Tv-kijken op tablets stijgt naar tweede plaats

Tv-kijken doen de meeste mensen nog steeds op een televisietoestel. Maar tablets zijn behoorlijk aan een opmars bezig. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse mediagigant Viacom staan tablets op de tweede plaats als het gaat om het kijken van tv-programma’s. Viacom vroeg 2.500 mensen naar hun gewoontes bij het kijken van volledige tv-programma’s. Daarbij bleek […]

ipad-tv-appsTv-kijken doen de meeste mensen nog steeds op een televisietoestel. Maar tablets zijn behoorlijk aan een opmars bezig. Volgens een onderzoek van de Amerikaanse mediagigant Viacom staan tablets op de tweede plaats als het gaat om het kijken van tv-programma’s. Viacom vroeg 2.500 mensen naar hun gewoontes bij het kijken van volledige tv-programma’s. Daarbij bleek dat 15% van de respondenten tv-programma’s op tablets bekijkt. De populariteit van tablets ging ten koste van computers.

Wat opvalt zijn de verschillen: op tablets zijn comedy’s en muziekprogramma’s populair, terwijl op de traditionele televisie vaker wordt gekeken naar reality tv, drama, science fiction en sport. Ook bleek uit de studie dat veel gebruikers tijdens het tv-kijken aan het multitasken zijn. Ze gebruiken de tablet dan als een tweede scherm of om te internetten tijdens saaie momenten in een film. Mensen die gebruikmaken van streaming-diensten zoals Netflix, AirPlay en Apple TV, gebruiken de tablet het meest om tv-programma’s van volledige lengte te kijken.

Onderstaande infographic laat ook zien waar de tablet het meest wordt gebruikt:

tablets-tvkijken

top-genres-televisie

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 april 2012, 13:08
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.