvd spelers werden ook uit gefaseerd en BlueRay zijn ze nooit aan begonnen. Mensen wilde Flash en USB op de iPad, Apple niet.
    4K staat echt nog in de kinderschoenen. Kabelaars zenden het niet uit. Netflix heeft een minimaal aanbod. Waarom zou Apple nu een 4K Apple TV introduceren? Voor die enkeling die al en toe een film kan kijken?

    En vaak hebben ze het ook niet juist !!!
    De ene inhaalslag naar de andere vindt momenteel plaats.

    Dat Apple weet wat goed is voor ons is allang niet meer valide wat mij betreft.

  13. FullHD is het béste beeld, 4K heeft slechts een meerwaarde als je een 60 inch toestel hebt en er slechts één meter vandaan zit, dáárom stagneert het, de bandbreedte is veel hoger en de meerwaarde niét. Op de kabel wordt nu reeds zoveel gecomprimeerd, slechts enkele zenders zenden in volle kwaliteit FullHD uit. Nederland zit inderdaad slechts in de middenmoot van FullHD beeldkwaliteit, BBC HD is stúkken beter… Truus heeft gelijk

  14. Zal dit artikel eens bewaren.

    Denk dat 4K pas nut heeft als Apple het uitbrengt.

    Zoveel zaken hadden geen nut totdat Apple het ook gaat uitbrengen / gebruiken en dan ineens heeft het nut !!!

    Kan hier wel 10 voorbeelden geven.

    Maar als het echte 4K content is (niet upscaled) en je hebt een 4K TV dan is het veel scherper dan Full HD. Dos onzin is het niet.

    Maar goed…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.