Tailor icoontje

Review: Tailor plakt iPhone-screenshots aan elkaar

Heb je een screenshot nodig van de hele website op je iPhone of het hele chatgesprek in WhatsApp? Maak een aantal screenshots en Tailor naait de overlappende beelden automatisch aan elkaar.

Tailor icoontjeHoe laat je iemand gemakkelijk zien wat er op je telefoon gebeurt? Als die persoon naast je staat kun je dat natuurlijk meteen laten zien, maar het wordt al een stuk lastiger als je iemand een wat langere conversatie via WhatsApp wilt laten zien terwijl de andere persoon ergens anders is. Tailor biedt hier een oplossing voor: met deze app lijm je de screenshots simpelweg aan elkaar zodat je een langwerpig plaatje naar iemand kan sturen waar alles op staat. Tailor is gratis verkrijgbaar en voor €2,99 verwijder je de advertentie onderaan het resultaat.

Tailor: schieten en plakken

Tailor screenshot 2Tailor screenshot 3Tailor screenshotHet aardige van Tailor is dat het aan elkaar naaien van een screenshot eigenlijk geen moeite kost. Als de app op je iPhone staat, kun je overal in iedere app meerdere screenshots maken zoals je normaal ook doet (door de power-knop en de home-button tegelijkertijd in te drukken). Als je daarna de app opent, haalt Tailor meteen de foto’s op die hij aan elkaar kan plakken en laat je binnen enkele seconden het resultaat zien. Alles gaat automatisch.

Beperkingen van Tailor

We merkten tijdens het testen dat Tailor soms wat moeite heeft met het goed oppikken van de elementen in een foto. Een lijst met items plakt Tailor perfect aan elkaar, maar de app heeft bijvoorbeeld moeite met een reisadvies van NS Reisplanner. In eerste instantie waren we zeer positief over de resultaten, maar na een tijdje merk je dat je voor een compleet screenshot soms goed moet oppassen. De standaard-app Foto’s heeft bijvoorbeeld een vervagingseffect dat het resultaat onscherp kan maken. Als je daar geen rekening mee houdt, dan zie je in die in het langwerpige screenshot meteen terug. Dit ligt niet echt aan de app zelf, maar het is wel iets waar je op moet letten.

Screenshots delen met anderen

Tailor screenshot appMet de share-knop kun je het langwerpige screenshot opslaan of direct naar iemand sturen via de Berichten-app van je iPhone. Meestal zul je echter de afbeelding opslaan, zodat je hem via WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram of een andere chatdienst kan delen. In de App Store staat dat Tailor ‘werkt met alle chat apps’, maar daarmee wordt bedoeld dat de app getest is voor deze programma’s.

Tot slot viel ons op dat je fotobibliotheek door het gebruik van deze app binnen de kortste keren vol met screenshots staat die je niet meer nodig hebt. De app kan de losse foto’s die hij aan elkaar lijmt niet verwijderen. Hou er dus rekening mee dat je achteraf de rotzooi moet opruimen, want anders wordt je iCloud-fotobibliotheek of fotostream een janboel.

Conclusie Tailor review

Tailor is een verdraaid handige app wanneer je in één keer een langwerpig screenshot maakt. Hij werkt meestal prima als je een website wilt hebben, of een gesprek in WhatsApp. Tailor heeft echter wel snel last van de interactieve elementen die in veel apps te vinden zijn. Ook is het jammer dat de app je fotobibliotheek niet kan opruimen. Maar daar staat dan wel tegenover dat de app ontzettend makkelijk in het gebruik is.

Je kunt Tailor gratis in de App Store downloaden. Als je de advertentie wilt verwijderen die standaard onderaan het langwerpige staat, dan moet je een in-app aankoop doen van €2,99.

Pluspunten

  • Alles gaat automatisch, het kost geen moeite
  • Gratis te gebruiken, advertentie onderaan het eindresultaat is af te kopen maar niet opdringerig
  • Vooral geschikt voor teksten en chatberichten, minder voor websites met interactieve elementen

Minpunten

  • Herkenning van bepaalde elementen in een foto gaat soms wat moeilijk

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2015, 10:10
Categorie Fotografie en video
Onderwerp screenshot

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.