Apple bevestigt iPod-event voor 1 september

Apple heeft bekendgemaakt dat het iPod-event ditmaal op woensdag 1 september plaats zal vinden.

iPod-event 1 septemberDe geruchtenmolen draaide op volle toeren de afgelopen paar weken. Apple’s jaarlijkse media-event dat in het teken staat van muziek zou volgens bronnen in augustus plaatsvinden, andere bronnen stelden dat het half september werd. Gisteren meldde Bloomberg zelfs nog dat het 7 september zou worden. Apple maakte vandaag een eind aan alle onzekerheid: het media-event vindt plaats op 1 september, volgende week woensdag. Om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Uit de uitnodiging (zie afbeelding) die Apple aan verschillende media verstuurde worden we niet veel wijzer, behalve dat het evenement hoogstwaarschijnlijk in het teken zal staan van muziek. Naar verwachting komt Apple dit jaar wederom met een nieuwe iPod touch, die, als we de geruchten mogen geloven, voorzien zal zijn van een retina-beeldscherm en een camera waarmee FaceTime mogelijk is. Ook een nieuwe iPod shuffle en een iPod nano met touchscreen behoren tot de mogelijkheden.

Ook werd er de afgelopen weken gespeculeerd over een opvolger van de Apple TV, die iTV zou gaan heten. Het apparaat zou kleiner zijn dan de huidige Apple TV en gaan draaien op een speciale versie van het iOS-besturingssysteem, waar ook de iPhone en de iPad op draaien. Met een prijskaartje van 99 dollar is de iTV eveneens goedkoper dan de huidige Apple TV.

Een andere mogelijkheid is een firmware-update voor de iPad. Apple kondigde in april aan dat de iOS 4.0-update dit najaar naar de iPad zou komen, maar heeft sindsdien geen nieuwe informatie bekendgemaakt. Het ligt in de lijn der verwachting dat Apple het event van aankomende woensdag zal aangrijpen om meer over de langverwachte update bekend te gaan maken, al ligt het niet voor de hand dat de softwareupdate ook meteen vrijgegeven zal worden.

Voorgaande jaren gebruikte Apple het jaarlijkse iPod-event ook om grotere updates voor het iPhone OS te lanceren. Zo werd vorig jaar iPhone OS 3.1 tijdens het event gelanceerd. Naar verwachting zal de eerste grote update voor iOS 4, iOS 4.1, ditmaal zijn opwachting maken. Deze update moet onder meer de performance onder oudere toestellen, zoals de iPhone 3G en oudere iPod touches verbeteren.

Zoals bij elk Apple-event zijn de verwachtingen hooggespannen, maar is naderhand iedereen teleurgesteld omdat de verwachtingen niet zijn uitgekomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 augustus 2010, 21:00
Categorie Round-up
Onderwerp apple

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.