EU wil verwisselbare telefoonbatterijen

De EU werkt aan een nieuwe richtlijn, die voorschrijft dat batterijen van electronische apparaten makkelijk te verwijderen zijn. Dat kan gevolgen hebben voor de iPod en iPhone, waar de batterij volledig is afgeschermd.

ipod-touch-batteryDe meeste gebruikers vinden het maar niets dat de iPhone geen verwisselbare batterij heeft. Voor een reservebatterij ben je daardoor altijd op een externe batterij aangewezen. En als je iPhone-batterij na verloop van tijd ‘lui’ wordt, is de vervanging niet zomaar even zelf te doen. Misschien kan een nieuwe richtlijn van de EU uitkomst bieden. Die schrijft namelijk voor dat batterijen in electronische apparaten makkelijk te verwisselen moeten zijn.


Er geldt al een richtlijn voor het kunnen verwijderen van batterijen, maar de ‘New Battery Directive’ gaat nog een stap verder: electronische apparaten moeten zo zijn ontworpen dat ze meteen vervangen of verwijderd kunnen worden als het product aan het einde van z’n levensduur is. Dat houdt in dat er een batterijklepje aanwezig moet zijn, die meteen of na het verwijderen van één of twee schroefjes te verwijderen is. De fabrikant moet ook instructies meeleveren hoe een gebruiker de batterij veilig kan verwijderen. De richtlijn is nog niet ingevoerd en kan de komende tijd nog te maken krijgen met aanpassingen of uitzonderingen.

Meer info: AppleInsider

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2008, 7:00
Categorie iDevices
Onderwerpen batterij, europa, regels
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.