Gratis Microsoft Visio Viewer voor iPad

Microsoft maakt bekijken Visio-diagrammen mogelijk op iPad en Mac

Met de nieuwe Visio Viewer voor iPad kunnen (zakelijke) gebruikers Visio-diagrammen voortaan ook op hun iPad bekijken. Voor Mac-gebruikers is er een previewfunctie die in de meest gangbare browsers werkt.

Wie allerlei diagrammen wil maken, komt al snel uit bij de Visio-software van Microsoft. Vooral in de zakelijke wereld wordt Visio nog steeds veel gebruikt. Helaas is die software niet beschikbaar voor gebruikers met een Mac of iOS-apparaat, dus dan word je al snel gedwongen tot een alternatief. Microsoft maakt het nu met de nieuwe app Microsoft Visio Viewer (link) alsnog mogelijk om diagrammen te bekijken op een iPad. Mac-gebruikers kunnen Visio-diagrammen voortaan in hun browser bekijken.

Gratis Microsoft Visio Viewer voor iPad

Gratis Visio Viewer voor iPad

Met de nieuwe gratis app Visio Viewer kun je Visio-diagrammen bekijken, die door gebruikers van de Windows-versie zijn gedeeld. Gebruikers kunnen dat doen via een bijlage in een e-mail of een gedeeld bestand via OneDrive of SharePoint. Hiervoor moet je in de app inloggen met een Microsoft-account. De nieuwe iPad-app is uitsluitend bedoeld om diagrammen mee te bekijken. De app heeft enkele handige functies, zoals lagen, zoeken en het delen van bestanden. Bewerken is niet mogelijk en vereist de Windows-versie van Visio en een Office 365-account. Visio Viewer vereist minimaal een iPad met iOS 9. Vrijwel alle iPads, met uitzondering van de allereerste iPad, worden ondersteund.

Gratis Visio-diagrammen bekijken op je Mac

Ook voor Mac-gebruikers heeft Microsoft nu een oplossing. Zij kunnen Visio-diagrammen bekijken in de browser met de nieuwe dienst Visio Online Preview. Ook hier geldt weer dat alleen bekijken mogelijk is. Ook is een van de zakelijke Office 365-abonnementen vereist. De webversie van Visio is gratis te gebruiken en werkt volgens Microsoft goed in de nieuwste versies van Firefox en Safari en zelfs ‘uitstekend’ in de laatste versie van Google Chrome.

Visio bestaat al sinds 1992 en is gemaakt door Shapeware Corporation. In 2000 werd het overgenomen door Microsoft.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 december 2016, 10:23
Categorie Apps
Onderwerp Zakelijk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.