Recente jailbreak-tweaks: AutoResponder, Alarming, Color Mail Labels, iconNotifier, iRetinizeBoot, Multitasktures, OnDemand tethering, Springtomize & True HD

In dit artikel worden de recente tweaks AutoResponder, Alarming, Color Mail Labels, iconNotifier, iRetinizeBoot, Multitasktures, OnDemand tethering, Springtomize en True HD besproken.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Tweaks voor de iPhone, iPod touch en iPadIn dit artikel worden een aantal recente tweaks voor de iPhone (en waar van toepassing de iPod touch en iPad) besproken. Meer specifiek gaat het om de tweaks AutoResponder, Alarming, Color Mail Labels, iconNotifier, iRetinizeBoot, Multitasktures, OnDemand tethering, Springtomize en True HD.

AutoResponder

AutoResponderAutoResponder is een tweak waarmee je automatisch antwoord kun geven op sms’jes die binnenkomen, als je vantevoren weet dat je even niet zult kunnen reageren. Je kunt een keuze maken uit een aantal vooraf gedefinieerde antwoorden of zelf een antwoord instellen. Je kunt AutoResponder instellen via het menu Instellingen. Als je er liever alleen aan herinnerd wordt om te reageren kun je iReply gebruiken.

AutoResponder is voor $1,50 beschikbaar via de repository van BigBoss

Alarming

AlarmingMet de tweak Alarming wordt de kans dat je je verslaapt iets kleiner: Alarming zal automatisch het volume van je toestel op het hoogste niveau zetten als er een alarm afgaat. Als je de notificatie van het alarm vervolgens wegdrukt dan gaat het volume terug naar de originele stand. De tweak van de maker Will Homer voegt geen icoontje toe aan SpringBoard en er zijn ook geen verdere instellingen. Om gebruik te maken van Alarming heb je tenminste iOS 4.0 of hoger nodig.

Alarming is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

Color Mail Labels

Color Mail LabelsDe tweak Color Mail Labels voegt gekleurde labels, zoals je die misschien kent van Gmail, toe aan de standaard e-mailapplicatie op de iPhone of iPod touch. Met behulp van de verschillende kleuren is het eenvoudiger om te herkennen via welk e-mailaccount een e-mail binnen is gekomen. De te gebruiken kleuren kun je zelf selecteren uit een kleurenpalet. Ook kun je verschillende stijlen kiezen voor de weer te geven kleuren, waaronder de getoonde grote rechthoek, een klein vierkant of een klein cirkeltje aan de linker- of rechterkant of door de datum een andere kleur te geven. Je kunt de tweak instellen via het icoontje MailLabels dat aan SpringBoard wordt toegevoegd. Om gebruik te maken van Color Mail Labels heb je tenminste iOS 4.0 nodig.

Color Mail Labels is voor $0,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

iconNotifier

iconNotifierDe tweak iconNotifier biedt gebruikers weer een nieuwe manier om notificaties op de iPhone te ontvangen. De tweak zal de laatste notificatie die je ontvangen hebt als scrollende tekst weergeven onder het icoon van de bijbehorende applicatie. Op deze manier kunnen notificaties voor de telefoon, voicemail, SMS, push-notificaties, kalender, alarm en timer worden weergegeven.

De reguliere popups die in iOS verschijnen voor deze notificaties kunnen door de tweak verborgen worden. Uitzonderingen voor bijvoorbeeld Skype en Viber zijn ook mogelijk. Daarnaast is het mogelijk om de naam van de artiest, het album en het nummer dat je beluistert weer te geven onder het icoontje van de iPod. De tweak iconNotifier voegt geen eigen icoontje toe aan SpringBoard en is in te stellen via het menu Instellingen. Om gebruik te maken van iconNotifier heb je tenminste iOS 4.2 nodig.

iconNotifier is voor $2,99 beschikbaar via de repository van BigBoss

iRetinizeBoot

iRetinizeBootOp het retina display van de iPhone 4 en 4e generatie iPod touch zie je natuurlijk het liefst icoontjes op hoge kwaliteit. Eerder was het al mogelijk om je icoontjes handmatig om te zetten naar hogere kwaliteit afbeeldingen met iRetiner, maar met iRetinizeBoot kun je dat proces automatisch plaats laten vinden op het moment dat je jouw iPhone of iPod touch opnieuw opstart. Als je meer dan 100 applicaties hebt kan het zijn dat het effect voor nieuwe icoontjes pas te zien is nadat je een respring uitvoert, omdat iRetinizeBoot in dat geval niet klaar is met het optimaliseren voordat SpringBoard wordt gestart. Voor iRetinizeBoot is iOS 4.0 of hoger vereist.

iRetinizeBoot is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

Multitasktures

Multitasktures & multitasking gesturesDe tweak Multitasktures maakt gebruik van de app-switching mogelijkheden die Apple in de beta’s van iOS 4.3 heeft getest, maar die de definitieve versies van iOS 4.3 niet gehaald hebben. De zogenaamde multitasking gestures zijn in combinatie met Activator te gebruiken, waardoor je zelf kunt (en moet) kiezen waar je de gebaren voor wilt gebruiken. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de gebaren te koppelen aan de standaard acties zoals die op het plaatje worden genoemd. Multitasktures heeft geen eigen icoontje op Springboard en is in te stellen via de instellingen van Activator in het menu Instellingen. Om gebruik te maken van Multitasktures heb je tenminste iOS 4.3 nodig.

Multitasktures is gratis beschikbaar via de repository van ModMyi

OnDemand tethering

MyWi OnDemandTethering oftewel het delen van de Internetverbinding van de iPhone met een ander toestel is natuurlijk al langer mogelijk met tweaks zoals iTether, MyWi en TetherMe. De tweaks iTether en MyWi hebben inmiddels ondersteuning gekregen voor ‘OnDemand’ tethering, dat wil zeggen dat de verbinding alleen wordt gedeeld wanneer dat nodig is, wat de batterijduur ten goede komt. iTether en MyWi ondersteunen ook BlueTooth, TetherMe en MyWi bieden de mogelijkheid om een Wi-Fi hotspot op te zetten, maar alleen MyWi biedt alle drie de genoemde opties.

De tweak iTether w/ OnDemand is voor $5 beschikbaar via de repository van BigBoss. MyWi is voor $19,99 beschikbaar via de repository van ModMyi en kan voor $4,99 uitgebreid worden met MyWi OnDemand.

Springtomize

SpringtomizeDe tweak Springtomize stelt je in staat om praktisch elk element van SpringBoard te kunnen tweaken. Je kunt Springtomize gebruiken om onderdelen uit te schakelen die je niet gebruikt, maar ook om te tweaken hoe onderdelen zoals icoontjes, folders, de statusbalk, je dock of het lockscreen worden weergegeven. Je kunt de wijzigingen die je hebt gemaakt en de layout van SpringBoard opslaan, maar ook altijd terugkeren naar de standaard instellingen. Om alle functies van Springtomize te ontdekken kun je gebruik maken van Springtomize Lite, waarbij niet beschikbare functies worden weergegeven met een (*).

Springtomize is voor $2,99 beschikbaar via de repository van ModMyi. Van de tweak is ook de gratis versie Springtomize Lite beschikbaar die minder functies biedt.

True HD

TrueHDHoewel je normaliter ook de mogelijkheid krijgt om filmpjes naar Facebook, MobileMe of Youtube in “HD” kwaliteit te uploaden, wordt de kwaliteit standaard beperkt om de benodigde hoeveelheid dataverkeer te verminderen.

De tweak True HD neemt deze beperking weg, waardoor je filmpjes in 720p kunt uploaden. Om gebruik te maken van de tweak moet je het filmpje eerst opslaan in een album voordat je deze gaat uploaden. De tweak is getest op iOS 4.1 tot en met iOS 4.3.1. True HD heeft geen eigen icoontje en ook geen verdere instellingen.

True HD is gratis beschikbaar via de repository van MacCiti

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 april 2011, 12:42
Categorie Jailbreak
Onderwerpen alarm, e-mail, jailbreak, takenlijst, tethering, tweak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.