iculture-app-gemist
App Gemist
App Gemist logo

App Gemist: RollerCoaster Tycoon Touch, PhotoScan, Mauritshuis en meer

Wat waren de populairste iOS-apps afgelopen week? iCulture kijkt naar de beste apps die op onze website zijn besproken, zoals RollerCoaster Tycoon, Google Photoscan, Mauritshuis en meer.

App Gemist logoDe rubriek ‘App Gemist’ verschijnt iedere week getrouw op de zondag. Alle interessante apps van afgelopen week komen dan nog een keer langs. Welke gloednieuwe apps moet je deze week absoluut op je iPhone en iPad installeren? En welke applicaties komen er minder positief van af in onze reviews? Je ziet ze allemaal op een rij staan in een nieuwe editie van App Gemist.

RollerCoaster Tycoon Touch

Na de teleurstellende release van RollerCoaster Tycoon 4 voor iPhone en iPad verscheen deze week het nieuwe RollerCoaster Tycoon Touch. Goed nieuws voor de liefhebber van de originele pretparksimulator zou je denken. Maar kun je met deze nieuwe versie voor iPhone en iPad wel herinneringen ophalen aan het origineel? Je leest het in onze review van RollerCoaster Tycoon Touch.

BBC’s Story of Life

Onlangs startte de BBC met de tweede reeks van de populaire natuurserie Planet Earth. Ingesproken zoals maar één man dat kan: Sir David Attenborough. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van de natuur en Attenborough’s stem, dan moet je deze app zeker downloaden. Je krijgt toegang tot ruim duizend clips, van oud tot nieuw. Lees ons artikel over BBC’s Story of Life.

Google PhotoScan

Speciaal voor mensen die nog allerlei analoge foto’s in een oude schoenendoos hebben, bracht Google deze week de nieuwe app PhotoScan uit. Hiermee kun je oude foto’s scannen met je iPhone en probeert Google er nog wat van te maken. Leuke activiteit voor de feestdagen? Lees ons artikel over Google Photoscan.

Mr. Chadd

Mr. Chadd is een nieuwe app van Nederlandse bodem (uit Groningen) waarmee scholieren op elk moment om hulp bij hun huiswerk kunnen vragen. Die worden beantwoord door universitaire studenten, dus je betaalt wel voor het stellen van vragen. Lees ons artikel over Mr. Chadd.

Second Canvas Mauritshuis

Met de nieuwe (betaalde) app van het Haagse museum Mauritshuis kun je elk scheurtje, haartje en penseelstreek van schilderijen bekijken. De app laat je inzoom tot in de kleinste details van beroemde schilderijen, zoals Het meisje met de parel van Vermeer. Lees ons artikel over Second Canvas Mauritshuis.

bunq en Slice

De Nederlandse ‘app-bank’ bunq gaf zijn app deze week een nieuw design met veegbewegingen en introduceerde ook een nieuwe manier om je account te beveiligen: handherkenning. Maar dat is nog niet alles. In navolging op andere banken introduceerde bunq ook zijn eigen app om rekeningen te delen: Slice. Lees ons artikel over bunq en Slice.

Nest

Heb je een Apple TV én een Nest-camera (Indoor of Outdoor), dan kun je nu al je bewakingsbeelden bekijken op je televisie. Met de Apple TV-app van Nest bekijk je livestreams van wel vier camera’s tegelijk, terwijl je ook terug kunt spoelen naar het verleden. De iOS-app van Nest is ook makkelijker geworden, doordat je met 3D Touch de rijke notificaties kunt gebruiken. Hierdoor zie je in de melding zelf beelden van je Nest-camera. Lees ons artikel over Nest.

Pixelmator

Pixelmator is een grote en veelgebruikte fotobewerker voor de Mac en deze week kreeg hij een grote update gekregen. De app is nu geoptimaliseerd voor macOS Sierra, zodat je bijvoorbeeld gebruik kunt maken van meerdere tabbladen en universeel klembord. Ook is er een nieuwe functie genaamd Smart Refine, waarmee je objecten in foto’s en afbeeldingen nauwkeurig kunt selecteren om deze vervolgens aan te passen. En voor wie de nieuwe MacBook Pro heeft: Pixelmator werkt nu ook met de Touch Bar. Lees ons artikel over Pixelmator.

Google Translate

Voor een snelle vertaling uit een andere taal zullen de meeste mensen Google Translate gebruiken. Omdat Translate de context niet altijd begreep, kon de vertaling soms tot verrassingen leiden. Google Translate maakt voortaan gebruik van een zelflerend systeem waarbij er meer rekening wordt gehouden met de context. Lees ons artikel over Google Translate.

Todoist

Takenlijst-app Todoist komt met een oplossing om de hoeveelheid taken die je maar blijft uitstellen te verminderen. Een algoritme verzamelt allerlei details over huidige taken en die uit het verleden en bepaalt vervolgens automatisch wanneer de desbetreffende taak ingepland moet worden, oftewel Smart Schedule. Lees ons artikel over Todoist.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 november 2016, 13:00
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.