Reacties voor: Apple bevestigt internationale uitrol iTunes Match in België en 16 andere landen

Apple heeft in een supportdocument de uitrol van iTunes Match en iTunes in the Cloud uitgelegd. iTunes Match is wel in België, maar nog niet in Nederland beschikbaar. De Belgen kunnen ook muziek synchroniseren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 18 reacties

  1. Mooi dat er een onderzoek komt naar BUMA/STEMRA. Er zal vast niks gebeuren om die maffia te stoppen, maar je kan er altijd op hopen… Nu Brein nog.

  2. BUMA is einde verhaal

  3. Dat van die muziekvideo’s is niet helemaal juist.
    OPGELET: Eigen muziekvideo’s zijn niet mogelijk in iTunes Match waardoor je ze ook niet meer op de iPad / iPhone kan bekijken.

    Tevens heeft iTunes Match nog veel last van kinderziektes – lees de Apple forums maar eens door …

  4. Zondag alle muziek ge-upload (‘k ben Belg), duurde wel heel lang………
    En nu heb ik meer dan 5000 eigen nrs beschikbaar via iPhone, iPad en Apple TV met playlist en al..- cool….
    Hopelijk snel in Nederland…

  5. Is dat dezelfde BUMA STEMRA die zo corrupt is als de pest ??
    Dat ze die bende maar snel opdoeken of rigoreus saneren !!!
    Misschien dat er dan wel een akkoord bereikt kan worden …..

  6. Het wordt toch echt tijd dat de dinosaurus genaamd BUMA/STEMRA evolueert tot een moderne club. Dat er rechten betaald moeten worden en zo aan artiesten en componisten vind ik terecht. Maar voor mijn muziek bezit heb ik betaald. Soms zelfs meermalen. Veel van mijn vinyl heb ik ooit opnieuw gekocht op cd. Wat in de cloud komt is dus betaald en ik zie dus geen reden voor de bemoeizucht van deze club.

  7. yeah België

  8. Origineel geplaatst door William
    Dat van die muziekvideo’s is niet helemaal juist.

    Dat van die muziekvideo’s is nog niet relevant, want dat werkt maar in 4 landen. Eigen muziekvideo’s lijkt me ook wat raar, het gaat toch om content die je in iTunes hebt gekocht? Zelfgemaakte content kun je wel synchroniseren, maar dan heet het geen ‘iTunes’ meer.

  9. @Gonny van der Zwaag: Ik heb DVD’s van optredens die omgezet zijn naar iTunes-formaat als muziek video’s. tevens heb ik clips die op CD’s worden meegeleverd als muziekvideo opgeslaan in iTunes.

    Ook heb ik bv. de box van de Beatles en deze van Pink Floyd die ik aangekocht heb in de iTunes-store. De bijhorende video-clips kan je niet synchroniseren naar iTunes Match. Als je gebruik maakt van iTunes Match dan kan je de optie om muziek-video’s naar de iPad / iPhone te synchroniseren niet meer aanduiden in iTunes. Dus is er zelfs geen mogelijkheid meer om handmatig de muziekvideo’s op de iPhone / iPad te zetten.

    (en volgens het schema bovenaan zou dit wel mogelijk zijn in België maar is dit niet zo)

  10. Jammer van de corrupte BUMA/STEMRA bende, onderzoek dat naar deze organisatie plaatsvind zal iTunesMatch wel niet bespoedigen.

  11. Kunnen we niet een collecte houden voor die schatjes van de Buma/Stemra..?
    Dat werkt wsch. sneller dan wachten tot ze zichzelf opgeheven hebben (wat gelijk hun enige maatschappelijk relevante bijdrage zou zijn 😉

  12. Ik heb iTunes match en ben ontgoocheld. In sommige muziekstijlen matcht hij nauwelijks 17% (!) van de nummers, in andere stijlen heb ik succes tot 55%. Veel te weinig dus ik hoop dat ze het serieus zullen verbeteren.

  13. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    Dat van die muziekvideo’s is nog niet relevant, want dat werkt maar in 4 landen. Eigen muziekvideo’s lijkt me ook wat raar, het gaat toch om content die je in iTunes hebt gekocht? Zelfgemaakte content kun je wel synchroniseren, maar dan heet het geen ‘iTunes’ meer.

    TV-series zijn toch maar in 4 landen? Muziekvideo’s in 17? (Anders zit er een fout in het artikel.)

    Maar hoezo lijken eigen muziekvideo’s je raar, die ontbreken in de Store dus zouden dan toch juist geüpload moeten worden naar de Cloud?

  14. @Bubbly: Nee, geen enkele muziekvideo kan je uploaden in iTunes Match (toch niet vanuit een Belgisch abonnement)

    Bij iedere (zelfs aangekochte) muziekvideo staat ‘ongerechtigd’ – Ik heb de remastered box van The Beatles en van Pink Floyd en geen enkele bijhorende muziekvideo is beschikbaar op de iPhone / iPad (niet via iTunes Match maar ook NIET handmatig)

    Hier gaat Apple serieus de mist in 🙁

  15. Hoezo, uitrol in België? Ik heb anderhalve week al m’n itunes match abo gactiveerd en ben het al meer als een week aan het gebruiken… Vreemd!

  16. Die ***** multimedia industrie leeft niet alleen zelf minstens 100 jaar in het verleden, door hun opstelling dwingen ze alles en iedereen met hun mee te gaan terug in de tijd. Ik hoop maar dat uit dat onderzoek blijkt dat B/S (zou die afkorting toevallig zijn?) beter opgeheven kan worden en in plaats daarvan een nieuwe toezichthouder aangesteld, die wél oog heeft voor de artiesten.

  17. @William: Maar.. Je kan het dus ook niet syncen via iTunes zelf?
    Pff ik hoop dat ze een demo aanbieden, want ik krijg de kriebels van Match :/

  18. @Bubbly: Inderdaad je kan je muziek NIET meer syncen via iTunes of je moet iTunes Match op de iPhone / iPad weer uit zetten 🙁

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.