hbo-now-apple-tv

Apple verdient 15 procent aan betaalkanalen op Apple TV

Apple krijgt 15 procent van apps en abonnementen op de Apple TV, blijkt uit gelekte informatie

hbo-now-apple-tvApple ontvangt normaal gesproken 30 procent als je een app, boek of andere content via iTunes wilt verkopen. Maar op de Apple TV gelden andere regels, blijkt uit informatie van Re/code. Apple ontvangt slechts 15 procent voor abonnementen en apps op de Apple TV, zoals van HBO Now, Netflix en Hulu. De meeste kanalen op de Apple TV zijn gratis, maar er zijn ook enkele waarvoor je een abonnement nodig hebt. Interessant daarbij is dat partijen als HBO bij Apple tamelijk goedkoop uit zijn, want bij kabel- en satellietaanbieders moeten ze 50 procent afdragen.

Het gunstige tarief kan ervoor zorgen dat steeds meer content-aanbieders zoals HBO en Netflix voor aanwezigheid de Apple TV kiezen. HBO Now is zelfs de eerste drie maanden exclusief op de Apple TV te vinden.

Bij HBO Now is er nog iets anders interessants aan de hand: als je via de Apple TV een abonnement neemt, krijgt Apple 15 procent. Maar sluit je het abonnement via de iPhone of iPad af, dan houdt Apple er 30 procent aan over. Officieel zijn de financiële details over de deal niet bekendgemaakt. Naast de genoemde partijen zoals Netflix en Hulu zou ook MLB.TV (een honkbalzender) de genoemde 15% aan Apple afdragen. Volgens bronnen die Re/code sprak, sluiten maar relatief weinig mensen hun abonnementen via de Apple TV af. Maar dat kan veranderen als er binnenkort een nieuwe Apple TV uitkomt, met meer mogelijkheden om apps te installeren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 23:06
Categorie iDevices
Onderwerp apple tv

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.