Apple brengt nieuwe Retina MacBook Pro’s met betere processor uit, Mac Pro in december

Apple heeft dinsdagavond de MacBook Pro-lijn voorzien van een langverwachte upgrade met Haswell-processor.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

MacBook Pro 13 inch 15 inch

In juni introduceerde Apple al een nieuwe MacBook Air met de snellere en zuinigere Haswell-processor. Dinsdagavond is de rest van de MacBook-lijn aan de beurt. De MacBook Pro-lijn kreeg een langverwachte upgrade. Dankzij de nieuwe zuinigere processors gaan de accu’s van de laptops langer mee.

Zowel de 13- en 15-inch Retina MacBook Pro’s krijgen allebei een grote upgrade. De 13-inch is nog lichter en dunner dan zijn voorganger. De laptop is voorzien van Intel’s nieuwe Haswell-processor en dankzij ‘Iris Graphics’ zouden grafische applicaties tot wel 90% sneller zijn. De nieuwe MacBook Pro kan tot wel 9 uur mee op één acculading. De nieuwe Macbook Pro is vanaf vandaag verkrijgbaar in drie configuraties: een 2,4 GHz Intel Core i5-processor met standaard 4 GB DDR3-geheugen en 128 GB opslagcapaciteit, een zelfde 2,4 GHz-versie met standaard 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag, en een 2,6 GHz met eveneens 8 GB werkgeheugen en 512 GB opslag. De prijzen voor de 13-inch Retina MacBook Pro zijn respectievelijk 1329, 1529 en 1829 euro.

MacBook Pro iPhotoDe nieuwe 15-inch Retina MacBook Pro is uitgerust met Intel’s nieuwe Chrystalwell chip met Iris Pro grafische kaart. De nieuwe 15-inch Retina MacBook Pro is verkrijgbaar in twee verschillende standaardconfiguraties: 2,0 GHz Intel Core 7, 8 GB werkgeheugen en 256 GB opslag, en een 2,3 GHz-variant met 16 GB werkgeheugen en 512 GB opslag voor respectievelijke prijzen van 2029 en 2629 euro. Het grotere broertje van de 13-inch moet het wel doen met een uurtje minder accuduur. De accu gaat volgens Apple op één acculading tot wel 8 uur mee.

Mac Pro

Mac ProOp de WWDC-ontwikkelaarsconferentie afgelopen juni kondigde Apple de nieuwe Mac Pro al aan, met de mededeling dat deze dit najaar verkrijgbaar zou zijn. Dinsdagavond heeft Apple bekendgemaakt dat de nieuwe Mac uit het professionele segment voor het eind van dit jaar (waarschijnlijk in december) verkrijgbaar zal zijn vanaf 2999 dollar.

De nieuwe cilindervormige krachtpatser van de Apple’s Mac-lijn heeft een 12-core Intel Xeon E5-processor, 256-bit processor, ECC memory en 1,866MHz DDR3 geheugen. De computer beschikt over Thunderbolt 2 en kan zes apparaten per poort aan. De nieuwe Mac Pro levert een prestatie van 7 teraflops en ondersteunt de 4K-resolutie voor maximaal drie schermen. De Mac wordt standaard geleverd met twee AMD FirePro grafische processoren (GPU’s), die samen goed zijn voor 7 teraflop aan rekenkracht.

Meer info bij Apple.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 januari 2015, 18:00
Categorie Apple
Onderwerpen macbook air, macbook pro

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.