Apple in gesprek met Proview over merknaam iPad

Apple en Proview zijn in gesprek over de merknaam iPad in China. Er loopt al maanden een conflict, waarbij Proview meent eigenaar van de naam iPad te zijn.

iPad-in-ChinaApple is in gesprek met het Chinese bedrijf Proview, over de vraag wie eigenaar is van de merknaam iPad. De zaak speelt in China, waar Proview beweert de naam iPad in handen te hebben, maar kan consequenties hebben voor andere landen. Proview heeft al gezorgd dat de verkoop van iPad in enkele Chinese steden stil werd gelegd, maar wil ook de export van iPads vanuit China verbieden. Het zou betekenen dat de aanvoer van iPads naar andere landen stil komt te staan. Maar zover lijkt het niet te komen: beide bedrijven zijn in gesprek gegaan om een oplossing te vinden.

Een advocaat van Proview bevestigde tegen IDG News Service dat de gesprekken in volle gang zijn. Verdere details kwamen er niet naar buiten, maar het lijkt erop dat het geschil buiten de rechtbank kan worden opgelost. Een Chinese rechtbank raadde beide partijen aan om eerst in gesprek te gaan; iets wat de rechtbank overigens niet kan afdwingen. Echt vriendelijk verliepen de contacten tot nu toe niet. Zo wilde Apple Proview – dat op de rand van faillissement staat – tussentijds al aanklagen wegens laster en valse claims. Proview was bereid te schikken.

In 2009 kocht Apple de rechten op de merknaam iPad via een externe partij. Proview is echter van mening dat zij de naam nog steeds in handen hebben, omdat er geen vertegenwoordigers van de Chinese tak aanwezig waren bij het tekenen van het document.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 16:46
Categorie Apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.