Reacties voor: Apple brengt iOS 4.3.5 uit – verhelpt beveiligingsprobleem met certificaten

Apple heeft iOS firmware iOS 4.3.5 vrijgegeven. In deze update is een beveiligingsprobleem met certificaatcontrole verholpen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 55 reacties

  1. Alright, dat was een verrassing! Haha was toch benieuwd welke versie Verizon kreeg. Dacht dat ze na 4.2.9 opnieuw naar 4.3 moesten maar het is 4.2.10 geworden xD

  2. Didn’t see that one coming…

  3. Ik zie steeds staan dat de update voor iPhone 4 (GSM) is. Betekend dit dat mensen met Een cdma iPhone geen updates hebben??

  4. blijkbaar waren ze voorheen niet zo goed met beveiliging “amateurs”

  5. Oke en wat voegt dit nog meer toe behalve beveiligingen verbeteringen?
    Ik wil me jb niet voor niks weghalen..

  6. Zit deze bug ook in 433 of alleen in 434?

  7. Dus als ik het goed begrijp is mijn iPhone 3G nu dus niet goed meer beveiligd? En dat gaat ook nooit meer verholpen worden :s beetje jammer

  8. Nou ga me ipod touch 4G niet updaten voor dit verlies ik me jailbrake :P, En ik dit toch nooit met dat ding op internet dus ja waarom zou je dan eigenlijk :P.

  9. Ooit gehoord van scare-tactics?
    Daar is Apple nou namelijk mee bezig…

  10. Origineel geplaatst door Rolf van der Horst
    Dus als ik het goed begrijp is mijn iPhone 3G nu dus niet goed meer beveiligd? En dat gaat ook nooit meer verholpen worden :s beetje jammer

    Ga je nu serieus over je nek omdat je geen ondersteuning zou krijgen voor een 3 jaar oud apparaat? Wees blij dat ze je 3G nog herkennen bij Apple als iemand erom zou vragen.

  11. @Le0: Dus als jouw 3 jaar oude tv ineens stuk gaat, en ze ‘ondersteunen’ dit niet meer, moeten wij ook zo’n reactie geven??

  12. Net Windows; al die updates jemig.

  13. nou, ik vind dat apple wel een patch mag uitbrengen voor de oudere apparaten…
    Geen nieuwe functies, maar beveiliging wel..!!!

    Als je auto stuk is heb je na 2 jaar oude auto toch ook nog nieuwe onderdelen…

    Dan is 2 jaar oud nog vers in 1 keer.
    Maar een foon van 500,- is na 2 jaar oud roepen de iphone 4 bezitters…

    Beetje simpel jongens!!

    Veel mensen zijn nog blij met een “oude 2g of 3g”

  14. Mijn computer herkent m’n phone niet meer, geef problemen met de usb aansluiting?
    Hopelijk wertkt het met herstellen

  15. Fijn, iPhone geupdate, hij kan niet meer connecten met mij PC, is hij een restore aan het uitvoeren. Nooit eerder problemen gehad.

  16. @@rno: Dat had ik vanmiddag ook met m’n iPod Touch. Ik heb iTunes opnieuw geïntstalleerd en toe ging het weer goed.

  17. Origineel geplaatst door Pieter
    @Le0: Dus als jouw 3 jaar oude tv ineens stuk gaat, en ze ‘ondersteunen’ dit niet meer, moeten wij ook zo’n reactie geven??

    Wat een non-vergelijking, televisies zijn geen telefoons! Doe je huiswerk beter!

  18. Jongens, jongens toch.. wat een geschreeuw weer in de reacties over wel geen voor ouder modellen of niet… Jailbreak weg of niet (wel dus). Hebben jullie allemaal wel énig idee wat deze update inhoud?? Nee he. Ik iig niet, de ‘changelog’ is is mijns inziens iig abracadabra voor jullie, althans het zal wel iets met de veiligheid te maken hebben. Ik word niet wijzer van de changelog info.. iemand?

  19. hij werkt weer

  20. @Dennis: het houd in als je een ssl verbinding hebt. “beveiligde verbinding”

    Ze toch de mogelijkheid om data te onderscheppen en zelf de data aan te passen. ( mits ze op hetzelfde netwerk zitten )

    Ze kunnen dit doen daar de certificaat aan te passen. Dit is de sleutel zodat de ene computer de data kan decrypten wat die andere ge-incrypt heeft verstuurt over de SSL verbinding. en visa versa.

    Dit wordt veel gebruikt bij internet bankieren.

  21. en dat is weer >300 mb download, bedankt apple. waar gaat het nou nog over?

  22. en maar klagen de mensen…
    als je op je werk met een hacker op netwerk zit en die onderschept je dingen van je bank ben je niet blij en wat betreft de oudere modellen.. dit is LOGISCH omdat het een exclusief merk is, is niet zomaar een nokia telefoon is het merk dat winst maakt met nieuwe producten niet door oude dingen heel lang te ondersteunen .
    en dan nog over de nieuwe ios. dit moeten ze in hele ios toevoegen dus kan niet zomaar als toevoeging gebruikken moet erin verwerkt worden en dan hele ios opnieuw.

  23. ik heb geüpdatet en nu kan ik geen foto’s syncen, herstellen helpt niet.
    ?????

  24. Origineel geplaatst door Pieter
    @Le0: Dus als jouw 3 jaar oude tv ineens stuk gaat, en ze ‘ondersteunen’ dit niet meer, moeten wij ook zo’n reactie geven??

    Los van de discussie of we in Nederland 1 of 2 jaar garantie hebben op apparaten, heb je na 3 jaar sowieso geen garantie meer. Op reparaties niet, op niks niet.

    Wat je iPhone betreft, na 3 jaar moet je niet zeuren. Het is al uniek te noemen dat Apple nog steeds (al dan niet) aangepaste versies voor eerdere telefoons uitbrengt van hun OS. Dit stopt op een gegeven moment. En ja, na 3 jaar is dat heel normaal. Zelfs na een jaar al. Fuck it, ik noem geen merken, maar bij sommige partijen krijg je helemaal niks meer zodra je de winkel uitloopt.

    Dus je vergelijking gaat niet op en je slaat de plank niet mis, maar mega mis.

    Origineel geplaatst door pieter
    en dat is weer >300 mb download, bedankt apple. waar gaat het nou nog over?

    Je download niet een update, maar het complete OS. Dat is sinds dag 1 al. Welkom.

  25. iPhone 2g en 3G, ipod touch 1 en 2 zijn wél veiliger te maken.. Gewoon jailbreaken en PDF patcher installeren. Probleem opgelost

  26. @johan: Ja oke maar dat ding is van mij nooit online eigenlijk, De enige keer dat ik er mee op wifi zit is om hem te jailbraken paar dingen te downloaden daarna niet meer.

  27. @Le0: Jouw mac of pc heeft na 3 jaar toch ook nog steeds updates? Dat ze geen nieuwe functies meer toevoegen is logisch maar beveiligingsupdates mogen ze best beschikbaar stellen.

    Maar jij bent dus zo iemand die elk jaar of elke 2 jaar een nieuwe iPhone haalt, ook als de oude het nog prima doet? Beetje zonde van je iPhone vind je niet?

  28. @Rolf Van Der Horst: Het gaat niet alleen om de software, maar ook om de hardware. Een iPhone4 heeft een beter scherm dan de 3G, betere camera, betere processor, en noem maar op. Dat is niet met updates goed te krijgen, of wel? Dus daarom heeft het geen zin om de oude iPhones te blijven helpen, omdat ‘normale’ mensen niet willen rondlopen met een oude rot telefoon.

  29. Origineel geplaatst door Arjan
    iPhone 2g en 3G, ipod touch 1 en 2 zijn wél veiliger te maken.. Gewoon jailbreaken en PDF patcher installeren. Probleem opgelost

    Klopt, maar da’s een beveiliging voor pdf. (fw 4.3.4)
    ‘t Is in ieder geval al een begin maar SSL/TLS (fw 4.3.5) is wel ff iets anders 😉

  30. Origineel geplaatst door pieter
    en dat is weer >300 mb download, bedankt apple. waar gaat het nou nog over?

    Zeur toch niet zo. Iedereen download wel vrolijk films van 4 – 8 Gigabyte maar een lousy 300 Megabyte voor een zinnige toepassing is ineens teveel. Het is ook nooit goed.

  31. Dus als je niet telebankiert heb je in feite ook geen probleem?
    Heb niet zoveel zin in een update die fout kan gaan namelijk.

  32. Hartstikke fijne beveiligingsupdate… Jammer alleen dat ik vanaf gisteravond tot half 4 vannacht ben bezig geweest om mijn iPhone weer in orde te krijgen. Heb zo’n beetje bijna alle iphones en updates gehad en uitgevoerd, maar blijkbaar mocht ik voor het eerst een ‘vastloper’ ervaren.
    Uiteindelijk met een ‘herstel’ weer in orde kunnen krijgen. Dus vandaag maar vanalles weer opnieuw instellen …heb ik ook wat te doen in m’n vakantie.

  33. Had dit weekend een probleem met het herstellen van de iPhone. 3194 error. Met deze update is dit opgelost.

  34. @Erelid: Ook je email + wachtwoorden van andere sites maken (als het goede sites zijn) gebruik van ssl.

  35. @Jaaricus: Dus je wil zeggen dat ik niet normaal ben omdat mijn telefoon het nog prima doet en ik daar nog tevreden mee ben? Beetje een domme redenering.

    En volgens mij heeft een lek in de beveiliging niks te maken met de hardware. Dus volgens mij is dat ook een beetje een loze opmerking. 🙂

  36. Miste vanmorgen wel alle muziek na het herstellen en er waren agenda conflicten

  37. klopt het dat ik met deze update geen facetime meer heb op de iphone?

    nog iemand?

  38. Origineel geplaatst door Rolf van der Horst
    @Le0: Jouw mac of pc heeft na 3 jaar toch ook nog steeds updates? Dat ze geen nieuwe functies meer toevoegen is logisch maar beveiligingsupdates mogen ze best beschikbaar stellen.Maar jij bent dus zo iemand die elk jaar of elke 2 jaar een nieuwe iPhone haalt, ook als de oude het nog prima doet? Beetje zonde van je iPhone vind je niet?

    Ook jij gaat deze non-discussie niet winnen. Een telefoon is een verbruiksartikel. Een PC in zeker zin ook, maar natuurlijk niet zoals een telefoon.

    En om antwoord te geven op je vraag. We doen met auto’s, huizen en kleding massaal hetzelfde. Dat verkopen we voor iets beters. En ik ga niet 2 jaar met iets lopen (zoals je beschrijft) omdat het ‘nog goed werkt’. Ik verwacht dan ook na een paar jaar geen ondersteuning meer. Krijg je na een jaar van Mercedes ook niet meer.

    Het is echt heel simpel, maar sommige van jullie zijn zo verschrikkelijk eigenwijs. Allemaal leuk en aardig, maar besef dat het een TELEFOON is. Was je Apple een Samsung, dan zouden ze ja na een jaar uitlachen bij de klantenservice.

  39. Origineel geplaatst door Le0
    Los van de discussie of we in Nederland 1 of 2 jaar garantie hebben op apparaten, heb je na 3 jaar sowieso geen garantie meer. Op reparaties niet, op niks niet.

    Niet waar dus. Dit is een heel groot misverstand onder Nederlandse consumenten De Nederlandse wet ken geen precies omschreven garantietermijn. Zie Consuwijzer.

  40. Wanneer komt er een update die het batterij-leegloop probleem aanpakt?

    Normaal doe ik 2 dagen met 1 oplaadsessie.
    Sinds ik 4.3.3 heb opeens nog maar 1 dag???
    Drie dagen achterelkaar binnen een dag leeg…

    laat Apple daar eens wat aan doen…

  41. @Xin: Ik had problemen met synchroniseren van iPhone 4 met iTunes. In iTunes verscheen de melding dat geen reservekopie kon worden gemaakt omdat iPhone was losgekoppeld. Heb in de Bibliotheek com.apple.iTunes.plist verwijderd en probleem was over.

  42. iTunes geeft aan dat er geen updates zijn. Heb nu 4.3.4

  43. Zonder problemen m’n iPod Touch 4g geüpdate naar iOS 4.3.5
    (Had deze update niet zien aankomen eerlijk gezegd)

  44. Origineel geplaatst door Graagzelfs
    Niet waar dus. Dit is een heel groot misverstand onder Nederlandse consumenten De Nederlandse wet ken geen precies omschreven garantietermijn. Zie Consuwijzer.

    Daarom schreef ik ook: ‘los van de discussie’. Oftewel, daar gaat het hier niet om en ga ik niet over babbelen.

    We hebben het over firmware. Niet over een apparaat dat kapot is. Nogmaals: iemand is teleurgesteld omdat Apple de ondersteuning (ONDERSTEUNING) van het OS (FIRMWARE) stopt.

    En succes trouwens, mocht je iPhone na een jaar kapot zijn. Neem het gesprek met Apple even op als je wil en upload ‘m ergens. Kunnen we lachen.

  45. Ook de batterij gaat weer langer mee met deze update.

  46. Mac geupgrade naar lion, itunes geüpdate naar de laatste versie, firmware 4.3.5. proberen te installeren op mijn iPhone 3GS. Helaas. Dat ging niet goed, mijn iPhone komt in een zogeheten DFU loop terecht. En dat helemaal gratis, zonder Jailbreak! Resultaat: ik kan niets meer op mijn telefoon 🙂

    Als iemand ideeën heeft om mijn iPhone weer gewoon te laten werken; dan houd ik mij aanbevolen. Ondertussen kijken of ik kan downgraden naar 4.3.4.

  47. Origineel geplaatst door Chris
    Ook de batterij gaat weer langer mee met deze update.

    Waar staat dit vermeld door Apple?

  48. Bij mij mislukt de upgrade vanaf versie 4.3.3 door backup probleem met mijn iPhone4. Ik gebruikt laatste iTunes versie in Vista. De backup met iTunes, zonder upgrade, werkt ook niet meer. Anyone?

  49. Welke firmware versie wordt er nu standaard geleverd op de iphone 4 bij t-mobile.

    is dat ook al 4.3.5 of nog 4.3.3??

  50. Waarom weet de helpdesk niets van deze storing af?Inmiddels heb ik na vele keren proberen de nieuwe versie IOS 4.3.5 kunnen downloaden.

  51. @Le0: Wat een gelul joh! Dan moet je ze ook niet meer verkopen. Hier binnen het gezin is er vorige week nog een 3GS aangeschaft. Ging van blackberry over naar een 3GS. Dus nieuw in doos uit de winkel en vanaf dag 1 dus geen ondersteuning en updates meer? Waar lullen we over. Er wordt (logisch) in de winkel niets gezegt over geen ondersteuning en/of updates meer. Dus wat een poepverhaal.

  52. @TM: Volgens mij kun je redsnow ook gebruiken om uit die loop te komen zien een optie voor in.

  53. @Rijk – Nee. Voor de CDMA iPhone is er een aparte update, 4.2.10. Vanaf iOS 5 trekt Apple de versienummers voor alle devices weer gelijk.

  54. @Rijk – Ja, mensen met een CDMA iPhone zitten op een heel ander versienummer (4.2.9 naar 4.2.10) terwijl wij met de GSM-versie al op 4.3.5 zitten.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.