Navigatiesoftware G-Map van XroadGPS G-Map werkt zonder internetverbinding

G-Map van XroadGPS is een veelbelovende navigatie-oplossing voor de iPhone, waarbij je zonder internetverbinding kunt navigeren in een 3D-omgeving. Maar helaas werkt het nog niet overal.
Jean-Paul Horn - · Laatst bijgewerkt:

3dvuBruikbare navigatiesoftware is er nog steeds niet voor de iPhone, maar gelukkig zijn er wel meerdere ontwikkelaars mee bezig. Een nieuwe aanbieder is XroadGPS met de applicatie G-Map: ze gaan 3D-navigatiesoftware voor de iPhone uitbrengen die 700 MB geheugenruimte in beslag neemt maar voorlopig alleen in de grote Amerikaanse steden werkt. G-Map is eigenlijk een elektronische kaart waarmee je adressen kunt opzoeken en routes kunt plannen, ook als je geen internetverbinding hebt. Het werkt zelfs wanneer je in een vliegtuig zit of in een gebied zonder gsm-signaal in de bergen.

gmap iphoneDe applicatie levert gedetailleerde informatie voor onderweg, zoals adressen en telefoonnummers. Verder kun je persoonlijke notities toevoegen en de standaard aanwezige informatie aanpassen, zodat je G-Map ook als reisdagboek kunt gebruiken. De wegenkaart kun je thuislaten. G-Map zou volgens de ontwikkelaar al in de App Store beschikbaar moeten zijn (‘Available in on the iPhone App Store’) maar op het linkje kun je nog niet klikken en bij handmatig zoeken is de applicatie ook nog niet te vinden.

gmap iphone 3dHelaas zijn op dit moment alleen de volgende gebieden beschikbaar: Buffalo (NY), Cincinnati (OH), Cleveland (OH), Columbus (OH), Nashville (TN), Pittsburgh (PA), Rochester (NY), Boston (MA), Hartford (CT), Middlesex (NJ), Nassau-Suffolk (NY), New York (NY), Providence (RI) en Wilmington (DE). Je kunt previews van je route bekijken en zoeken op lengte- en breedtegraad. De 3D-weergave van de kaarten zien er spectaculair uit en de ‘smart location search’ maken het wel een erg luxe navigatie-oplossing. Alleen jammer dat het maar op zo weinig plaatsen werkt.

Er is nog een andere aanbieder bezig met navigatiesoftware: 3Dvu, maar die heeft op de website op dit moment alleen een demo van Windows Mobile beschikbaar. Info wanneer er iets beschikbaar komt, ontbreekt nog.

Tipgever: Martijn

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 1:09
Categorieën iOS, Jailbreak
Onderwerpen gps, Navigatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.