iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: ReumaMeter, Super Mario Run, Visio Viewer en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Super Mario Run, ReumaMeter, Visio Viewer en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

ReumaMeter

Met ResearchKit wil Apple een steentje bijdragen aan medisch onderzoek. Verschillende apps maken al gebruik van ResearchKit, maar tot nu toe alleen voor buitenlandse onderzoeken. ReumaMeter, een app waarmee reumapatiënten hun ziekteactiviteit kunnen bijhouden, is een van de eerste van Nederlandse bodem. Lees er meer over in ons artikel over ReumaMeter.

Visio Viewer

Microsoft introduceerde deze week de nieuwe app ‘Visio Viewer’ voor de iPad. Daarmee kun je Visio-diagrammen, die gemaakt zijn met de Windows-versie, voortaan ook op je iPad bekijken. Helaas is de app alleen bedoeld voor de weergave van Visio-diagrammen. Bewerken is niet mogelijk. Lees ons artikel over Visio Viewer met daarin ook een nieuwe oplossing voor Mac-gebruikers.

Super Mario Run hands-on

Wie het wil spelen moet nog even geduld hebben. Of snel naar de Apple Store rennen. Dat laatste deden wij alvast voor je en onderwierpen de speelbare demo van Super Mario Run aan onze kritische blik. Alles wat je wilt weten, lees je in onze uitgebreide hands-on van Super Mario Run. Hieronder kun je je alvast aanmelden voor een berichtje als het spel verkrijgbaar is op 15 december.

Marktplaats

Je interesses en locatie spelen een belangrijker rol in de laatste update van Marktplaats, die deze week verscheen. Voortaan zie je geen zoekveld meer maar een nieuwsfeed met aanbevolen Marktplaats-advertenties. Handig, maar natuurlijk vooral bedoeld om je te verleiden tot meer aankopen. Lees ons artikel over Marktplaats.

Sonos + Spotify

Heb je Sonos-speakers en gebruik je Spotify, dan was er deze week groot nieuws voor je: je streamt voortaan je favoriete muziek gewoon vanuit de Spotify-app naar je Sonos-speakers. De nieuwe functie werd al een tijdje geleden aangekondigd en na een (korte) publieke beta kan nu iedereen ervan profiteren, al heb je wel een Spotify Premium-account nodig. Lees ons artikel over Sonos en Spotify.

Procreate

De artistieke app Procreate voor iPad kreeg deze week een forse update met allerlei vernieuwingen. Zo kun je nu livestreamen wat je aan het tekenen bent en PSD-bestanden van Photoshop importeren. Maar dat is nog niet alles. Lees er meer over alle vernieuwingen in ons artikel over Procreate.

RunKeeper

Goed nieuws voor de gebruikers van RunKeeper met een Apple Watch Series 2. De app werkt dankzij een update nu ook samen met de GPS van de Apple Watch. Hierdoor kun je je iPhone voortaan thuislaten als je gaat joggen. Lees ons artikel over RunKeeper.

Van Dale Woordenboeken

Veel mensen hebben waarschijnlijk een Van Dale in hun boekenkast staan, maar ook op de Mac kun je de betekenis van woorden opzoeken. De gratis Mac-app werd deze week uitgebreid met nieuwe talen, die je gratis kunt uitproberen. Lees ons artikel over Van Dale Groot Woordenboek.

Setapp

Je kunt Mac-apps los aanschaffen via de Mac App Store of daarbuiten. Maar dat kan op den duur best kostbaar worden. Daarom kwamen de ontwikkelaars van MacPaw met het idee voor Setapp, een soort Netflix voor apps. Voor een kleine €10 per maand krijg je toegang tot ruim 50 kwaliteitsapps, die samen meer dan duizend euro waard zijn. De dienst ging deze week in beta. Hoe werkt het en wat zijn voor- en nadelen? Je leest er alles over in ons artikel over Setapp.

Meer informatie: Setapp.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.