Foodhouse: vergelijk de voedingswaarden van je eten

Foodhouse is een nieuwe Nederlandse applicatie waarmee je de voedingswaarden van boodschappen kan scannen en vergelijken. De iPhone-app is vergelijkbaar met de al eerder uitgebrachte toepassing Boodschapp.

Foodhouse iPhone iPod touch eten scannenDe Nederlandse applicatie Boodschapp is niet langer de enige iPhone-toepassing meer waarmee je de voedingswaarden van eten kan scannen en vergelijken. De nieuwe app Foodhouse van de Nederlandse ontwikkelaar Syndicate Plus doet eigenlijk precies hetzelfde. Het bevat naar eigen zeggen een database van 6.000 producten rond eten en drinken, die je in Nederlandse supermarkten kan kopen. De app geeft per product een index van de voedingswaarden ervan. Zo kan je bijvoorbeeld gemakkelijk zien welk broodbeleg het minste aantal calorieën bevat.


Foodhouse laat je zoeken op drie verschillende manieren. Je kan een naam invoeren, een product scannen of zoeken op een categorie. De laatste gaat van babyvoeding tot zuiveldrank en laat per categorie een overzicht van producten zien. Die kan je sorteren op meeste en minste energie, recensiebeoordeling, suikers, vet, verzadigd vet en zout. In tegenstelling tot Boodschapp zie je geen prijzen bij de producten staan. De keerzijde van die concurrerende app is dat ze 4.000 producten in de database heeft staan; 2.000 minder dus.

Net als Boodschapp is ook de scanfunctie een belangrijke eigenschap van Foodhouse. Je kan streepjescodes scannen met de camera van je iPhone en de applicatie gaat vervolgens op zoek in zijn database om de voedingsgegevens ervan te achterhalen. Voorts kan je ook een recensie van een product achterlaten in de applicatie, waar je overigens wel een account voor nodig hebt. Helaas werkt de scanmogelijkheid niet echt jofel. We scanden voor onze test 25 producten. Daarvan werden er slechts vijf herkend. Nog eens twee werden wel herkend, maar linkten niet door naar het product in de database. Ook zijn er producten die wel in de database staan, maar die door de scanner niet verbonden worden aan het product. De frisdrank Sisi Orange is daar een van.

In totaal gaf de scanner bij 18 van de 25 producten gaf de scanner geen resultaat. Je kan er dan overigens wel handmatig voor kiezen een productnaam- en foto naar de makers op te sturen. Je ziet net als bij het insturen van een recensie, echter niet (meteen) terug wat er met die informatie wordt gedaan.

Downloaden: Foodhouse (gratis)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.