Love Poep: check je gezondheid op de wc

Love Poep is een webapp waarmee je de kwaliteit van je ontlasting kunt onderzoeken, om te kijken of je risico loopt op ziekten. De webapp is een campagne van de Maag Lever Darm Stichting.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

love-poepKijk je wel genoeg naar poep? Een nieuwe campagne van de Maag Lever Darm Stichting probeert mensen te wijzen op het belang van poep. Volgens artsen is het een goed idee regelmatig eens een wat betere blik in de wc-pot te werpen, omdat daar aanwijzingen te vinden zijn over je gezondheid. Zo kun je vroegtijdig darmkanker op het spoor zijn. Overal in Nederland zullen posters verschijnen, maar de bijbehorende website is natuurlijk ook aangepast voor het kleinste kamertje. Via de webapp lovepoep.nl kun je kijken hoe je ervoor staat.

Tegelijk is er een probleem: moderne wc’s zijn zodanig ontworpen dat alles zo snel mogelijk aan het oog (en de neus) wordt onttrokken. Daardoor kunnen de eerste symptomen van een darmprobleem onopgemerkt blijven. Met de webapp kun je de zes verschillende soorten poep onderscheiden en kijken of jij misschien risico’s loopt. Om het niet te zwaarmoedig te maken is de boodschap van de campagne leuk gehouden. “We moesten er rekening mee houden dat poep niet het meest favoriete onderwerp is. We proberen hier niet de nieuwste Audi Quattro te verkopen”, zegt Patrick van der Gronde van They, het bureau dat de campagne heeft bedacht. Maar het is wel een onderwerp waar we graag om lachen, vraag maar aan een 7-jarige. Vandaar de lollige insteek waarbij tegelijk de serieuze boodschap niet uit het oog is verloren. Zelf bekijken kan hier: lovepoep.nl.

Via: Fastcoexist
↬ Jeroen Kraan

Update: onderstaand parodiefilmpje van Lex Hoekstra laat zien hoe je ook je iPad nuttig op de wc kunt gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 april 2013, 11:18
Categorie Apps
Onderwerp gezondheid

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.