iculture-app-gemist
App Gemist

App Gemist: Google Currents, Tetris, Windows 8 op de iPad en meer

Elke week brengt iPadclub.nl een overzicht van de laatste, leukste en beste nieuwe iPad-apps en games in de App Gemist. Deze week onder andere een totaal nieuwe Tetris in de App Store en Windows 8 op de iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

splashtop windows 8 metroElke week passeert een groot aantal nieuwe iPad-apps de App Store-revue en iPadclub vist dag na dag de krenten uit de pap om uit te lichten. Maar dan nog is het aantal behandelde apps zo hoog, dat je simpel een applicatie over het hoofd kunt zien. Daarom elke zaterdag: App Gemist. Deze week bracht Google haar Flipboard-achtige app Google Currents uit in Nederland en België en kun je met een applicatie Windows 8 op de iPad simuleren.

AG Ordinarium iPadOrdinarium – De naam Ordinarium wekt de indruk alsof het hier om iets doodgewoons gaat. Maar de nieuw gelanceerde game Ordinarium is toch bijzonder: de gameplay is verrassend, de graphics zijn origineel en de ontwikkelaar heeft echt moeite gedaan om iets bijzonders te maken van de soundtrack. De naam Ordinarium zet je dan ook even op het verkeerde been. Deze game van Ritterhouse kost slechts 79 cent en draait maar om twee dingen: eten of gegeten worden.
Downloaden: Ordinarium (€0,79)

AG Road Inc Legendary Cars Free iPadRoad Inc: Legendary Cars Free – De onlangs op iPadclub besproken auto-encyclopedie Road Inc: Legendary Cars, heeft een gratis te downloaden broertje gekregen. In de applicatie kun je voor 79 cent per stuk het virtuele doek van een bijzondere auto trekken. Bij elke bolide lees je de uitgebreide geschiedenis, bekijk je authentieke folders en reclame-uitspattingen en zie je foto’s van races en de productie ervan. Als kers op de taart heeft elke klassieker een fraai nagemaakt 3D-model dat je naar gelieven rond kan draaien.
Downloaden: Road Inc: Legendary Cars Free (gratis)

AG Ketnet Video iPadKetnet Video – De Vlaamse omroepvereniging VRT heeft een officiële applicatie uitgebracht voor haar kinderprogrammering Ketnet. Ketnet Video dient als een soort Uitzending Gemist voor de jeugdige programma’s, waarin zowel de pre-tienerprogramma’s van Ketnet als de kleuterprogramma’s van Kaatje zijn terug te zien. Het grote voordeel van de applicatie is dat je filmpjes offline kunt opslaan om ze later zonder internetverbinding terug te zien. Het is de voornaamste motivatie waarom je 2,39 euro zou betalen voor de applicatie. Je kan de filmpjes namelijk ook gratis terugkijken op de website van Ketnet Video.
Downloaden: Ketnet Video (€2,39)

AG Google Currents iPad iPhone iPod touchGoogle Currents – De Google Currents-app is vanaf nu ook in Nederland en België verkrijgbaar. De app geeft je de mogelijkheid om in een magazine-achtige layout te bladeren door artikelen van diverse websites, vergelijkbaar met Zite, Pulse of Flipboard. Standaard staan websites als TechCrunch en TNW in de lijst, maar je kunt ook je eigen websites toevoegen – ongeacht of ze al voor Google Currents zijn aangepast. Daarnaast kun je met de Trends-functie kijken welke onderwerpen op dit moment sterk in het nieuws zijn, al ligt het accent daarbij sterk op de VS.
Downloaden: Google Currents (gratis)

AG Tetris iPadTetris – De grote gamesuitgever EA (Electronic Arts) heeft een gloednieuwe Tetris voor de iPad uitgebracht. Die vervangt met onmiddellijke ingang het officiële Tetris-spel dat al eerder te downloaden was. Het is dus ook geen update van de vorige game geworden, maar een totaal nieuwe Tetris die helemaal is toegespitst op besturing met het touchscreen. Dat houdt in dat je nu niet meer eigenhandig je vorm hoeft te kantelen en te passen, maar dat je gewoon een plek kan aanwijzen waar het volgende blok moet komen te staan.
Downloaden: Tetris (€5,49)

AG Win8 Metro Testbed iPadSplashtop – Als je de prijs van Splashtop’s nieuwste iPad-app ziet (€19,99) is moeilijk te geloven dat dit een introductieprijs met 50% korting is. Toch is Splashtop van plan om uiteindelijk 40 euro te vragen voor de app Win8 Metro Testbed. Met deze app krijg je de Windows 8 Metro-interface zoals deze voor Microsoft-tablets is ontwikkeld, beschikbaar op de iPad. Het is op zich al een klein wonder dat Apple deze app heeft goedgekeurd. Alle vingerbewegingen van Windows 8 zijn aanwezig en je kunt zelfs je eigen apps draaien. Er zit wel een addertje onder het gras: om apps te kunnen gebruiken moet je een Windows 8-pc hebben.
Downloaden: Splashtop Win8 Metro Testbed (€19,99)

AG Speed 2 iPadSpeed 2 – De grote vraag is: hoe ga je bij een app als Speed 2 de iPad vastzetten op het dashboard van je auto? Om je bijrijder de tablet nou de hele tijd vast te laten houden is ook zoiets… Toch is Speed 2 een noemenswaardige iPad-applicatie. De toepassing combineert de snelheidsmeter van je auto met een kilometerteller, een kompas en een Google Maps-plattegrond groot in beeld. Zo zie je niet alleen hoe hard je rijdt, maar ook waar je rijdt. Desgewenst kan je een snelheidsalarm op de app instellen die afgaat als je te hard rijdt.
Downloaden: Speed 2 (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 17 juli 2014, 20:35
Categorieën Apps, Round-up
Onderwerp app gemist

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.