iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Pinterest, Haiku Deck, SketchParty HD en meer

Deze week aan goede en leuke nieuwe iPad-apps: met SketchParty TV kan je Pictionary op de televisie spelen, Haiku Deck is een lekker simpel alternatief voor PowerPoint en Keynote en Pinterest is uitgekomen op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Haiku Deck presentatie-app iPad Powerpoint KeynoteElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week kan je voetbalsamenvattingen bekijken via Live Score Addicts, en is er een simpel alternatief voor Powerpoint en Keynote uitgekomen in de vorm van Haiku Deck.

AG Funky Bunny Avatar iPhone iPod iPad touchFunky Bunny Avatar – De vriendin van Joost Schuttelaar is ontwerpster in New York en maakt allerlei comic-karakters. Samen maakten ze een interactieve iPad-app voor kinderen met de naam Funky Bunny Avatar. Het idee is dat kinderen hun eigen poppetje maken die ze met hun vrienden kunnen delen of laten afdrukken via AirPrint. Je kunt hoofddeksels, kapsels, brillen en ogen, oren, shirts en broeken naar eigen wens aanpassen. Vervolgens plaats je je poppetje in een eigen wereld: op Mars, een land met cupcakes, een mystiek bos, een stad van de toekomst of een berggebied.
Downloaden: Funky Bunny Avatar (€1,59)

AG Sleet iPadSleet – Je hebt grootverbruikers en grootverbruikers op Twitter, en voor de laatste is er nu mogelijk een nieuwe handige app uitgebracht op de iPad. Voor 79 eurocent laat Sleet je maximaal vier Twitter-accounts tegelijk bekijken en bedienen. Dat doet de app op één scherm, dat is opgesplitst voor de accounts die je invoert. Als je minder dan twee accounts hebt, heb je pech gehad: dan ben je alsnog verplicht de helft van je scherm in te ruimen voor een leeg vlak.
Downloaden: Sleet (€0,79)

AG Live Score Addicts iPadLive Score Addicts – Pushberichten met livestanden en wedstrijdontwikkelingen van alle gangbare voetbalcompetities waaronder de Eredivisie, daarmee maakt de iPhone-app Live Score Addicts al een tijdje furore. Sinds een gloednieuwe update, is de toepassing ook geoptimaliseerd voor de iPad en word je ook op Apple’s tablet op de hoogte gehouden van doelpunten, gele en rode kaarten, wissels en de specialiteit: videosamenvattingen zodra die beschikbaar zijn.
Downloaden: Live Score Addicts (gratis)

AG Pinterest iPadPinterest – De sociale prikbord-site Pinterest heeft haar officiële iPhone-app geschikt gemaakt voor de iPad. Vanaf de laatste update vanochtend, is de applicatie universeel en dus voor beide systemen geoptimaliseerd. De toepassing heeft het uiterlijk van de website meegekregen en zal voor vaste gebruikers een feest der herkenning zijn. Nieuwe gebruikers kunnen zich vanaf deze update, versie 2.0, ook registreren binnenin de app.
Downloaden: Pinterest (gratis)

AG Haiku Deck iPadHaiku Deck – De iPad wordt nog wel eens verweten dat het een apparaat is waarop je consumeert en niet produceert. Dat is gedeeltelijk waar. Er zijn simpelweg geen applicaties op de iPad waarmee je net zo uitgebreid als op een desktop technische tekeningen maakt, met Photoshop-layers aan de haal gaat of video bewerkt. Anderzijds ligt het er ook aan dat iPad-apps ervoor zorgen dat iets veel minder als produceren voelt omdat het maken ervan minder intensief is. De gloednieuwe applicatie Haiku Deck bewijst het: zo eenvoudig kan het zijn om een presentatie te maken.
Downloaden: Haiku Deck (gratis)

AG SketchParty TV iPadSketchParty TV – De uitwisseling tussen een groot televisiescherm en een spelcomputer in je handen, is hét verkoopargument waar Nintendo op gaat inzetten met haar aankomende console Wii U. Maar heb je een HDTV, iPad en Apple TV, dan ben je slechts vier euro verwijderd van zo’n spelervaring. Met de app SketchParty TV pakt de hele huiskamer tot en met zestien spelers om de beurt de iPad om het gegeven woord uit te tekenen, dat door teamgenoten zo snel mogelijk geraden moet worden.
Downloaden: SketchParty HD (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 19:47
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.