Reacties voor: Apple begint met vervanging Amerikaanse iPhone-adapters

Apple is begonnen met het omruilen van de iPhone-stroomadapters, die in de VS en een aantal andere landen werden geleverd en waarvan de pinnen kunnen afbreken.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Fantastisch moment, als er zo’n Mega-box arriveert.
    Des te groter de domper als er zo’n ranzige stekker inzit…

  2. Echt dom dat het lampje aan de binnenkant zit, wat heb je er dan aan?

  3. Het is geen lampje -.-”

    Tis een groene sticker, om onderscheid te maken

  4. waarom hebben we hier in europa eigenlijk andere adapters? en niet gewoon overal hetzelfde?

  5. er is nog een redelijk DUIDELIJK verschil de ”goede”(zonder groene stip) zijn de pinnen wat vierkanter en de ”slechte”(de ene met groene stip) zijn die pinnen bat ronder !!!

  6. @nib wij in europe werken op een hogere voltage, lees: usa 110 volt en de eu op 230 volt

  7. @Daanski -hmm niet meteen dingen zeggen die niet waar zijn. De adapter die je bij je iPhone hebt gekregen werkt ook op 110 volt. Alleen in amerika hebben ze nou eenmaal andere stopcontacten.

    Bij mijn oude iPhone zat een us adapter maar daar kon ik gewoon het stekker gedeelte af schijven en een andere aanzetten.

  8. Nib: omdat alleen kleine onveilige ***stopcontactjes zoals in de VS (en japan) geschikt zijn voor dit soort adapters.

    Overigens is het een nadeel: bij deze kun je het stekkerdeel niet vervangen. Bij onze adapters kunnen we een ongeaard eurostekkertje er in proppen of een vervangende duckhead erop zetten en ‘m dan in een ander model stopcontact prikken.

  9. Ik vind die amerikaanse stopcontacten er altijd zo gevaarlijk uitzien, maar wel cooler dan onze waar je met een dikke spijker in moet vroeten om een schok te krijgen.

  10. En daar zijn onze moderne stopcontacten ook op ontworpen: veiligheid. Het is bij de Shuko’s onmogelijk om de geleiders aan te raken terwijl er stroom op staat. Dit door de diepte van ‘t stopcontact met overeenkomende lengte van de geleiders.

    Hoe het mogelijk is dat in de VS, notabene het land van de duizenden rechtszaken, een dergelijk gevaarlijke stekker gebruikt kan worden is mij een raadsel.

  11. Hoe het mogelijk is dat in de VS, notabene het land van de duizenden rechtszaken, een dergelijk gevaarlijke stekker gebruikt kan worden is mij een raadsel.

    Misschien omdat het vervangen van 1 van de meest voorkomende voorwerpen in ALLE huizen een onmogelijk werk zou zijn? En dan zwijgen we nog over de ombouw van de productiemachines in de industrie…
    Ongeveer te vergelijken met het willen veranderen van een rood stoplicht in een, laat ons maar iets zeggen, paars licht… :-S

  12. hoe zit het met in NL verkochte US iPhones waar zo’n verkeerd stekkertje bij zit.
    Kunnen deze ook worden omgeruild of is het een kwestie van helaas pindakaas?

  13. Origineel geplaatst door Mwfadebeerhoe zit het met in NL verkochte US iPhones waar zo’n verkeerd stekkertje bij zit.
    Kunnen deze ook worden omgeruild of is het een kwestie van helaas pindakaas?

    Nee het gaat hierbij om de adapter van de 3G en niet van de 2G die heeft een universele adapter waar je ook een europees stekkertje op kan doen

  14. wel goed dat Apple hier actie op neemt al zal een mogelije claim van een geëlectrocueerde iPhone lover (of nabestaanden ;)) ook vast een rol hebben gespeeld. Alleen die doos snap ik niet. Waar slaat dat op zeg. Kan je bijna je hond in meenemen naar de dierenarts.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.