Reacties voor: Apple: ‘De iPad snoept van de Mac-verkopen’

De iPad kannibaliseert de Mac, weet Apple, maar het kannibaliseert de Windows pc's nog veel meer. Dat zegt Apple's topman Tim Cook.
Lees het complete artikel → Apple: ‘De iPad snoept van de Mac-verkopen’
Bart Breij -

Reacties: 18 reacties

  1. Hoe mooi een iPad ook is, hoe goed hij z’n werk ook doet… Het is m.i. geen vervanger voor een PC.

  2. Origineel geplaatst door pommetje
    Hoe mooi een iPad ook is, hoe goed hij z’n werk ook doet… Het is m.i. geen vervanger voor een PC.

    Pssst….
    Roep dat nou niet te hard hier!

    Want dan krijg je geheid weer hele volkstammen fanboys over je heen.
    Die in hun stompzinnigheid blijven volharden dat ze met hun iPad nu alles doen wat ze vroeger op een ECHTE pc/computer ook deden 😉

  3. Toevallig sprak ik van de week een fysiotherapeut die mijn iPad zag. Hij moest opnieuw automatiseren en wilde de iPad daarvoor gebruiken. Bij navraag was de software niet geschikt voor een iPad dus dat ging niet door. Hij wilde toch graag een tablet en dus wacht hij op een geschikte windows tablet. Met tegenzin. Hij had liever een iPad gehad.

    Nu weet ik van een automatiserings bedrijf dat ze de iPad bedrijfsmatig willen gaan inzetten. Het bedrijf had iedereen met kerst een iPad cadeau gedaan en iedereen was zo enthousiast dat ze daar veel meer mee willen gaan doen.

    Dus het leeft zeker.

    Voor mij is de iPad wel een vervanger van de PC. Ik heb een laptop de deur uitgedaan, omdat ik daar niets meer mee deed. Ik heb nog wel een PC. Zowel de iPad als de PC hebben zo hun eigen sterke en zwakke eigenschappen en dus heb ik de taken verdeeld.

  4. @Spijker:

    Het ligt eraan wat je met de PC daarvoor ook deed. De iPad is een tablet en met elke tablet kan je surfen, je mail checken en op facebook zitten. Als dat alles is wat je doet is het zeker een vervanger. Dat heeft niets met stompzinnigheid te maken, maar meer wat je ervan gebruikt.

  5. Ik heb ook een iPad, daarnaast heb ik een Windows 7 desktop op mijn bureau staan. Dit is mijn werk PC. De iPad is puur voor de fun, voor de bank, het bed, de vakantie en als ik weekenden naar vrienden ga aan de andere kant van het land, daarnaast is het een ideaal vakantie fotoboek. Dus genoeg activiteiten te verzinnen om WEL gewoon een iPad te kopen… omdat het ook gewoon een mooi ding is 😉

  6. Wij werken op de zaak met de Mac. De buitendienst gaat op pad met de iPad. Ik denk dat veel bedrijven niet alleen kunnen gaan werken met een iPad omdat die niet alle mogelijkheden en ruimte bieden zoals een Mac of een PC dat doen. Wij werken met salesforce, hiervoor is ook een app verkrijgbaar. Wanneer dit niet het geval zou zijn dan werd het werken op de iPad al wat moeilijker voor de buitendienst.

  7. Origineel geplaatst door Ronald1959
    @Spijker:Het ligt eraan wat je met de PC daarvoor ook deed. De iPad is een tablet en met elke tablet kan je surfen, je mail checken en op facebook zitten. Als dat alles is wat je doet is het zeker een vervanger. Dat heeft niets met stompzinnigheid te maken, maar meer wat je ervan gebruikt.

    Ik doelde meer op (stompzinnige) mensen die vergeten dat…

    “Vervanger” een héél groot woord is en ook nog eens zéér persoonlijk!

  8. Cook heeft wel weer stoere praat, laatste keer dat ik checkte waren er wel nog steeds een paar PCs meer op de wereld dan MACs. Kannibaliseer dat maar! Blijf maar gewoon producten maken, gebruikers bepalen wel wat beter is.

  9. Ik heb met windows al veel miserie gehad maar ben het gewoon om met windows te werken al heb ik heel veel zin om een imac of macbook ofzo te gaan kopen.

    De ipad; dat is een fantastisch toestel integenstelling wat sommige mensen beweren maar is het een complete vervanger voor een laptop? Ba nee gij, je moet daar als ipad gebruiker eerlijk in zijn he. De ipad is en blijft een gadget maar een goed en leuk en nuttig gadget, ik neem liever de ipad overal mee dan mijne laptop zenne.
    Op reis ook de ipad meegenomen.
    Maar thuis verkies ik sowieso de laptop hoor, met de ipad kan je nog niet alles doen he ;).
    De ipad gebruik ik dan meer voor in mijn bed nog wat tv ofzo te kijken of monopoly tege mijne maat te spelen enz….

    En het is idd ook zo dat heel wat mensen nu niet zoveel doen met ne laptop, deze zijn vind ik ook beter af met een ipad maar dat is maar mijn gedacht; de ipad batterij gaat ong 8-10 uren mee, mijne laptop max 1-1u30min en uitzonderlijk als ik er nie veel mee doe max 2uren.

  10. @Spijker:

    Ach spijker. Is het niet de Windows tweaker die een beetje stompzinnig is? Die wil een pc met zoveel mogelijk toeters en bellen waar hij de hele wereld mee aan kan ( zo worden ze ook verkocht). Vervolgens is deze gebruiker voornamelijk bezig met het installeren van de laatste releases van software die ze niet of nauwelijks gebruiken en gaan ze verjaardagen opscheppen over hun fantastische aankoop. Tegenwoordig is dat vaak een dicht te klappen computer (laptop mag je het niet noemen) waarvan alleen de power adapter al zwaarder is is dan 3 MacBooks.

    Geloof me het gros van de mensen gebruikt hun pc voor web, sociale netwerken, ,mail en een spelletje. En dat kan voor veel van die mensen voldoende op een iPad. Dus in die gevallen is de iPad ( of andere tablet) zeker een vervanger.

    Voor mezelf, maar ook veel andere, is dat het zeker niet.

    Kortom ieder zijn keuze. Feit is wel dat de consument beter kijkt baar wat hij echt gebruikt.

    Tsja en ze kiezen een iPad boven een andere tablet omdat ze nu eenmaal geen tablet willen maar een iPad. Dat is gewoon hoede marketing. Net zo als je Spa drinkt en geen bronwater met bubbels.

  11. In combinatie met een Remote Desktop Server (voorheen Terminal Server) is het zeker wel bruikbaar in het bedrijfsleven. Zakelijk doe ik zelf aardig veel met enkel mijn iPad. Veel bedrijfsapplicaties zijn tegenwoordig ook webbased en daardoor eenvoudig met de iPad te gebruiken.

  12. Origineel geplaatst door Ron67
    Wij werken op de zaak met de Mac. De buitendienst gaat op pad met de iPad. Ik denk dat veel bedrijven niet alleen kunnen gaan werken met een iPad omdat die niet alle mogelijkheden en ruimte bieden zoals een Mac of een PC dat doen. Wij werken met salesforce, hiervoor is ook een app verkrijgbaar. Wanneer dit niet het geval zou zijn dan werd het werken op de iPad al wat moeilijker voor de buitendienst.

    Ja, alles valt of staat immers met de juiste software voor een bepaalde bedrijfstak.

    Maar Apple werkt door zijn bedrijfsbeleid ook niet echt mee op dat gebied.

    Maar de iPad is nog een jong product, dus voor de meest gangbare bedrijfstakken, is er op softwaregebied nog zeer weinig aanbod.

    Het developen van maatwerk-software voor het bedrijfsleven staat in feite ook nog in de kinderschoenen, bovendien mag het tegenwoordig ook allemaal niks meer kosten 😉

    Dus in de tussentijd ben je afhankelijk van wat enkele bijklussende zaterdagmiddag-developers op een aantal regenachtige dagen in elkaar flansen 😉

    Komt vanzelf wel goed over een tijdje (hoop ik)…

    Ging vroeger met Windows Mobile (hè wat een vies woord) toch ook zo.
    Eerst werd je ook overdonderd met veel software, veelal ook veel van hetzelfde!
    Na de acceptatie, kwam er steeds meer specifieke software voor bepaalde bedrijfstakken, met name kassasoftware, horeca, medisch, vervoer, logistiek enz.

  13. @Spijker:

    Zaagde gij altijd zo? ;).

    Ik heb een windows pc, een windows laptop, een iphone 4,een ipad 2 en dan heb je voldoende toch :-).

  14. Origineel geplaatst door Sannie@Spijker:Ach spijker. Is het niet de Windows tweaker die een beetje stompzinnig is? Die wil een pc met zoveel mogelijk toeters en bellen waar hij de hele wereld mee aan kan ( zo worden ze ook verkocht). Vervolgens is deze gebruiker voornamelijk bezig met het installeren van de laatste releases van software die ze niet of nauwelijks gebruiken en gaan ze verjaardagen opscheppen over hun fantastische aankoop.

    Sorry, maar dat is jouw persoonlijke definitie van een Tweaker, ik denk daar totaal anders over 😉

    Een ieder moet gewoon het apparaat kopen dat hij denkt nodig te hebben.
    Sommige willen simpel, andere willen massale overkill, het zij zo, gelukkig is er voor ieder wat!

  15. Origineel geplaatst door broem
    Ik heb met windows al veel miserie gehad

    Tja…
    Maar ligt dat nu aan Windows of aan jou?

    De meeste fouten worden gemaakt door de persoon achter het toetsenbord/tablet, ook bij de Mac 😉

  16. Origineel geplaatst door broem
    @Spijker:Ik heb een windows pc, een windows laptop, een iphone 4,een ipad 2 en dan heb je voldoende toch .

    Dat weet alleen jij 😉

  17. @Spijker:

    Ik wil maar zeggen dat als je dat hebt je toch meteen alles hebt? Dan moet je alvast zelf in niks druk maken als je wat van alles hebt ;-).

  18. Ik als grafisch ontwerper heb toch echt mijn PC nodig.

    Daarnaast is er geen USB aansluiting op de iPad, dus vallen veel mogelijkheden weg, Camera, Android Phone, iPhone etc.

    iPad is dus, voor mij, zeker geen vervanger. Gewoon een leuke gadget!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.