App Store

BTW-aanpassing in Europese App Stores verwacht

Apple gaat de manier waarop omzetbelasting in Europa voor apps wordt berekend veranderen. Vanaf volgend jaar wordt de omzetbelasting per land bepaald.

App StoreApple gaat de omzetbelasting die voor apps in de App Store wordt gerekend veranderen. Dit heeft Apple aan ontwikkelaars in een e-mail verteld. Vanaf 1 januari zal Apple per land de lokale omzetbelasting berekenen. Op het moment wordt in heel Europa nog één tarief gehanteerd, uitgaande van het gunstige BTW-percentage van Luxemburg.

In Apple’s e-mail staat het volgende:

Op 1 januari 2015 zal de omzetbelasting voor apps in alle gebieden van de Europese Unie veranderen. Omzetbelasting zal worden gebaseerd op het land waar een klant woont.

De omzetbelasting wordt door Apple afgetrokken van de omzet gemaakt van een app, voordat de ontwikkelaar wordt uitbetaald. De nieuwe regelgeving heeft daarom vooral effect op ontwikkelaars. Er is echter een kans dat Apple in sommige landen de App Store-prijzen zal aanpassen, om te zorgen dat ontwikkelaars genoeg betaald krijgen. We zagen al eens eerder een prijsverhoging in de App Store: in 2012 werd de mininumprijs voor een app verhoogd van 79 eurocent naar 89 eurocent, waarna er een 99 eurocent-optie werd toegevoegd in 2013.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 december 2014, 8:45
Categorie Apps
Onderwerp app store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.