iTunes Connect: ontwikkelaars voortaan maandelijks uitbetaald

Ontwikkelaars voor het iOS-platform worden voortaan maandelijks uitbetaald. Deze en andere wijzigingen rolde Apple uit in een verbeterde versie van iTunes Connect, de beheertool voor ontwikkelaars.

iTunes ConnectApple introduceerde vandaag een aantal belangrijke wijzigingen in iTunes Connect, de tool waarmee ontwikkelaars voor het iOS-platform beheerderstaken voor hun applicaties kunnen uitvoeren. Eén daarvan is dat ontwikkelaars voortaan maandelijks uitbetaald zullen worden. Hierbij zijn alle inkomsten wereldwijd bij elkaar opgeteld. Dertig procent van de inkomsten uit de App Store is voor Apple, de overige zeventig procent komt bij de ontwikkelaar terecht.

Naast een nieuw uitbetalingsbeleid maakt Apple de financiële gegevens ook inzichtelijker. Hiervoor heeft iTunes Connect een nieuwe module gekregen, waarin alle financiële verslagen en toekomstige betalingen worden weergegeven. Ontwikkelaars krijgen inzicht in meer gegevens, zoals wat ze hebben verdiend met de verkopen en wat ze nog tegoed hebben van Apple.

iTunes Connect

Andere verbeteringen zijn een grafische weergave van verkoopcijfers en uitbetalingen. Ook wordt weergegeven wanneer nieuwe rapporten verschijnen en nieuwe uitbetalingen worden verricht. Tevens wordt er nu beter gecommuniceerd wanneer een bank de uitbetaling retourneert. Ontwikkelaars vinden in de FAQ van iTunes Connect of in de handleiding meer informatie over de nieuwe functionaliteiten.

Tipgever: EeKay

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 augustus 2010, 8:03
Categorie Apps
Onderwerp ontwikkelaars

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.