Apple denkt aan zonnecellen voor mobiele apparaten

Een recent gepubliceerde patent van Apple laat zien dat er in Cupertino wordt nagedacht over zonnecellen in draadloze apparaten zoals de iPod en iPhone. Om te voorkomen dat de zonnecellen een enorm oppervlak in beslag nemen, zullen de cellen in het LCD-scherm worden geïntegreerd.

Apple ZonnecellenEen recent gepubliceerd patent laat zien dat er bij Apple aan zonnecellen voor mobiele apparaten wordt nagedacht. De zonnecellen zouden kunnen worden gebruikt in kleine draagbare apparaten zoals de iPhone en de iPod, maar ook in iets grotere apparaten zoals de MacBook. Dat heeft als voordeel dat de batterij duur van een apparaat flink kan worden verlengd, maar er kleeft ook een nadeel aan: waar laat je zo’n zonnepaneel… in de vorm van een zonneklep?

De patentaanvraag zelf dateert al van oktober 2006 en biedt meteen een oplossing voor het ruimteprobleem: de zonnecellen worden geïntegreerd in het scherm zelf. De zonnecellen bevinden zich achter het LCD-scherm van een draagbaar apparaat en absorberen zonlicht, dat door het LCD-scherm dringt. Dergelijke zonnecellen vormen niet de ultieme oplossing: je zult nog steeds de apparaten moeten opladen en het is dan ook vooral een oplossing om je batterijduur tussendoor iets te verlengen. Pluspunt is dat er aan het design van de apparaten zelf niets veranderd hoeft te worden. Motorola is volgens een patent al sinds 2001 bezig met hetzelfde probleem, maar zij hebben nog niet de ultieme oplossing gevonden.

Via: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 mei 2008, 17:31
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, ipod, macbook air, mobiel bankieren, zonnecellen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.