iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: Spark voor iPad, NULive, Being en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals Being, Assassin's Creed: Identity en Spark.

App Gemist logo
De rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

DaisyDisk

De schijf van je Mac kan in de loop der jaren volraken met allerlei zinloze bestanden en documenten, waardoor dit onnodig veel ruimte op je schijf inneemt. DaisyDisk is een handige en mooie app voor de Mac waarmee je de inhoud van je schijf op een visuele manier zichtbaar kunt maken. Door gebruik te maken van kleuren, zie je in één oogopslag hoe je Mac er wat betreft opslagruimte voor staat. En met een paar simpele klikken kun je ruimte vrijmaken. Lees ons artikel over DaisyDisk.

Spark

Spark was al een veel geliefde mailapp voor de iPhone. Wij waren er zelfs zo enthousiast over, dat we de app uitgeroepen hadden tot de app van het jaar tijdens de iCulture Awards. Het nadeel was dat de app alleen beschikbaar was voor de iPhone, maar sinds deze week is ook de iPad-versie beschikbaar. Ook op de iPad kun je gebruikmaken van de slimme functies die Spark te bieden heeft. Zo worden nieuwsbrieven en andere minder interessante mails gescheiden van de echt belangrijke zaken. Lees onze review van Spark voor de iPad.

Placeboard

Interessante locaties bijhouden kan een hele klus zijn, maar Placeboard probeert het jou een stuk makkelijker te maken. De app is een verzamelplek voor allerlei boeiende plekken. Restaurants, musea, steden en andere bezienswaardigheden, je kunt ze allemaal opslaan en categoriseren. Je kunt zelfs een complete lijst aan locaties delen met vrienden, al werkt dit niet vlekkeloos. Lees onze review van Placeboard.

Being

Instagram-accounts van bekende artiesten worden gevolgd door soms wel miljoenen mensen, maar zij volgen zelf vaak ook een hoop profielen. Als je nou benieuwd bent hoe de tijdlijn van deze accounts eruit ziet, dan is daar de app Being. Je selecteert zelf een Instagram-account, waardoor je je even als de ander waant. Je kunt er ook voor kiezen om de schoenen van je vrienden te staan, zodat je ziet wat zij zien als ze de Instagram-app openen. Hopelijk had je de app al gedownload, want Instagram heeft Being inmiddels geblokkeerd. Lees ons artikel over Being.

NULive

Altijd al de journalistiek in willen gaan? Dan kun je nu je kans grijpen om nieuwswebsite NU.nl een handje te helpen. Met de app NULive kun je beelden naar de redactie livestreamen, zodat je zelf verslaggever kunt spelen. De beelden worden vervolgens naar de redactie gestuurd, zodat zij bij nieuwsgebeurtenissen snel relevantie videobeelden paraat hebben. Een nadeel is wel dat er geen testfunctie in de app aanwezig is. Lees ons artikel over NULive.

Facebook

Facebook heeft deze week twee nieuwe functies uitgerold die ook op de iPhone en iPad leuk zijn om te gebruiken. Zo Kun je een jarige op een originele manier feliciteren met de Birthday Video Cam. Verras de jarige daarom eens met een leuke of komische video. En alsof dat nog niet genoeg is, introduceerde Facebook deze week ook nog de Facebook Reactions. Naast de vind-ik-leuk-knop kun je nu uit nog vijf andere emoties kiezen. Lees onze artikelen over Birthday Video Cam en Facebook Reactions.

Assassin’s Creed: Identity

Assassin’s Creed: Identity verscheen in 2014 al in de App Store in Nieuw Zeeland, maar sinds deze week is dit volwaardige Assassin’s Creed-avontuur voor de hele wereld beschikbaar gesteld. Wij doken in dit nieuwe avontuur en waren best onder de indruk. Voornamelijk de touchscreen-besturing werkt goed, terwijl de game er ook piekfijn uitziet. Wel een nadeel: de game is niet offline te spelen en slurpt je accu behoorlijk leeg. Lees onze review van Assassin’s Creed: Identity.

Telegram

Telegram vierde feest deze week, want de app heeft inmiddels 100 miljoen actieve maandelijkse gebruikers. Maar de app werd ook geüpdatet met een aantal handige nieuwe functies. Zo kun je berichten in Telegram-kanalen bewerken, terwijl je zo ook eenvoudig doorstuurt naar vrienden. Maar dat is niet het enige, want Telegram heeft nog meer vernieuwingen doorgevoerd in de kanalen-sectie. Lees ons artikel over Telegram

Netflix

Videodienst Netflix heeft haar app eens onder handen genomen en heeft een aantal handige functies toegevoegd. Zo is de app aangepast voor de iPad Pro, zodat alle content er op het grote scherm extra mooi uit ziet. Ook is er 3D Touch toegevoegd in de vorm van Peek en Pop, zodat je een preview van een serie of film kunt bekijken zonder dat je naar de pagina hoeft te navigeren. De Post-play ervaring is nu beschikbaar op de iPhone, waardoor je videosuggesties krijgt als een bekeken film of serie afgelopen is. Lees ons artikel over Netflix.

Airfoil

Airfoil bestaat al een tijd en is buitengewoon handig als je muziek en audio vanaf je Mac wil streamen via AirPlay. Maar de vijfde versie is nog een stuk uitgebreider geworden, want Airfoil ondersteunt nu Bluetooth. Daardoor werkt de app niet alleen met AirPlay-ondersteunende apparaten, maar ook met speakers en koptelefoons. Daarnaast is de app opgefrist met een nieuw uiterlijk. Lees ons artikel over Airfoil.

De Mac-versie download je de website van de ontwikkelaar.

CoconutBattery

Met de app CoconutBattery kun je de gezondheid van je MacBook-, iPhone- en iPad-accu bekijken. De app toont nu ook de geschiedenis van metingen van je iDevice, zodat je nog beter in de gaten kunt houden hoe de boel achteruit gaat. Leuk aan deze app is dat je ook precies kan zien op welke datum jouw Mac of iDevice is gefabriceerd en hoe vaak de accu al is opgeladen. Lees ons artikel over CoconutBattery.

Te downloaden via de website van de ontwikkelaar.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.