iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: DeAfvalApp, Paypool, Speechwriter en meer

Elke zaterdag brengt iPhoneclub.nl een overzicht van de leukste, beste en mooiste nieuwe applicaties voor de iPhone en iPod touch. Deze week onder andere de geheel nieuwe Nederlandse betaalmogelijkheid Paypool.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Everyme groepsgesprek met beste vriendenElke week passeren onvoorstelbaar veel nieuwe iPhone-apps de App Store-revue en iPhoneclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een app over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week is er een geheel nieuw Nederlands initiatief waarmee je mobiele betalingen kan doen en werpen we een blik op het gesproken broertje van Twitter: Hubbub.


AG Woldhek iPhone iPod touch iPadWoldhek – Siegfried Woldhek was eerder al TED-spreker en bekend cartoon- en portrettekenaar van NRC Handelsblad en Vrij Nederland. Hij sleepte vorige jaar de prijs voor beste politieke prent in de wacht en een deel van zijn werk is zelfs terug te vinden in het Metropolitan Museum in New York. Nu is Woldhek ook eigenaar van zijn eigen iPhone-app. In de applicatie kan je allerlei (soms gekscherende) portretten zien van bekende Nederlanders en wereldburgers, die eerder in boekenbundels verkocht werden.
Downloaden: Woldhek (gratis)

AG Everyme iPhone iPod touchEveryme – Met zoveel sociale netwerken die vechten voor een levendig gebruikersbestand, is het voor nieuwelingen in het wereldje lastig om voet aan wal te krijgen. Hoe haal je gebruikers over om weer een nieuw account aan te maken voor weer een nieuwe dienst? De nieuwe applicatie Everyme weet het goed gemaakt. Aan de hand van de gegevens van je andere sociale netwerken, maakt de app groepen met mensen voor je aan. Die groepen kan je vervolgens vanuit de app aanpassen en direct benaderen. Hebben mensen de app niet? Dan ontvangen ze de boodschap gewoon per e-mail en kunnen ze vanuit die mail antwoorden.
Downloaden: Everyme (gratis)

AG Hubbub iPhone iPod touchHubbub – Is inspreken handiger dan schrijven? Het is een cruciale vraag voor het gloednieuwe sociale netwerk Hubbub. Het netwerk profileert zich als Twitter met gesproken berichten. In Hubbub kan iedereen een statusupdate van maximaal 15 seconden inspreken. Je kan de berichten van alle mensen die je volgt, onafgebroken achter elkaar afspelen als een radiozender. Het opzienbarende idee is zonet ingewijd met een iPhone-applicatie die nog helemaal in de kinderschoenen staat.
Downloaden: Hubbub (gratis)

AG DreamON iPhone iPod touchDream:ON – Dream:ON is een iPhone-applicatie die je mee naar bed neemt. De applicatie maakt deel uit van een onderzoek van wetenschapper Richard Wiseman, die wil achterhalen of het mogelijk is om je dromen te beïnvloeden. Dat vertaalt zich in een toepassing die je opstart voor het slapen gaan en vervolgens naast je neerlegt. Dream:ON registreert je beweging en merkt of je droomt of niet. Als je droomt, begint de applicatie een soundscape af te spelen die je droom een bepaalde kant op kan sturen. Bij het wakker worden, geef je aan wat je hebt gedroomd.
Downloaden: Dream:ON (gratis)

AG DNP iPhone iPod touch iPadDNP – Het Nederlandse dagblad De Pers is officieel gestopt na 31 maart, maar daarmee is de iPhone-applicatie nog niet buiten gebruik. Sterker nog: die heeft een update gekregen die de toepassing een nieuwe naam en nieuwe rubriek geeft. ‘DNP’ is de naam van de app waarin je kan volgen welke mogelijkheden de redacteuren van de gratis krant aangrijpen om tot een doorstart te komen. Daarnaast lees je in de applicatie een twitterfeed van de redacteuren, hoogtepunten uit de afgelopen vijf jaar en feeds met opiniestukken.
Downloaden: DNP (gratis)

AG DeAfvalApp iPhone iPod touchDeAfvalApp – Nog niet zolang geleden bespraken we Afvalwijzer op iPhoneclub, een app waarmee je een pushbericht kreeg om te zien wanneer je groene of zwarte container aan de weg moest staan. De beoordelingen van die applicatie in de App Store zijn nogal wisselvallig en dat komt omdat de app in de ene gemeente niet werkt en in de ander wel. De nieuwe applicatie DeAfvalApp zegt één miljoen Nederlanders te voorzien van de informatie.
Downloaden: DeAfvalApp (gratis)

AG Paypool iPhone iPod touchPaypool – Paypool is een gloednieuwe applicatie voor iPhone en Android die het mogelijk moet maken eenvoudig betalingen naar elkaar door te spelen. De Nederlandse dienst werkt daarbij als een soort chipknip. Je zet een bedrag via iDeal over op je Paypool-account. Daarmee kan je vervolgens moeiteloos betalingen overmaken naar andere gebruikers van de app. Om ervoor te zorgen dat je geld op je Paypool-account laat staan, verdien je spaarpunten die je aan het einde van het jaar kan omzetten in echt geld.
Downloaden: Paypool (gratis)

AG Cubby App iPhone iPod touch iPadCubby – Dropbox is een bekende online opslagdienst, die door honderden en misschien wel duizenden iOS-apps wordt ondersteund. Hetzelfde kun je zeggen over iCloud en in mindere mate over Box: allemaal zijn het online opslagdiensten die sterk geïntegreerd zijn met iOS. Je zou denken dat in een wereld waar een handjevol spelers de dienst uitmaken, nog nauwelijks plaats is voor een nieuwe aanbieder. Maar LogMeIn denkt toch kans te maken met Cubby, een nieuwe online opslagdienst met bijbehorende iPhone- en iPad-app.
Downloaden: Cubby (gratis)

AG Morebuzz iPhone iPod touchMorebuzz – Een simpele, kleine applicatie waarmee je meerdere foto’s tegelijk kan versturen naar Twitter en Facebook-bedrijfspagina’s. Het kan maar net zijn wat je nodig hebt. De nieuwe iPhone-app Morebuzz maakt het mogelijk. De toepassing is gratis te downloaden en laat je een of meerere foto’s toevoegen bij een bericht dat je vervolgens makkelijk en snel kan uitsturen. Om er gebruik van te maken, moet je wel even een account bij Morebuzz maken.
Downloaden: Morebuzz (gratis)

AG Speechwriter iPhone iPod touchSpeechwriter – Wat hebben Mark Rutte, Rita Verdonk en Piet Hein Donner met elkaar gemeen? Ze huurden alledrie dezelfde man in voor het schrijven en bedenken van speeches: Huib Hudig. Met de nieuwe app die Hudig heeft uitgebracht bereikt hij nu zelf een groot publiek. De applicatie Speechwriter wil het iedereen met een iPhone gemakkelijk maken om een toespraak te houden. De app helpt je uit de brand met de opbouw van je toespraak. Zo kan je jezelf volledig toeleggen op het maken van je statement.
Downloaden: Speechwriter (€2,39)

AG Foodhouse iPhone iPod touchFoodhouse – De Nederlandse applicatie Boodschapp is niet langer de enige iPhone-toepassing meer waarmee je de voedingswaarden van eten kan scannen en vergelijken. De nieuwe app Foodhouse van de Nederlandse ontwikkelaar Syndicate Plus doet eigenlijk precies hetzelfde. Het bevat naar eigen zeggen een database van 6.000 producten rond eten en drinken, die je in Nederlandse supermarkten kan kopen. De app geeft per product een index van de voedingswaarden ervan. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk zien welk broodbeleg het minste aantal calorieën bevat.
Downloaden: Foodhouse (gratis)

AG eyeWally iPhone iPod toucheyeWally – Hoeveel ben je elke maand kwijt aan vaste lasten? En wat wil je maximaal besteden in die maand? Budgetteren is het toverwoord als je krap bij kas zit of een financiële buffer wil opbouwen. De jonge Nederlandse iPhone-app eyeWally wil je daarbij helpen. In de toepassing kan je je uitgaven doorgeven en zie je hoeveel geld je nog te besteden hebt die maand. De kracht van de app is de eenvoud. Door hem op te starten en te zien wat je al hebt uitgegeven, kun je ter plekke in de winkel bekijken of je geld over hebt voor die nieuwe schoenen.
Downloaden: eyeWally (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.