iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag

App Gemist: PicsPlay Pro, Nokia Here Maps, PassMaker en meer

Elke week blikt iPhoneclub terug op de beste nieuwe iPhone-apps, met o.a. Wine Journal+, C1000 Gourmet App en Nokia's Here Maps.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App Gemist header PicsPlay ProIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week een wekker die je overvalt met puzzels, een uitgebreide fotobewerker die andere apps kan vervangen en Nokia’s alternatief voor Apple Maps.


AG iSleepin iPhoneiSleepin – Druk op snooze en je betaalt meteen 25 cent aan het goede doel. Dat is een formule die we al eens hebben gezien bij een app van Stop AIDS NOW. Je kan uitslapen ook op een andere manier bestrijden met de app iSleepin. Net als andere wekker-apps dien je iSleepin actief te laten draaien als je met je iPhone in slaap valt. Als de wekker gaat, is er maar één manier om het geluid uit te schakelen: door een spelletje te spelen in de app. Nog nooit werden we zo geschrokken wakker.
Downloaden: iSleepin (€0,89, introductieprijs, vanaf iPhone 3GS en iOS 4.3)

AG PicsPlay ProPicsPlay Pro – Het is verbazingwekkend om te zien hoeveel simpele apps er elke dag uitkomen voor de iPhone, iPod touch en iPad waarin je de simpelste fotobewerking kan doen die andere applicaties allang bestrijken. Een toegevoegde waarde leveren aan het assortiment kan dan eigenlijk maar op twee manieren: iets nieuws introduceren, of alle voorgaande functies samenvoegen in een nieuw geheel. PicsPlay Pro doet dat laatste. Het biedt alle gangbare functies die je wel eens elders hebt gezien.
Downloaden: PicsPlay Pro (€0,89, introductieprijs, universele app, vanaf iPhone 4, iPad 2, iPod touch 4th gen en iOS 5.0)

AG Python 3.2 iPhonePython/ Pythonista – Wie onderweg wat wil programmeren kan sinds kort terecht bij de twee apps Phython en Phytonista. Python 3.2 for iOS is een compleet nieuwe app, al doet het versienummer anders vermoeden. Je kunt er onderweg Python-scripts mee schrijven, als een computer even niet in de buurt is. De app maakt gebruik van Python 3.2.3, vandaar de naam (de vorige app heette Python 2.7).
Downloaden: Python 3.2 for iOS (€2,69, universeel, iOS 5.0+ en iPhone 3GS+)
Downloaden: Pythonista (€4,49, universeel, iOS 5.0+)

AG Nokia Here Maps iPhoneNokia Here Maps – Nokia’s Kaarten-applicatie Here Maps is nu verkrijgbaar in de App Store. Hierdoor kun je gebruikmaken van Nokia’s Kaartendienst in iOS. De nieuwe Kaarten-app maakt gebruik van kaarten die Nokia in eerdere Kaarten-applicaties ook al gebruikte, maar deze waren nog niet in app-vorm beschikbaar voor de iPhone. Here Maps kan gratis worden gedownload en laat je kaarten van bepaalde gebieden opslaan, zodat je ze op een later moment niet hoeft te downloaden. De reacties bij ons artikel over Here Maps waren niet erg positief.
Downloaden: HERE Maps (gratis, universeel, iOS 4.3+)

AG VW Rijbewijs iPhoneVW Rijbewijs – Een theorie-examen op de iPhone als voorbereiding voor de echte sessie in de examenzaal. Het is een eitje met applicaties als het nieuw uitgebrachte VW Rijbewijs. De iPhone-app is gratis te downloaden en daarvoor krijg je één examen van 65 vragen voor niks. Andere examens kan je kopen voor 89 cent per stuk. Veel realistischer kunnen de beproevingen niet worden: ze duren ongeveer net zo lang als het echte examen.
Downloaden: VW Rijbewijs (gratis, vanaf iOS 4.3)

AG Nettelator for App.net iPhoneNettelator for App.net – Nadat ontwikkelaar Tapbots de Twitter-app Tweetbot onder de noemer Netbot doorzette voor het sociale netwerk App.net, kon de concurrentie natuurlijk niet achterblijven. Nettelator for App.net is de nieuwste applicatie voor het betaalde sociale netwerk. De applicatie is in feite een één-op-één doorzetting van de fraaie Twitter-app Twittelator Neue, speciaal aangepast voor App.net.
Downloaden: Nettelator for App.net (€4,49, vanaf iOS 5.0)

AG PassMaker iPhonePassMaker – Nederlandse winkelketens mogen het dan nog niet altijd officieel ondersteunen, dat betekent niet dat je geen pasjes en kortingsbonnen in Passbook kan zetten. Eerder was er al de Nederlandse website Cards In Passbook. Nu is er de nieuwe Nederlandse iPhone-app PassMaker die Passbook-kaarten maakt voor bekende retailers, zoals Albert Heijn en schoenenwinkel Ziengs. Je kunt ook eigen kaarten aanmaken.
Downloaden: PassMaker (€0,89, iOS 6.0+)

AG Club Geluk's Boodschappenlijst iPhoneClub Geluk’s Boodschappenlijst – Je hebt vermoedelijk allang geen nieuwe boodschappenlijst-app meer nodig voor de iPhone of iPad. Je gebruikt een standaard to-do applicatie voor de lijst, een supermarkt-app of een ouderwets vel papier. Kan een jaren ’50-stijl je overhalen over te stappen van applicatie? Club Geluk’s Boodschappenlijst is een simpele toepassing, gemaakt door een webshop. Met een compliment na het voltooien van de lijst, memorerend aan vervlogen tijden. Mieters!
Downloaden: Club Geluk’s Boodschappenlijst (gratis, universele app, vanaf iOS 4.3)

AG Babynamen Plus iPhoneBabynamen+ – Een sociaal netwerk voor babynamen. Zo kan je de Nederlandse iPhone-app Babynamen+ van uitgever Sanoma noemen. In de applicatie kan je zoeken naar jongens- en meisjesnamen en je favorieten met een hart markeren om ze in een aparte lijst terug te zien. Door een code aan te maken kan je de applicatie aan die van je partner linken, zodat je samen een lijst kan bijhouden. Maar dat is niet alles: je kan zelfs vrienden uitnodigen om suggesties voor babynamen te leveren.
Downloaden: Babynamen+ (€1,79, vanaf iOS 5.0)

AG C1000 Gourmet App iPhoneC1000 Gourmet App – Sinterklaas is in Nederland, maar dat weerhoudt een grote supermarktketen er nog niet van om alvast vooruit te blikken op kerst. Net als in de zomer met de barbecue-app, heeft C1000 nu de Gourmet App uitgebracht om alles uit het gourmetten te halen. De gratis toepassing geeft je een aantal recepten uitgeschreven en uitgelegd in video, maar laat daarnaast gebruikers eigen gourmetpannetjes uploaden met beschrijving en foto. Je kan ook een gourmetbestelling plaatsen bij de winkel.
Downloaden: Gourmet App (gratis, vanaf iOS 5.0)

AG TVFilm iPhoneTVFilm – De website TVGids.nl heeft een tweede applicatie uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. De naam TVFilm verwijst naar het gelijknamige blad. De app presenteert het zenderaanbod en de films van de dag overzichtelijk maar is nog niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5. In een ‘gezellig’ donkerrood uiterlijk als de gordijnen van een bioscoop, zie je op de hoofdpagina de films van vandaag, morgen en overmorgen.
Downloaden: TVFilm (gratis, vanaf iOS 4.3)

AG Schrijfcarrousel iPhoneSchrijfcarrousel – Staar je totaal inspiratieloos naar dat lege wit in je tekstverwerker? Onder de noemer School voor Schrijftraining biedt de Nederlander Freerk Teunissen al een tijdje inspiratiekaarten tegen een writers block. Nu heeft hij ook de app Schrijfcarrousel voor de iPhone en iPad touch uitgebracht: een app waarin je doormiddel van opdrachtkaarten prikkelende ideeën krijgt om een tekst anders aan te pakken en aan de hand daarvan uiteindelijk je tekst anders, beter of sneller af moet krijgen.
Downloaden: Schrijfcarrousel (€2,69, universele app, vanaf iOS 5.1)

AG Boldomatic iPhoneBoldmatic – Zeg het met woorden? Probeer het eens met schreeuwen. Met de nieuwe iPhone-app Boldomatic komt je boodschap wel over. Schrijf je bericht dat je op Facebook of Twitter wilde plaatsen in Boldomatic, en de app maakt er een vierkante foto van waarin je boodschap in vette en heldere letters staat geschreven. De applicatie is zelf ook een sociaal netwerk waarin je teksten kan delen en de beste uitspattingen van anderen kan bewaren.
Downloaden: Boldomatic (gratis, vanaf iOS 5.0)

AG Wine Journal Plus Pocket Edition iPhoneWine Journal+ Pocket Edition – Dat er behoefte is aan een goed wijndagboek op de iPhone, bleek wel aan de reacties op de Nederlandse app Wijn van een tijdje geleden. Belgische gebruikers klaagden dat de app niet beschikbaar was in hun App Store en ontwikkelaar BluMediaLab besloot de app én wijnbezorging ter plekke voor onze zuiderburen beschikbaar te stellen. Wine Journal+ Pocket Edition is de nieuwe iPhone-variant van een wijn-dagboek dat op de iPad al eerder bejubeld werd.
Downloaden: Wine Journal+ Pocket Edition (€0,89, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.