Reacties voor: Apple blokkeert downgrade naar OS 3.0 of 3.0.1

Apple is zonder vooraankondiging gestopt met het signeren van firmware 3.0 of 3.0.1 op de iPhone 3GS.
Lees het complete artikel → Apple blokkeert downgrade naar OS 3.0 of 3.0.1
Sander Kleijn -

Reacties: 77 reacties

  1. Geen JB meer dus voor 3GS owners? Heb namelijk niet die onbegrijpelijke afkortingen gebackupt. 🙁

  2. Al dat gedoe met dat jailbreaken. Ik begin er niet aan.

  3. Een erg onduidelijk artikel dit. Wat wordt er niet meer gesigneerd? Waarom moet je ‘hashen’? Leg op zijn minst even uit waar de restore fout gaat. Bijvoorbeeld bij activatie, of daarvoor al?

    Het lijkt erop dat de auteur van dit artikel zelf niet helemaal begrijpt wat nou precies het probleem is.

  4. Gelukkig eergisteren door Cydia laten opslaan 🙂

  5. Betekend dit dat Apple eindelijk de jailbreak geslaagd aan het wegkrijgen is? Ik hoop van niet!

  6. Oef 3g werkt dan toch nog en als ik mijn 3GS jailbraick ik toch niet meer gebruik dit toch niet enkel nu voor de unlock en die is dan niet meer nodig

  7. Heb een 3G en ik vind dat er heel handige apps tussen zitten. Dus voor mij is een komende Jailbreak meer dan welkom! 😀

  8. Heb mijn 3GS nu draaien op 3.0, met jailbreak en unlock. Wacht braaf tot er een nieuwe 3.1 jailbreak klaar is, maar.. Wat kan ik in de tussentijd het beste doen? Welke bestanden en hoe backuppen?

  9. Origineel geplaatst door Stefan
    Betekend dit dat Apple eindelijk de jailbreak geslaagd aan het wegkrijgen is? Ik hoop van niet!

    Vast niet, er komt ongetwijfeld een jailbreak voor de 3.1.x versie. Alleen was het nu dus nog mogelijk om via de jailbreak os3.0 in te laden, dat kan dus blijkbaar niet meer…

  10. Wie zijn IBSS- en IBEC-bestanden niet heeft gebackupt (of door Cydia heeft laten opslaan) heeft dus pech.

    Hoe kan ik dat door Cydia op laten slaan?

  11. uhm..maw als je op 3.0 zit dan moet je IBSS- en IBEC-bestanden backuppen met cydia en dan kan je 3.1 wel jailbraiken?

    hmm dus even googlen naar een how-to

  12. Origineel geplaatst door TomN
    Wie zijn IBSS- en IBEC-bestanden niet heeft gebackupt (of door Cydia heeft laten opslaan) heeft dus pech.Hoe kan ik dat door Cydia op laten slaan?

    Zie https://www.iculture.nl/34423/cydia-krijgt-belangrijke-update-jailbreak/

  13. Ik vind het een onduidelijk bericht, net zoals Tommy, wat zijn die hashes en wat kan je niet berekenen??

  14. Ik snap er niets van.. ik heb 3gs gejailbraked met 3.01 heb ik nu een probleem>?

  15. Geldt dit ook voor mensen die nu nog gebruik maken van 3.0 of 3.0.1 (maar nog niet 3.1 geprobeerd hebben) of moeten die ook hun IBSS- en IBEC-bestanden opslaan?

  16. Ik snap dat verhaal van ‘door Cydia laten opslaan’ niet helemaal. Wanneer je herstelt op een ugrade doet zijn Cydia en die files toch pleite? Hoe kun je daar nou wat aan hebben in de toekomst?

  17. Toevallig heb ik net een uur lopen klootviolen om mijn 3GS te restoren naar 3.0.1 zonder succes.

    Na dat ik het oude firmware bestand heb geselecteerd om te restoren geeft iTunes een foutmelding dat het gekozen device niet geschikt is.

  18. Ik had die bestandjes ooit gebackupped, maar volgens mij heb ik die nie eens meer 😛 Ach ja, ik geef ook niet heel veel meer om een JB nu ik een Italiaanse 3GS heb. Ik had altijd een JB nodig omdat ik hiervoor een US 1st gen en een US 3G had mja 🙂
    JB vind ik alleen nog handig omdat je dan apps eerst kan uitproberen alvorens ze te kopen in de app store, dat mis ik wel een beetje nu..Ja en de Themes…Hoop dat Apple zelf nog eens zoiets als Winterboard uitbrengt 🙂

  19. Op momenten als deze ben ik zo blij met dat logootje van T-Mobile linksbovenin…

  20. Kan iemand die bestandjes voor ons uploaden?

  21. Die jailbreak komt er echt wel. Het DevTeam maakte pas geleden zelf bekend dat Apple niet alle gaten gedicht heeft. Ik vind het ook een beetje een onduidelijk stukje van de schrijver. Dit brengt denk ik meer ”paniek” dan duidelijkheid. Het DevTeam heeft al voor behoorlijk wat hete vuren gestaan, ik ben er van overtuigd dat ze hier ook een oplossing voor hebben en of gaan vinden.

  22. @Coentje44:

    Dat heeft geen enkele zin. De bestandjes zijn uniek voor iedere iPhone. Mensen hebben niets aan de bestandjes van een andere iPhone volgens het DevTeam.

  23. Erg gepast – heeft Apple toch nog z’n 9-11 event.

  24. Hoe moet ik die opslaan via Cydia?
    en wat moet ik ermee doen of hoef ik verder niks met die bestandjes te doen?

  25. Origineel geplaatst door Melvin
    Op momenten als deze ben ik zo blij met dat logootje van T-Mobile linksbovenin…

    Jailbreak = NIET unlock…

    Ik ben blij met mijn HI-logo op mijn origineel simlockvrije 3G. Ik ben niet blij met een eventueel mislukken van toekomstige jailbreaks, want zaken zoals Lockscreen Calendar en SBSettings zijn voor mij bijna onmisbaar geworden…

  26. Origineel geplaatst door Coentje44
    Kan iemand die bestandjes voor ons uploaden?

    Deze bestanden: IBEC en IBSS zijn aan je iPhone gebonden dus sharen heeft geen zin. Ben ik blij dat ik ze heb opgeslagen 🙂

  27. @Coentje44:
    bestanden zijn voor iedere iphone uniek.. je kan er niks mee met de bestandjes van anderen.. DUS MENSEN: ALS JE NU OP 3.1 ZIT,, MAG JE HOPEN DAT HET DEV-TEAM MET IETS GENIAALS KOMT.. ANDERS BEN JE DE PINEUT (EN LUISTER JE NIET NAAR ALLE WAARSCHUWINGEN)

  28. Origineel geplaatst door Kaas
    Origineel geplaatst door MelvinOp momenten als deze ben ik zo blij met dat logootje van T-Mobile linksbovenin…Jailbreak = NIET unlock…Ik ben blij met mijn HI-logo op mijn origineel simlockvrije 3G. Ik ben niet blij met een eventueel mislukken van toekomstige jailbreaks, want zaken zoals Lockscreen Calendar en SBSettings zijn voor mij bijna onmisbaar geworden…

    Maar voorlopig heb je die bestandjes alleen nodig als je een 3GS hebt volgens mij hoor 🙂

  29. Wederom gezeik dus. Waarom levert Apple in Nederland ook niet gewoon geunlockede iPhones zonder extra kosten? Dat koop ik die gewoon en ben ik van al dat gejailbreakgezeik af!

  30. Dít is nu precies waarom ik altijd minimaal nog 1 dag wacht met upgraden van iTunes/iPhone OS. Ik zit dus nog lekker op 3.0.1 en werkende jailbreak. Dat gedoe met downgraden geeft alleen maar kans op een iBrick.
    Bovendien, wat zoveel voegt 3.1 niet toe t.o.v. 3.0.1. dus echt vervelend is het nou ook niet…
    Ik las ook dat de Tether functie niet meer werkt op OS 3.1, gelukkig werkt dat dus bij mij ook nog. Pfieuw.

  31. Origineel geplaatst door allaiphone
    Waarom levert Apple in Nederland ook niet gewoon geunlockede iPhones?

    Dat meneer TstreepjeMobile
    alle pHone heeft gekocht en dat er alleen hun kaartje inmag

  32. Ik heb een iphone 3gs met OS 3.0.1 die ik graag wil jailbreaken.
    Kan ik deze toch jailbreaken als ik de stap 6 “restore” in de handleiding niet uitvoer? Of levert dit problemen op.

  33. Origineel geplaatst door allaiphone
    Wederom gezeik dus. Waarom levert Apple in Nederland ook niet gewoon geunlockede iPhones? Dat koop ik die gewoon en ben ik van al dat gejailbreakgezeik af!

    Dat doen ze al maar dat kost centjes en dat zijn de meeste van ons nederlanders niet bereid te betalen..

  34. Blijf nog wel ff op 3.0 met mijn 3gs. Jb en unlock werken nog prima en wil mijn tethering ook niet kwijt. Zie niet zoveel voordeel in 3.1. En nu al helemaal niet meer. Wacht wel op een veilige upgrade en JB. Heb gelukkig de bestandje gebackupt en gister ook Cydia nog even op laten slaan. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat.

  35. Origineel geplaatst door Kaas
    Origineel geplaatst door MelvinOp momenten als deze ben ik zo blij met dat logootje van T-Mobile linksbovenin…Jailbreak = NIET unlock…Ik ben blij met mijn HI-logo op mijn origineel simlockvrije 3G. Ik ben niet blij met een eventueel mislukken van toekomstige jailbreaks, want zaken zoals Lockscreen Calendar en SBSettings zijn voor mij bijna onmisbaar geworden…

    Ohja, true… Maarja, om unlocks is net zoveel te doen.

  36. Ik vraag me ook af hoe je die bestanden kan backuppen met Cydia. Iemand een tip?

  37. Origineel geplaatst door Neoyeah
    Gelukkig eergisteren door Cydia laten opslaan

    Hoe laat je dingen door Cydia opslaan? Hoe backup je alle JB-apps die je via Cydia hebt geinstalleerd?

  38. ik zit nu op 3.0.1 heb de iphone nog maar van donderdag. als ik em nu jailbreak, slaat cydia ook men bestanden dan op?

  39. wat ik me afvraag, cydia slaat die bestandjes nu wel op, maar je hebt ze op je pc nodig toch?,nu staan ze op je iphone (of server). maar hoe kan dat dan later gebruikt worden met een jailbreak

  40. In aanvulling op het artikel, ik heb me er even een beetje in verdiept en het komt ongeveer op het volgende neer. Deze informatie is vooral van belang voor eigenaren van de iPhone 3GS. De iPhone 3G is namelijk ‘pwned’ dat wil zeggen dat de exploit voor de jailbreak zo vroeg in de ‘chain of trust’ zit (namelijk in iBoot) dat deze altijd te jailbreaken zal zijn.

    Apple staat voortaan dus niet meer toe dat je een iPhone 3GS (of deze nu op 3.0 of 3.0.1 draait) naar 3.0 of 3.0.1 restored. Alleen restoren naar 3.1 zal dus mogelijk zijn. Dit bekenent dat als er iets mis gaat met je iPhone 3GS die draait op 3.0 of 3.0.1 dat je alleen zult kunnen restoren naar 3.1 en je baseband dus automatisch geupgrade zal worden. Dat betekent dan vervolgens weer dat ultrasn0w niet zal werken. Alleen als je ibec/ibss-bestanden (al dan niet via Cydia) hebt gebackupt zal dit anders zijn; voor die mensen gaat Saurik waarschijnlijk een neppe validatie server draaien die zich voordoet als Apple server om downgraden toch mogelijk te maken.

  41. Ik heb gisteren een legaal unlockte iPhone 3gs (3.0.1) gejailbreakt, zonder hem eerst te herstellen. Dus als ik het goed begrijp heb ik chance gehad dat ik hem niet eerst hersteld heb, anders zat hij nu op 3.1? Maar als er binnenkort een jailbreak komt voor 3.1, is er toch geen probleem toch?

  42. Ik heb nooit de vraag gekregen bij Cydia om de bestandjes op te slaan. Ik heb wel die nieuwste cydia geinstalleerd.

    Ik heb op een ander forum gelezen hoe je handmatig Cydia de opdracht kan geven om de backups te maken:

    1. Open Cydia
    2. In het infoscherm scroll je helemaal naar beneden
    3. Onder “Credits / Thank You” tik je op het woord ‘developing’

    Dit zou een venster moeten openen waarin je gevraagd wordt om de bestanden op te slaan op de server van saurik.. Echter gebeurd er bij mij niets.
    Iemand anders enig idee?

  43. Origineel geplaatst door PP
    Apple staat voortaan dus niet meer toe dat je een iPhone 3GS (of deze nu op 3.0 of 3.0.1 draait) naar 3.0 of 3.0.1 restored. Alleen restoren naar 3.1 zal dus mogelijk zijn. Dit bekenent dat als er iets mis gaat met je iPhone 3GS die draait op 3.0 of 3.0.1 dat je alleen zult kunnen restoren naar 3.1 en je baseband dus automatisch geupgrade zal worden. Dat betekent dan vervolgens weer dat ultrasn0w niet zal werken. Alleen als je ibec/ibss-bestanden (al dan niet via Cydia) hebt gebackupt zal dit anders zijn; voor die mensen gaat Saurik waarschijnlijk een neppe validatie server draaien die zich voordoet als Apple server om downgraden toch mogelijk te maken.

    Oke, dus als je in 3.0.1 zit is er geen probleem. Je kunt de orginele iphone nog steeds jailbraken met redsnow, en je kunt met een jailbrake iphone 3gs nog steeds alles doen. Het enige wat je niet moet doen is updaten.

    Maar mocht er nu iets misgaan met je jailbroken iphone, kan je hem altijd nog restoren en terug in de orginele staat krijgen.

    Am I correct.

    PS: die bestandjes, werden die naar Cydie gedownload toen Saurik die melding gaf dat je accoord moest gaan om in de toekomst zeker te zijn dat je nog kan jailbraken.

  44. Ik ben dus de pechvogel

    perongelijk geupdate naar 3.1 simlock

    kan ik hem waarschijnlijk niet meer unlocken?

    JB missen vindt ik minder erg als dat ik hem niet meer simlock vrij kan maken

    pffff mis me iphone nu al

  45. Even voor de duidelijkheid dus:

    Heb je een iPhone 3GS met 3.0 of 3.0.1 dan kan je gewoon redsn0w gebruiken om te unlocken en ultrasn0w om de baseband te unlocken. Het probleem is dus dat als je om wat voor reden dan ook een restore uit voert of moet voeren (omdat hij b.v. niet meer lekker loopt, op het Apple scherm blijft hangen, etc) dat je dan *alleen* nog maar naar 3.1 kunt restoren. Al je pogingen om met b.v. een oudere iTunes zonder internetverbinding naar 3.0 of 3.0.1 te updaten zullen tevergeefs zijn omdat de firmware gesigned moet worden en Apple alleen nog maar 3.1 signed.

    Heb je een iPhone 3GS met 3.1 dan komt er misschien wel weer een jailbreak, maar een unlock is een stuk onwaarschijnlijker. Apple heeft namelijk 52% van de commando’s die uitgevoerd konden worden binnen de baseband geschrapt, waardoor het een stuk moeilijker is geworden voor het dev team dan het al was om de nieuwe baseband te unlocken.

  46. lol laat eerst het dev team maar een maandje zweten en dan komt geohot met de oplossing, gewoon ff geduld.
    Als Apple zo door gaat dan heb je kans dat iemand gewoon een eigen custom OS gaat maken voor de iphone dan staan ze helemaal buiten spel.

  47. Dus ik zie nergens een backupfunctie in Cydia? Draai jailbroken 3.0.

  48. Heb nog steeds versie 3.0 op mijn 3GS, alles draait perfect, had geen behoefte aan versie 3.01 & 3.1 functies en nieuwigheden…

  49. Origineel geplaatst door AlexT
    Geen JB meer dus voor 3GS owners? Heb namelijk niet die onbegrijpelijke afkortingen gebackupt. 🙁

    Dom, er is zo vaak gezegd dat je het moest doen en dat dit uiteindelijk zou gebeuren.

    Hier komt het artikel trouwens op neer:
    Als je de iPhone update of restored moet Apple de iPhone-firmware signeren, voordat je deze kan installeren. Sinds vandaag doet Apple dat alleen nog maar bij 3.1, en dit zorgt ervoor dat je 3.0 en 3.0.1 niet meer kan installeren.
    Door deze stap is het ook niet meer mogelijk om een IBSS of IBEC bestand (oftewel hashes) aan te maken. Deze hashes zijn nodig om een iPhone 3G[S] op 3.1 te jailbreaken. (en volgensmij ook 3.0 en 3.0.1 maar dat weet ik niet zeker) (Dit alles geldt niet voor een 2G of 3G, die zijn sowieso al te jailbreaken) Deze bestanden zijn vanaf nu dus NIET meer aan te maken, ook niet meer in Cydia. Daarvoor is het al te laat. Heb je deze bestanden, of heb je voorheen de bestanden laten aanmaken in Cydia, dan kan je altijd een iPhone 3G[S] jailbreaken. (herhaling: de 2G en 3G kan je sowieso altijd jailbreaken) Heb je dit niet, dan moet je wachten tot iemand een nieuwe manier vind om 3.1 te jailbreaken zonder deze bestanden. Het is ook niet mogelijk om de hashen van iemand anders te krijgen, de hashes zijn voor elke iPhone anders, en werken ook alleen op de iPhone waarmee ze gemaakt zijn.
    De unlock van een iPhone op 3.1 is weer een heel ander verhaal. Om de iPhone te unlocken moet je jailbreaken. (zie daarvoor bovenstaand verhaal) Nu weet ik niet precies hoe het zit met de 2G en 3G, maar de unlock van een 3GS op 3.1 die normaal geupdate is zit er niet echt in. Bij een normale update word namelijk je baseband geupdate. De baseband van 3.1 is heel sterk en moeilijk te unlocken. Om ervoor te zorgen dat je wel kan unlocken op 3.1 moet je een tool van het Dev Team gebruiken (die zijn nog niet uit) waarmee je ervoor kan zorgen dat je wel update naar 3.1, maar dat je baseband van 3.0 behouden blijft. De baseband van 3.0 is te unlocken.

    Verder is het artikel wel duidelijk als je in de vorige artikelen over dit onderwerp een beetje had gelezen om de begrippen te begrijpen.

  50. Ik heb zelf dat verhaal rond die bestandjes berust niet gevolgd omdat mijn 3Gs pas over 4 weken kom en mijn 2g en touch die bestandjes natuurlijk niet hebben;) maar als mijn 3Gs over 4 weken komt (kan er niet op wachten!) heb ik dan vermoedelijk die bestandjes nodig voor een jailbreak? (nieuwe iPods/iPhones moet je namelijk altijd herstellen en dat kan dus nu alleen nog maar naar 3.1) Hij is legaal (T-mobile sim) dus unlock heb ik niet nodig maar kan echt niet meer zonder jailbreak (:

    Dankjewel!(:

  51. @Louren:
    Als je mn comment had gelezen, het kan niet:

    Heb je de bestanden niet, dan moet je wachten tot iemand een nieuwe manier vind om 3.1 te jailbreaken zonder deze bestanden. Het is ook niet mogelijk om de hashen van iemand anders te krijgen, de hashes zijn voor elke iPhone anders, en werken ook alleen op de iPhone waarmee ze gemaakt zijn.

  52. Ik heb van mijn 3GS wel de bestandjes (IBEC en IBSS) ooit opgeslagen. Echter niet via Cydia, maar via DFU-mode en dan nog wat.. kan het me niet meer herinneren.
    Nu heeft mijn vrouw ook een 3GS met 3.0.1 Kan ik niet via dezelfde weg de bestandjes opslaan voordat ze ooit naar 3.1 gaat? Heb iTunes9 overigens ook nog niet geinstalleerd (dus niet via cydia, die optie krijg ik nergens!) Volgens mij moet het toch lukken met shift-restore vanuit DFU en dan de 3.0.1 firmware kiezen voor de 3GS? OF zie ik iets over het hoofd?

  53. Lang verhaal kort te maken, voorlopig nog geen update dus voor mij! Vorige x met mijn 3G en 3.0GM veel te veel problemen gehad.. Blij dat ik nu de 3GS heb, draait al vanaf dag 1 op 3.0. Geen zin om nu data te moeten missen..
    Geef mij maar 3.0!:)
    Bedankt voor het artikel, wat trouwens niet erg onduidelijk was..

  54. Nu heb ik toch een vraagje. Ik draai momenteel 3.0.1 met JB. Nu wil ik die 2 bestandjes hebben. Ik heb nog een 3.0 firmware. Maar betekent dit nu dat ik die niet meer kan/mag gebruiken?

    Of kan ik gewoon 3.0.1 erop zetten met redsn0w en FW3.0 en hem daarna JBen?

    Want ik ben een spoor een beetje bijster nu.

  55. @Louren:

    nieuwe iPods/iPhones moet je namelijk altijd herstellen en dat kan dus nu alleen nog maar naar 3.1 —> ?!

    Je kunt gewoon jailbreaken met redsn0w en unlocken met ultrasn0w als er 3.0 of 3.0.1 op staat maar je moet vooral *niet* restoren, want dan gaat hij onvermijdelijk naar 3.1. Ik weet niet hoe je erbij komt dat je altijd eerst moet herstellen voordat je jailbreakt, dat is zo ver ik weet een fabeltje en heb ik in ieder geval nog nooit gedaan.

  56. Origineel geplaatst door peter
    Ik las ook dat de Tether functie niet meer werkt op OS 3.1, gelukkig werkt dat dus bij mij ook nog. Pfieuw.

    Thethering werkt nog hoor op 3.1….. Gelukkig wel!!!

  57. @Richard Schouten: kan daar iets meer uitleg bij? Ik lees van iedereen dat dit sinds beta 2 niet meer kan. Dus: hoe doe jij dat?

    Groet,

    Ep

  58. @Louren: He Louren, die unlock is wel erg prettig als je op vakantie bent. Ik kon in Portugal met een Vodafone Simkaart voor 1 euro 10MB verbruiken, ipv 2 euro voor 1 MB.
    Nu heb ik 20 euro verstookt dankzij de unlock, anders had me dat 400 euro gekost!!!

  59. @Neoyeah:

    Bedankt voor je reactie.

    Maar ik heb een iPhone 3G, geldt daarvoor het backuppen van de bestandjes niet? Of niet op die manier?
    En zo nee, hoe zou ik dat wél kunnen doen? (als dat nodig is).

  60. Hebben jullie nog wel tijd om met de Iphone te telefoneren?
    Ik overweeg over te stappen van Touch naar Phone, maar als ik dit allemaal lees kom ik niet meer toe aan het werkelijk gebruik van het apparaat.

  61. Ben net terug van vakantie en heb de duscussie niet echt gevolgd, lees nu een hoop maar zit nog met 1 vraag.. Ik ken een aantal mensen met een 3GS die zeker geen IBEC hebben aangemaakt. Zitten allemaal nog wel op 3.0 of 3.0.1. Kan ik nu alsnog die bestandjes voor ze aanmaken? Via Cydia? Dat is me nog niet helemaal duidelijk..

  62. Laat ik hier nu zitten met een iPhone 3gs met fw 3.1

    Dat er maar snel een oplossing komt

  63. Jailbreak weg, maar mijn batterij is nu 3 keer langer standby 24 uur i.p.v. 8 uur. En de batterij wordt niet meer heet/warm bij het opladen.
    Dus, elk nadeel heb z’n voordeel.

  64. Heb begrepen dat alle codes te bverkrijgen zijn als je een update doet naar 3.1 … dus niets aan de hand. Nu gewoon nog niet updaten dus, maar alleen als de jailbreak beschikbaar is

  65. Ze gaan steeds harder afdwingen wat de consument doet. Die macht zint mij niet zo. Ik heb absoluut geen gehackte iPhone, maar ik ondervind de ellende van niet meer kunnen tetheren alleen al.

    ERG jammer

  66. Als ik mijn iphone nog moet activeren (heb hem een week geleden in de vs gekocht en daar nog geen tijd voor gehad) gaat hij dan automatisch updaten, of hoeft dat niet.

  67. its not the only thing apple have blocked , at present i cannot download app updates as it shows them all as up to date even though a newer version is out there, so looks like apple are getting too wise , but download on itunes on the pc and it transfers over to the iphone ,

  68. Ik heb gisteren nog apps ge updated zoals navigon via wifi en dat was geen probleem gong gewoon zoals anders of is dat vanaf vamdaag of zo?

  69. Origineel geplaatst door Peter
    Jailbreak weg, maar mijn batterij is nu 3 keer langer standby 24 uur i.p.v. 8 uur. En de batterij wordt niet meer heet/warm bij het opladen.Dus, elk nadeel heb z’n voordeel.

    Is dit een voordeel van de nieuwe firmware, of een voordeel van geen jailbraik te hebben?

  70. Origineel geplaatst door Peabz21
    Al dat gedoe met dat jailbreaken. Ik begin er niet aan.

    Tja.. daarom draai ik niet een iPhone. Kinderachtige kat en muis spel. Geef mij mijn vrijheid. Mijn hardware doe ik mee wat ik wil.

  71. Ik heb ook een groot probleem:

    Ik heb een iPhone 3GS. Deze is gejailbreakt en geunlockt met redsn0w en ultrasn0w. Alles werkt en nergens problemen mee. Ik draai iPhone OS 3.0.

    Maar ivm met het toekomstig jailbreaken wil ik de iBEC en iBSS achterhalen. Hiervoor heb ik de volgende uitleg gebruikt:
    iClarified – iPhone – How to Capture Your iPhone 3GS iBEC and iBSS (Windows)

    Echter bij het herstellen(stap 4) krijg ik nadat ik op herstel heb geklikt de volgende foutmelding:

    “De iPhone iPhone kan niet worden herseld. This divice isn’t eligible for the requisted build.”

    Hierdoor kom ik dus niet verder. Kan iemand mij helpen hoe ik deze iBEC en iBSS bestanden/nummers toch kan achterhalen? Ik last op het forum ook iets over ECID bestanden? Dit heb ik ook nog niet gedaan, iemand enig idee hoe ik dat moet doen?

    Ik heb nu een groot probleem omdat ik mn iPhone dus niet meer kan herstellen. Bij de restore wil hij automatisch iPhone OS 3.1 installeren. Maar dat wil ik dus niet. Als ik dus een oude restore van 3.0 selecteer dan gaat ie het controleren bij Apple, en dan krijg ik dus weer die foutmelding:
    “De iPhone iPhone kan niet worden herseld. This divice isn’t eligible for the requisted build.”

    Wat te doen, ben bang dat ik hierdoor in de toekomst niet meer kan Jailbreaken. Ik heb mn iPhone nu maar even in de kast gelegd en gebruik nu tijdelijk mn n82 maar even totdat ik weet wat ik moet doen.

    Wat kan ik doen?

  72. Dat is wel een beetje jammer.. Mijn 3GS is nog in bestelling in België. Die zal dan waarschijnlijk wel met 3.1 afgeleverd worden..

  73. From Saurik cydia

    3.1, however, has been defeated, and Cydia is going to start allowing users to hash 3.1 tomorrow, so you have not missed your chance. Make certain that sometime in the next few days you log into Cydia and get 3.1 ECID SHSH’s on file. -J

  74. ugh ik wil men 3.1!!

  75. De volgende instructie heeft voor mij gewerkt.

    http://www.redmondpie.com/downgrade-iphone-3.1-to-3.0.1/

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.