Bedieningspaneel: concept voor iOS 10

Zo zou het Bedieningspaneel in iOS 10 eruit kunnen zien

Het Bedieningspaneel in iOS 10 kan wel een opknapbeurt gebruiken. Deze Britse designer heeft een concept gemaakt voor een toekomstig Bedieningspaneel (Control Center) in iOS 10.

Het Bedieningspaneel bestaat al sinds 2013 maar heeft sindsdien nauwelijks meer veranderingen ondergaan. Pas bij iOS 9.3 krijgen we er een echt nieuwe functie bij (een knop voor de Nachtmodus). Er is veel meer mogelijk. Dat laat de Britse designer Sam Beckett zien in een concept voor het Bedieningspaneel (Control Center) in iOS 10.

Bedieningspaneel: concept voor iOS 10

De ideeën van Beckett zijn doordacht, zoals te zien is in de video hieronder. Het werkt met 3D Touch, waarbij je bijvoorbeeld een specifiek draadloos netwerk kunt kiezen door op het Wi-Fi-icoontje te drukken. Je kunt ook de volgorde van de icoontjes wijzigen en nieuwe snelkoppelingen toevoegen. Omdat AirPlay en AirDrop helemaal niet zo prominent aanwezig hoeven te zijn, heeft Beckett ze gereduceerd tot icoontjes in plaats van grote knoppen.

Wat dit concept zo goed maakt, is dat alles haalbaar is. Beckett heeft geen belachelijke ideeën verwerkt in zijn video, waarvan iedereen weet dat Apple ze toch nooit gaat uitvoeren. Hieronder kun je nog een aantal andere concepten die eerder zijn verschenen.

Bedieningspaneel concept iOS 10

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 februari 2016, 11:22
Categorie iOS
Onderwerpen bedieningspaneel, control center, ios 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.