iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: Allergieradar, Documents by Readdle, Mystery Friend en meer

Documenten beheren in Documents by Readdle, irritaties voorkomen met Allergieradar, de handige calculator Muiswerk RekenApp en meer op iOS!
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

FNV Decibelmeter screenshotIedere week duiken er ontzettend veel nieuwe iPhone-apps op in de App Store. iPhoneclub bespreekt iedere dag de meest noemenswaardige apps en significante updates. Omdat er iedere dag echter zoveel gebeurt, kan het zo zijn dat je in de loop van de week een paar apps hebt gemist. Daarom zetten we ieder weekend alle interessante apps nog eens voor je op een rij. Deze week spelen we een spelletje ‘Wie is het’ tegen en met Facebook-vrienden, schrijven we over de nieuwe productiviteitstools Documents by Readdle, LightMail, Mail Pilot en Soundmarks en voorkomen we irritaties met Allergieradar.


AG Mystery Friend iPhoneMystery Friend – Het Nederlandse iPhone-spelletje Mystery Friend geeft een nieuwe, sociale twist aan het ouderwetse Wie ben ik? In ieder potje moet je raden welke persoon je tegenspeler uit een lijst heeft gekozen, terwijl de ander dit ook probeert te doen. Degene die als eerste de juiste gok heeft gemaakt, wint het spelletje. Waar Wie ben ik? je vroeger liet kiezen uit een aantal fictieve hoofdjes, mag je in Mystery Friend kiezen uit de gemeenschappelijke vrienden van jou en je tegenstander op Facebook. Hierdoor komen je vriendin, ouders en collega’s opeens in het spel terecht. De game is asynchroon, waardoor je jouw beurt kunt spelen op momenten dat het jou uitkomt.
Downloaden: Mystery Friend (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Vanavond.tv iPhoneVanavond.tv – Alsof we er nog niet genoeg van hadden, is er een nieuwe speler gekomen op de markt van televisiegidsen voor de iPhone. De app Vanavond.tv was al even verkrijgbaar voor de iPad en is dankzij een update nu universeel en dus ook op de telefoon te gebruiken. De applicatie is afkomstig van ontwikkelaar MobilePioneers, die eerder al TVGiDS.tv uitbracht voor beide platformen en onlangs de wind van voren kreeg omdat ze zonder vermelding raadpleegt welke andere apps je geïnstalleerd hebt. Als dat je niet zoveel doet, heb je aan Vanavond.tv een aardige, op snelheid gerichte tv-gids.
Downloaden: Vanavond.tv (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG KinderTeevee iPhoneKinderTeevee – Hebben je kinderen nog niet genoeg filmpjes te kijken op de iPhone of iPad met applicaties als De Kinderkijkbuis en RTL Telekids? Dan zal je verheugd zijn dat er nog een app is verschenen die allerlei voor kinderen geschikte YouTube-filmpjes op een rij heeft gezet. In de app kunnen zo fragmenten, liedjes en afleveringen worden bekeken van onder andere Bassie & Adriaan, Nijntje, Buurman en Buurman, de Fabeltjeskrant, Dirk Scheele en Pingu.
Downloaden: KinderTeevee (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

AG Moodify for Spotify iPhoneMoodify for Spotify – Muziek kan je uit de put helpen, je energie geven en alles op een rijtje zetten. Het mag geen nieuws heten. Moodify for Spotify combineert muziek en je humeur op een andere manier. De nieuwe iPhone-app van Nederlandse komaf richt zich er juist op dat je je huidige humeur versterkt aan de hand van muziek: je kiest je stemming op een veld en de app begint te spelen. Voorlopig werkt het alleen met een Spotify Premium-abonnement, maar ontwikkelaar Stolk.cc belooft later ook met ondersteuning voor Last.fm en je eigen muziekbestand op de iPhone te komen.
Downloaden: Moodify (for Spotify) (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Soundmarks iPhoneSoundmarks – Het is nog niet zolang geleden dat we schreven over AAC-Recorder, een app die je kan zien als een variant op Evernote toegespitst op audio-opnames, met tal van exportmogelijkheden. Het gratis Soundmarks is een nieuwe iPhone-app die het terugluisteren van interviews, gesprekken of een hoorcollege makkelijk kan maken. Je kan elk moment in een opname benadrukken en voorzien van een notitie, tekening of foto.
Downloaden: Soundmarks (gratis, universeel, iOS 6.0+)

AG LightMail iPhoneLightMail – Het lukte Sparrow niet, Taskbox Mail bood het niet meteen en ook bij Seed Mail liet de functie op zich wachten. Maar LightMail biedt het meteen out-of-the-box: pushberichten bij het ontvangen van e-mails. De nieuwe mailapp is gratis te downloaden en ondersteunt Gmail, Yahoo, iCloud en IMAP en SMTP-accounts. Net als de concurrentie is Hotmail ook hier de grote afwezige, wat te wijten is aan beleid van Microsoft. Je kan je inbox weergeven op twee manieren: in een kaartenbak waarin elk mailtje al een deel van de inhoud weggeeft, of als een korte preview met mailtitel en twee regels tekst. LightMail is een snelle en slimme app.
Downloaden: LightMail (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Socie iPhoneSocie – Socie is een interessante Nederlandse start-up. Het is een applicatie die ervoor moet zorgen dat verenigingen die geen geld hebben voor een eigen app, alsnog een eigen app hebben voor de iPhone en Android. Je start de app Socie op, maar lijkt in de app van je eigen vereniging te komen. Als vereniging van de toepassing gebruik maken kost 240 euro per jaar, maar het is het Plus-abonnement dat interessant is. Dat kost 360 per jaar, maar geeft verenigingen de mogelijkheid een sponsor aan de app te koppelen. Zo kan de app terugverdiend worden.
Downloaden: Socie (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Mijn Video's iPhoneMijn Video’s – Is het een frustratie van ontwikkelaar Wim de Nood omdat Apple het zelf niet biedt, of ziet hij gewoon een gaatje in de markt? Hoe dan ook bracht de Nederlander de nieuwe iPhone-app Mijn Video’s uit: een applicatie die alleen de video’s in je fotoalbum laat zien. Het is een optie die Apple zelf niet van huis uit biedt bij haar fotoalbum-app. Voor 89 cent kan je in deze app niet alleen de foto’s uit je album filteren, maar bepaal je ook in wat voor een overzicht de video’s worden getoond.
Downloaden: Mijn Video’s (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG Allergieradar iPhoneAllergieradar – Hooikoorts is onlosmakelijk verbonden met de komst van de lente, en dus kan het in de loop van deze week wel eens lonen om een pollen-peiler te installeren. Allergieradar is de laatste applicatie in deze categorie op de iPhone, nadat we al eerder over andere pollen-apps schreven. De applicatie is (nog) niet geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en iPod touch 5th gen, maar laat wel overzichtelijk een beoordelingsscore van het pollen-overlast per dag zien.
Downloaden: Allergieradar (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

AG Muiswerk RekenApp iPhoneMuiswerk RekenApp – Het Nederlandse Muiswerk richt zich doorgaans op onderwijsmethoden, maar is daarvan al eens eerder afgeweken met de Nederlandse applicatie Muiswerk Woordenboek: dat is gewoon een woordenboek voor iedereen op de iPhone en iPad. Ook de nieuwe RekenApp van Muiswerk richt zich op iedereen. Het is een applicatie die volgens de ontwikkelaar wil afrekenen met calculators, die al jaren hetzelfde zijn.
Downloaden: Muiswerk RekenApp (gratis ter introductie, universeel, iOS 4.3+)

AG Pocketgids iPhonePocketgids – Is er een gat in de markt voor een iPhone-app die mobiele websites op een rijtje zet? De Nederlander Robin Schuil denkt van wel. Hij ontwikkelde Pocketgids, een applicatie die allerlei mobiele versies van bekende Nederlandse websites categoriseert. Onder de noemer ‘Alles binnen handbereik met dé startpagina voor de iPhone’ kan Pocketgids een alternatief zijn voor als je niet teveel losse apps op je iPhone of iPod touch wil installeren.
Downloaden: Pocketgids (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Konings App Telegraaf iPhoneKonings App – De Telegraaf heeft een eigen iPhone-app uitgebracht omtrent de aanstaande troonswisseling in Nederland. Konings App ziet eruit als de krant De Telegraaf gegoten in het beeldscherm van de telefoon of iPod touch en brengt alleen maar Oranje-getint nieuws. Daarmee is de interface behoorlijk anders dan de officiële nieuwsapp van de ‘krant van wakker Nederland’. In de applicatie lees je zowel algemene informatie over de koningin en aanstaande koning, als actuele berichten.
Downloaden: Konings App (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Source NewsSource – Nieuwsorganisaties als The New York Times, The Guardian, The Washington Post, BBC: ze komen samen in de nieuwe iPhone-app Source. Je kiest op het gebied van nieuws, technologie, business, art & design, entertainment, wetenschap, sport, mode en mensen zelf je favoriete bronnen uit om te volgen. Je kan geen eigen bronnen toevoegen, maar hoeft er ook geen enkele lastige handeling voor uit te voeren. Je tikt je nieuwsbronnen eenmalig aan en je hebt je nieuwsapp ingericht. Source laat vervolgens hun laatste nieuws zien.
Downloaden: Source (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG AirPlay Microphone iPhoneAirPlay Microphone – Je geeft een presentatie maar hebt geen microfoon bij je. Wat doe je? Als je beschikt over apparaten met ondersteuning voor AirPlay, ben je gered. De nieuwe iPhone-app AirPlay Microphone zorgt ervoor dat je in je iPhone kan spreken en dat je stem meteen wordt versterkt door de speakers die van AirPlay gebruik maken. Zo wordt de iPhone dus eigenlijk je microfoon. De supersimpele applicatie bevat verder een equalizer, aldus ontwikkelaar Power App.
Downloaden: AirPlay Microphone (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

AG LookAway Player iPhoneLookAway Player – Het is een van dé verkoopargumenten van de Samsung Galaxy S4: de functie dat video’s stoppen met spelen zodra je wegkijkt. De Zuid-Koreaanse fabrikant noemt dit Smart Pause. De camera registreert de positie van je ogen en laat je zo pauzeren of verder gaan. Het duurde niet lang voordat er een iPhone-app uitkwam met dezelfde functie, zoals eerder gebeurde met het swype-toetsenbord dat groot werd in Android. LookAway Player werkt alleen bij YouTube-video’s.
Downloaden: LookAway Player (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG FNV Decibelmeter iPhoneFNV Decibelmeter – Een iPhone-applicatie van FNV laat je meten of er teveel herrie bij jou op de werkvloer wordt gemaakt. FNV Decibelmeter maakt een geluidsopname van ongeveer vijf seconden, waarbij wordt gekeken naar het aantal decibel dat rond de iPhone wordt geproduceerd. Daarna krijg je op een resultatenscherm te lezen wat het geluidsniveau voor je gezondheid kan betekenen en of bepaalde herrie wettelijk is toegestaan. Zo hoopt FNV meer mensen in te lichten over de geluidswetten op de werkvloer.
Downloaden: FNV Decibelmeter (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

AG Documents by Readdle iPhoneDocuments by Readdle – De nette applicatie om bestanden in te beheren op iOS en in verschillende clouddiensten Documents by Readdle beperkt zich niet langer tot de iPad. Een update van de toepassing zorgt ervoor dat je nu ook bestanden kan beheren en aantekeningen kan maken op de iPhone. Documents by Readdle kan synchroniseren met alle grote online opslagdiensten: Dropbox, Google Drive, SkyDrive, Box, SugarSync, je eigen FTP-server, WebDAV-servers, SFTP, Office 365 Sharepoint, MyDisk.se, filesanywhere, Storegate en CloudMe worden ondersteund.
Downloaden: Documents by Readdle (gratis, universeel, iOS 5.0+)

AG Mail Pilot iPhoneMail Pilot – De nieuwe iPhone-applicatie Mail Pilot is een mail-app die je berichten laat behandelen als taken in een todo-app. Zo kun je bijvoorbeeld een zakelijke mail in het weekend doorschuiven naar maandagochtend, zodat hij tot dan uit je prioriteitenlijst verdwijnt. Eerder dit jaar deed Mailbox nog hetzelfde, maar er is sprake van één wezenlijk verschil tussen de concurrenten: de nogal hoge prijs.
Downloaden: Mail Pilot (€13,99, universeel, iOS 6.1+)

AG DA for iPhoneDA for iPhone – Een van de grootste beheerpanels voor websitemakers en -hosters, is nu vanaf de iPhone en iPad te bedienen met een nieuwe Nederlandse app. DA for iPhone is ondanks wat de naam doet vermoeden, een universele applicatie voor DirectAdmin. In de toepassing kan je hosting beheren voor verschillende domeinen. Daarbij heb je alle belangrijke DirectAdmin-functies onder de knop: je kan nieuwe subdomeinen, e-mailadressen en databases aanmaken, nieuwe administratoren aanstellen, je verbruik bekijken en wachtwoorden wijzigen.
Downloaden: DA for iPhone (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

AG Timer. Gratis iPhoneTimer. – Het klinkt een beetje vreemd, maar er zijn weinig apps zo tijdloos op de iPhone als timers. Applicaties met aftellers en stopwatches zijn er al sinds het bestaan van de App Store en nog steeds is de komst ervan amper afgeremd. Timer. Gratis is een nieuwe speler op de markt, uitgevoerd in het Nederlands. Je kan er allerlei timers tegelijk mee instellen, en kan daarbij ook subtaken per timer invoeren. Zo is de applicatie handig voor bijvoorbeeld multitasken in de keuken.
Downloaden: Timer. (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.