Adobe Scan-app

Adobe Scan is een nieuwe documentscanner met OCR

Adobe Scan is een nieuwe documentscanner waarmee je kassabonnen, visitekaartjes en andere documenten kunt scannen en opslaan in Adobe Cloud.

Misschien had je je al eerder voorgenomen om alle bonnen, post en andere papieren voortaan te scannen, zodat je ze digitaal kunt terugvinden. Adobe geeft je nu een extra duwtje in de rug met de gratis app Adobe Scan, die vanaf nu in de App Store staat. De app biedt optische karakterherkenning (OCR) zodat je kassabonnen, ontvangstbewijzen, notities, documenten, visitekaartjes en complete whiteboards als PDF kunt opslaan. De tekst is ook meteen doorzoekbaar.


Adobe Scan-app

Adobe Scan met OCR

We schrijven op iCulture al jarenlang over OCR-apps, dus helemaal nieuw is het idee niet. Maar mocht je fan van Adobe zijn, of voor het scannen en beheren van je documenten al gebruik maken van Adobe-software, dan vult deze iPhone-app het mooi aan. Met de app kun je snel van papier naar digitaal gaan.

Bekijk ook

Dit zijn de beste apps om documenten te scannen met je iPhone

Wat zijn de beste apps om documenten te scannen met de iPhone? Als je documenten in wilt scannen, is je iPhone het uitgelezen hulpmiddel om dit voor elkaar te krijgen. Met deze apps maak je in een handomdraai een fysiek document digitaal.

Voordat je kunt beginnen moet je inloggen met je Adobe ID. Heb je die niet, dan kun je vanuit de app meteen eentje aanmaken. Adobe wil ook je geboortedatum weten (why?) en wil dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden. Een betaald abonnement op de Adobe-diensten heb je niet nodig om de app te kunnen gebruiken. Wel kun je op een later moment voor €10 per maand de PDF Pack-bundel afsluiten, zodat je bijvoorbeeld PDF’s kunt exporteren.

Adobe Scan iPhone-app

De app werkt verder zoals gebruikelijk bij deze apps: je maakt een foto van een document, waarbij de app automatisch randen herkent. De software verscherpt de inhoud en maakt het helder. Tenminste, dat is de belofte. In de praktijk vonden we het nog niet zo heel goed werken. Bij een formulier met vouw was het eindresultaat toch niet zo mooi en bovendien maakte Adobe een blauwe vlek op het papier.

Adobe Scan iPhone-app

Bij herhaaldelijk opnieuw scannen bleek de app toch nog steeds niet goed met gekreukelde documenten te kunnen omgaan. Adobe Scan trekt het document niet recht en bleef ook rare inktvlekken toevoegen, terwijl we op een goed verlicht bureau aan het scannen waren. Gelukkig waren de niet-gekreukelde gedeelten wel erg scherp, als je erop inzoomt. Via de instellingen kun je aangeven in welke taal Adobe Scan de tekst moet herkennen. Standaard werd hiervoor Nederlands geselecteerd.

Adobe Scan kan handig zijn voor mensen die onderweg hun bonnetjes snel willen opslaan naar Adobe Document Cloud. Je kunt de tekst doorzoeken, onderdelen markeren en opmerkingen toevoegen, maar dat kan niet in Adobe Scan zelf. Voor bewerkingen en zoeken zul je naar Acrobat Reader moeten gaan, een aparte app. Wil je je PDF converteren naar een ander formaat, bijvoorbeeld Microsoft Office, dan zul je een betaald maandabonnement moeten nemen. Voor mensen die al tevreden gebruiker zijn van Scanner Pro of een van de andere langer bestaande documentscanners, voegt het niet zoveel toe.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 juni 2017 om 10:46
Onderwerpen
,
Categorie
Apps
7 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.