Carpooltaxi: carpoolen tegen betaling in Nederland en België

Carpooltaxi is de nieuwste carpool-app voor de iPhone en iPod touch, die zich toelegt op het geven van een prijsindicatie bij een rit. De app is nu niet ideaal, maar wordt onder handen genomen voor een totaal nieuwe versie.

Carpooltaxi iPhone iPod touchDigitaal liften en carpoolen: ineens is het een ‘ding’ op de iPhone in Nederland. Na ANWB Samenrijden, het Belgische CoCar en het maandag beschreven en zeer goed bevonden Toogethr, is er nu weer een nieuwe Nederlandse applicatie in dit kader: Carpooltaxi. De app die in Nederland en België werkt, laat je op ritten zoeken en ritten aanbieden, waarbij je meteen een prijs kan aangeven waar de ander mee akkoord moet gaan. De app gaat binnenkort nog volledig op de schop, laat ontwikkelaar Marco Vlaskamp van Quickwins weten.


Carpooltaxi hoofdmenuZeven vierkante knoppen vormen het hoofdmenu in Carpooltaxi, nadat je met een eigen account of via Facebook of Twitter bent ingelogd. Daarbij is er geen optie om een overzicht van de aangeboden ritten op een datum of in een gebied te zien, waardoor Toogethr nog steeds de enige app is die zo’n handig overzicht biedt. Carpooltaxi houdt vast aan het principe van het zelf invullen van een gevraagde rit of aangeboden rit, en bekijkt dan of er overeenkomstige ritten zijn aangemaakt op jouw vertrek- en aankomstplaats. Hoe nauwkeurig die informatie is, is niet helemaal duidelijk. Feit is dat je de beide locaties op de kaart aangeeft, en dat je ook enkel plaatsnamen kan aangeven zonder meteen een postcode of straat door te geven.

Als speciale functie heeft Carpooltaxi een eigen sectie ingeruimd voor ritten van en naar evenementen. Door het evenement bij naam te noemen, is het handiger om andere rijders te vinden voor een locatie. Wat lastig is, is dat je vanwege het ontbreken van een lijst wel elke keer je gewenste route met datum moet invoeren om te zien of er al aanbieders van een carpoolrit zijn. Bovendien moet je zelf eerst een rit aanbieden, om aangeboden ritten te kunnen vinden. Dat maakt de app vanuit vraagkant erg onvriendelijk in gebruik.

Ontwikkelaar Quickwins laat aan iPhoneclub weten dat de app beslist nog niet op het niveau staat, waar die moet staan. Dat heeft een grotendeels technische aanleiding, vertelt Marco Vlaskamp ons:

De ontwikkeling van onze eerste app is ons zeer zwaar gevallen. Met name de keuze voor het ontwikkelplatform Corona is een slechte beslissing geweest. Wij bouwen de app helemaal opnieuw op in het platform Sencha en we verwachten deze eind september te kunnen uitgeven.

In de nieuwe app en ook op de website komt er een mogelijkheid om rondom jouw vertrekpunt een range aan te geven waardoor je meer resultaten krijgt bij het zoeken naar een carpool. Ook is het met deze app mogelijk om ritten te zoeken als je er geen hebt aangemaakt.

De update is beslist welkom om Carpooltaxi een kans te gunnen tegen de concurrentie. Hij zit nu een beetje in hetzelfde schuitje als CoCar: hij werkt in België en Nederland, maar ontbeert de grote naam van de ANWB en de handige lijstfunctie van Toogethr.

Downloaden: Carpooltaxi (gratis)

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.