‘Apple bezig met dunnere touchscreen-panelen voor volgende iPhone’

Apple zal bij de volgende iPhone gebruik maken van in-cell technologie. Dat beweert DigiTimes. De in-cell schermen zijn dunner waardoor de toestellen ook dunner kunnen worden.

iphone_4s_retina_glassApple heeft volgens een analist van DisplaySearch plannen om nieuwe in-cell schermtechnologie te gaan gebruiken. De panelen worden gemaakt door Japanse fabrikanten en zullen gebruikt worden in de volgende generatie iPhone. Fabrikanten als Sony, Sharp en Toshiba kunnen ervan profiteren. Zij bieden de technologie al aan. Met in-cell technologie kun je dunnere schermen maken, omdat de aanraakgevoelige sensoren binnen kleurenfilters zijn geplaatst en niet er bovenop.

Door toepassing van een dunner scherm kan de telefoon zelf dunner worden of is er meer ruimte voor een batterij. TPK Holding Co. en Wintek Corp. produceren al in-cell technologie en zijn ook al actief als toeleverancier van Apple. Verbeteringen in het productieproces hebben ervoor gezorgd dat in-cell technologie binnen bereik van Apple komt. Bovendien gaan Sharp en Toshiba de productie van in-cell panelen dit kwartaal opvoeren, zo beweert Focus Taiwan. Vooral Japanse fabrikanten zullen profiteren, niet Taiwanese bedrijven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 16:27
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen apple, touchscreen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.