EA brengt populaire game Apex Legends naar iOS

De razend populaire multiplayer schietgame Apex Legends komt naar smartphones. EA maakte bekend dat ze vergevorderde onderhandelingen zijn om de game voor mobiele platformen uit te brengen.

Vorig jaar was absoluut het jaar van games als Fortnite en PUBG. Beide games vallen onder het battle-royale-genre en sinds dit voorjaar hebben ze er een concurrent bij. EA bracht eerder dit jaar Apex Legends uit voor spelcomputers en net als de concurrent komt de game ook naar smartphones.

Apex Legends naar iOS

Net als in de eerder genoemde games neem je het in Apex Legends op tegen een grote groep menselijke tegenstanders. In totaal vechten 60 spelers online tegen elkaar, totdat er een speler of team overblijft. De game onderscheidt zich van soortgelijke games dankzij de zogenaamde Legends. Dit zijn spelers die elk een speciale rol hebben, zoals aanvallend of verdedigend. Je speelt in teams en elk team kiest zijn eigen Legend. Apex Legends speelt zich af in de wereld van Titanfall, een populaire shooter voor de Xbox.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Op spelcomputers is Apex Legends gratis te spelen, maar het spel bevat wel in-app aankopen. Het is nog niet bekend of dat op mobiele platformen ook het geval is, maar die kans is wel erg groot. EA heeft nog niet officieel laten weten op welke platformen de game verschijnt, maar de kans is zeer aannemelijk dat het spel voor iOS verschijnt.

Of de content van de mobiele versie identiek is aan de console-versie, is nog afwachten. Ook weten we nog niet of je het in de iOS-versie op kan nemen tegen spelers op de spelcomputers. Bij Fortnite is dat wel het geval, dus het zou ons niets verbazen als Apex Legends dit voorbeeld volgt.

Wil je nu al aan de slag met een battle-royale-game? Check dan onze gids over Fortnite op iPhone en iPad, waarin je onder andere leest hoe je het speelt.

Bekijk ook

Fortnite Battle Royale: alles wat je moet weten over deze game

Lees alles over Fortnite Battle Royale, de populaire game voor iPhone en iPad. Ontdek hoe je Fortnite speelt, wat het kost en hoe je een meester wordt in deze game. Overleef zo lang mogelijk en maak de slimste keuzes!

Reacties: 1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.