Second Canvas van het Mauritshuis.

Met deze app van het Mauritshuis bekijk je kunst tot in de kleinste details

Altijd al het Meisje met de Parel of het zelfportret van Rembrandt van heel dichtbij willen bekijken? Met de Second Canvas-app van het Mauritshuis kun je alle details van tien schilderijen bekijken door heel erg ver in te zoomen. Zo kom je meer te weten over klassieke schilderijen.

Second Canvas van het Mauritshuis.
Kunst is vaak het mooist als je het met je eigen ogen kunt aanschouwen, waardoor het op een toestel als je iPhone of iPad toch minder goed tot z’n recht komt. De nieuwe app van het Mauritshuis, het bekende museum uit Den Haag, laat je bekende schilderijen zoals het Meisje met de parel van heel dichtbij bekijken, zodat je elk scheurtje, haartje en penseelstreek van dichtbij kunt bekijken. Second Canvas Mauritshuis (link) bevat allerlei bekende schilderijen.

Second Canvas van het Mauritshuis

Het Mauritshuis in Den Haag is bekend van beroemde schilderijen zoals het Meisje met de parel van Vermeer, het zelfportret van Rembrandt en Het puttertje van Fabritius. Met de Second Canvas-app van het Mauritshuis kun je deze en nog zeven andere werken van heel dichtbij bekijken dankzij de Superzoomfunctie. Dankzij deze functie kun je inzoomen op alle schilderijen, zodat je details kunt zien die je ook in het museum zelf kunt bekijken. Bij het Meisje met de parel en Het aardse paradijs kun je zelfs tot een niveau inzoomen zodat je dingen kunt zien die normaal gesproken met het blote oog niet zichtbaar zijn.

De app bevat ook een infraroodstand, waarmee je zelfs de oorspronkelijke schetsen van de verschillende werken kunt bekijken. Zo zie je de opbouw van het schilderij zoals de oorspronkelijke schilder dit gemaakt heeft. De app geeft ook informatie over elk schilderij met bijbehorende teksten en verhalen en is voorzien van een audiotour, zodat je tijdens het inzoomen meer te weten komt over het verhaal achter het schilderij. Bovendien stuur je de beelden ook door via AirPlay naar bijvoorbeeld je Apple TV.

De app kost €1,99 en bevat in totaal dus tien schilderijen van kunstenaars als Johannes Vermeer, Rembrandt van Rijn en Rubens. De app is beschikbaar voor iPhone en iPad, maar moet binnenkort ook apart te downloaden zijn voor de Apple TV.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2016, 20:25
Categorie Apps
Onderwerpen cultuur, kunst, museum

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.