De Pers-app is DNP geworden: blog rond nieuwe krant

De iPhone-applicatie van de voormalige gratis krant De Pers heeft een nieuw doel gekregen: het is nu een blogplatform van De Pers-redacteuren die toewerken naar een doorstart van hun dagblad.

De Nieuwe PersHet Nederlandse dagblad De Pers is officieel gestopt na 31 maart, maar daarmee is de iPhone-applicatie nog niet buiten gebruik. Sterker nog: die heeft een update gekregen die de toepassing een nieuwe naam en nieuwe rubriek geeft. ‘DNP’ is de naam van de app waarin je kan volgen welke mogelijkheden de redacteuren van de gratis krant aangrijpen om tot een doorstart te komen. Daarnaast lees je in de applicatie een twitterfeed van de redacteuren, hoogtepunten uit de afgelopen vijf jaar en feeds met opiniestukken.


Dat valt terug te lezen in het nieuwsbericht dat De Pers uitstuurde omtrent de vernieuwde applicatie. In de praktijk herkennen we ons nog steeds in onze kritiek die we gaven toen de app op 23 januari dit jaar verscheen: het is niet erg duidelijk waar artikelen staan. Zo luidt de titel van de bovenste categorie met nieuwsberichten nu ‘Red de Pers’, maar zie je daarin ook gewoon een selectie van normale nieuwsartikelen. Daaronder staat in de categorie De Pers Laatste nieuws een allegaartje van de laatste berichten die redacteuren schrijven en links naar artikelen van andere websites. De sectie Columns is tenslotte een onduidelijke mengelmoes tussen nieuwe columns, lezersartikelen en klassieke columns waaraan je aan de onderkant van het bericht pas leest, van wanneer het dateert. Andere rubrieken worden amper nog voorzien van nieuwe berichten.

De applicatie van DNP is niet duidelijker geworden na de naamswijziging en nieuwe rubricering. Zo is ook de interface van de applicatie verre van optimaal voor de korte redactionele tweets die het ook schoppen tot de app. Op dit moment is de app alleen aan te raden voor degenen die de voormalig gratis krant een warm hart toedragen.

Downloaden: DNP (gratis)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.