TodayRemote icon

TodayRemote: muziek op Mac bedienen met iPhone-widget

Mac-muziek bedienen op je iPhone gaat zelden zo snel als met TodayRemote. Deze widget voor iOS 8 heeft rechtstreeks contact met de muziek-apps van je Mac.

TodayRemoteGebruik je de Mac om muziek in huis af te spelen? Dan kan het soms wat een gedoe zijn om op afstand een nieuwe track te starten. Op recentere Macs heeft Apple zelfs de infraroodpoort verwijderd, waardoor je Apple’s aluminium afstandsbediening niet meer kunt gebruiken. De iOS-app TodayRemote wil daarom een manier bieden om snel je Mac-muziek te besturen. Met behulp van een widget in het Berichtencentrum bedien je Mac-apps zoals iTunes, Spotify en VLC.


Voor het gebruik van TodayRemote moet je zowel de iOS-app als een Mac-applicatie installeren. Door de twee vervolgens op te starten verbind je de twee apparaten met elkaar. Beide apps zijn gratis, maar de iOS-app is beperkt in zijn functies. Je mag namelijk maar één Mac bedienen, en hebt hierbij alleen de mogelijkheid iTunes te bedienen. Voor het gebruik van Spotify, Rdio, VLC en Vox op meerdere Macs is een eenmalige in-app aankoop van €1,99 vereist.

Lees ook: Tien nieuwe leuke widgets voor iOS 8

Wi-Fi

TodayRemote maakt gebruik van Wi-Fi om met de bijbehorende Mac-app te verbinden. Dat ging bij onze tests echter niet zonder problemen. We moesten meerdere malen de Wi-Fi-verbinding op zowel de Mac als de iPhone resetten, voordat de twee elkaar te zien kregen. De exacte oorzaak is bij dit soort Wi-Fi-problemen is echter lastig te bepalen. Het kan aan de app liggen, maar ons eigen Wi-Fi-netwerk kan ook een grote rol spelen. We adviseren daarom om de app zelf te proberen, om te zien of je Wi-Fi-verbinding meewerkt. Dat kan gelukkig makkelijk, aangezien je de beperkte versie gratis kunt proberen.

Conclusie TodayRemote review

Hoewel TodayRemote vooral in vrij specifieke situaties van pas komt, doet de app dan wat hij belooft. Het bedienen van je muziek vanuit de widget werkt zoals je zou verwachten, zodra je de koppeling met de Mac-app eenmaal goed werkend hebt. Door de widget is TodayRemote ook bijzonder snel: je hoeft alleen het Berichtencentrum naar beneden te vegen om de muziekknoppen erbij te pakken. Daardoor zijn de knoppen makkelijker te bereiken dan welke losse muziek-app dan ook.

Pluspunten

  • Snelle manier om Mac-muziek te bedienen.
  • Meerdere muziek-apps ondersteund, mits je betaalt.

Minpunten

  • Problemen met Wi-Fi-connectie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
26 januari 2015 om 12:01
Onderwerpen
,
Categorie
Muziek
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.