Zo zou het Bedieningspaneel in iOS 10 eruit kunnen zien

Het Bedieningspaneel in iOS 10 kan wel een opknapbeurt gebruiken. Deze Britse designer heeft een concept gemaakt voor een toekomstig Bedieningspaneel (Control Center) in iOS 10.

Het Bedieningspaneel bestaat al sinds 2013 maar heeft sindsdien nauwelijks meer veranderingen ondergaan. Pas bij iOS 9.3 krijgen we er een echt nieuwe functie bij (een knop voor de Nachtmodus). Er is veel meer mogelijk. Dat laat de Britse designer Sam Beckett zien in een concept voor het Bedieningspaneel (Control Center) in iOS 10.


Bedieningspaneel: concept voor iOS 10

De ideeën van Beckett zijn doordacht, zoals te zien is in de video hieronder. Het werkt met 3D Touch, waarbij je bijvoorbeeld een specifiek draadloos netwerk kunt kiezen door op het Wi-Fi-icoontje te drukken. Je kunt ook de volgorde van de icoontjes wijzigen en nieuwe snelkoppelingen toevoegen. Omdat AirPlay en AirDrop helemaal niet zo prominent aanwezig hoeven te zijn, heeft Beckett ze gereduceerd tot icoontjes in plaats van grote knoppen.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Wat dit concept zo goed maakt, is dat alles haalbaar is. Beckett heeft geen belachelijke ideeën verwerkt in zijn video, waarvan iedereen weet dat Apple ze toch nooit gaat uitvoeren. Hieronder kun je nog een aantal andere concepten die eerder zijn verschenen.

Bekijk ook

iOS 8-conceptvideo toont verbeterd bedieningspaneel

Een nieuwe iOS 8-conceptvideo toont verschillende verbeteringen aan het bedieningspaneel en meer nieuwe functies.
Bekijk ook

Concept: een volledig aanpasbaar bedieningspaneel voor iOS 8

Een Nederlands concept laat zien hoe een aanpasbaar bedieningspaneel in iOS exact kan werken. De functie zit verborgen in de code van iOS 8.
Bekijk ook

Conceptvideo toont 3D Touch in Bedieningspaneel

Een nieuw concept laat zien hoe handig 3D Touch kan zijn in een verbeterd Bedieningspaneel (Control Center). Zo kun je direct kiezen met welk Wi-Fi-netwerk of met welk Bluetooth-apparaat je verbinding wil maken.

Bedieningspaneel concept iOS 10

iOS 10

iOS 10 is de grote update voor iPhone en iPad, die in september 2016 verscheen. In dit overzicht lees je meer over de functies, voor welke toestellen de update geschikt is en wat de grootste vernieuwingen waren. De update is opgevolgd door iOS 11.

iOS 10

Reacties: 21 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.